reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Anilewe, właśnie wszystko zależy od tego kiedy była owulacja, U mnie była też przed 14dc, więc nasze ciąże są starsze od tego co mamy na suwaczkach. Ja się od kilku lat obserwuję, chodzę na monitoring, w tym cyklu dokładnie wiedziałam kiedy była owulacja, dlatego już 3 dni przed spodziewanym okresem wiedziałam, że jestem w ciąży. Natomiast w pierwszej ciąży testy nawet 35dc nie wychodziły, mimo, że miałam już objawy i czułam, że jestem w ciąży. Każda z nas indywidualnie przechodzi ciążę, nie sugerujcie się objawami innych i cieszcie się, że możecie normalnie funkcjonować w tym stanie:tak:

reklama
hej

poszlam z Olą na spacer, trochę lepiej mi się zrobiło, teraz zdrzemnęłam się z nią troszkę, wstałam ugotować ziemniaki i wracam zaraz do łóżka, a co :)

A ja pomidorowke gotuje a jeszcze bigos za mna chodzi :)

Co to wieku ciazu tez bym chciala juz wiedziec czy moj suwaczek jest poprawny :) cykle mialam 28-30dni zawsze ost miesiaczka 26 wrzesnia wiec owu 9 pazdz mniej wiecej tak?

Witam dziewczyny rowniez jestem szczesliwa mamusia :-) termin mam na 5.07 ja juz bylam u lekarza w 5 tygodniu ,serduszko jeszcze nie bilo ale juz sie nie moglam doczekac i wogole chcialam potwierdzic ciaze.Pozdrawiam

Ja to bym sobie teraz zjadła naleśniki z twarogiem:-) a tu na obiad tylko kotlecik z piersi kurczaczka
Ja też mam w sumie problem z moim suwaczkiem ale to się zmieni po wizycie
Witam kolejne mamusie:-)

minisia ja om mialam 27 wrzesnia cykle mam 30 dni zazwyczaj wiec jestem w 7 tyg tak mi kalendarz pokazje..

z Fabim mialam tak jak teraz ze wychodzily mi pozno itp z OM mialam termin na 8 lipca a z usg 25 lipca nie kumalam tego wtedy tak mnie lekarz prowadzil no i jednak z om wrocilo :)
Przeciez te 2 pierwsze tyg to domniemana ciaza czyli jak ktos jest w 7 - 2 czyli jest w piatym od zaplodnienia prawda...nic trudnego kochane...chyba:) po wizytach bedziemy wszystko wiedziec;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No wlasnie usg nam pokaze ..
Dorota ja rozumiem ze juz za pozno bo maluszek rosnie ale jesli naprawde jest duze ryzyko dla ciebie warto porozm z lekarzd poniewaz masz 2 dzieci w domu ktore cie potrzebuja ..

Minisia masz na myśli usunięcie ? Sprawa wygląda tak ze w karzdej ciazy moze sie coś dziać ,ile kobiet podczas pierwszego porodu ma komplikacje jest ich jakiś procent ,a jakiś inny procent ze jest wszystko ok.
Lekarz musial poinformowac mnie o ryzyku ,ale też mówił ze moze być wszystko wzorowo :-), tego niestety nie da sie przewidziec.
Napewno nie usune ,a pozatym 3 cc nie kwalifikuje sie do legalnej aborcji ,dziecko musialoby być bardzo chore ,wiem ze będę informowana o tym jakby sie coś działo .
j
Ja naprawdę wiem ze bedzie dobrze,dziś w nocy naszly mnie myśli coby było gdyby mi sie coś stało przy porodzie itp ,kocham moje dzieci i nie chciałabym ich osierocic .
Ech Minisia nie mówmy już o tym bo stres nie wskazany . Chce myśleć i wierzyć ze bedzie wszystko dobrze i w lipcu będę szczęśliwa mamusią 3 dzieci :-).

reklama
Co do wieku ciąży z suwaczkow: Bo jako że nie wiadomo w większości przypadków kiedy była owu i w ogóle zapłodnienie wiek ciąży liczy sie od ostatniej miesiaczki a nie od owu. Z tego wyjdzie wam jedna data porodu. Z usg za każdym razem może wychodzić inną data, inny wiek, no każde bobo rozwija sie inaczej, no i błąd pomiaru parametru ( długość, obwód itp ) też trzeba wziąć pod uwagę. Data z usg w 12-14 tc jest najbardziej prawdopodobna data porodu.

Do góry