reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Anilewe, właśnie wszystko zależy od tego kiedy była owulacja, U mnie była też przed 14dc, więc nasze ciąże są starsze od tego co mamy na suwaczkach. Ja się od kilku lat obserwuję, chodzę na monitoring, w tym cyklu dokładnie wiedziałam kiedy była owulacja, dlatego już 3 dni przed spodziewanym okresem wiedziałam, że jestem w ciąży. Natomiast w pierwszej ciąży testy nawet 35dc nie wychodziły, mimo, że miałam już objawy i czułam, że jestem w ciąży. Każda z nas indywidualnie przechodzi ciążę, nie sugerujcie się objawami innych i cieszcie się, że możecie normalnie funkcjonować w tym stanie:tak:

reklama
hej

poszlam z Olą na spacer, trochę lepiej mi się zrobiło, teraz zdrzemnęłam się z nią troszkę, wstałam ugotować ziemniaki i wracam zaraz do łóżka, a co :)

A ja pomidorowke gotuje a jeszcze bigos za mna chodzi :)

Co to wieku ciazu tez bym chciala juz wiedziec czy moj suwaczek jest poprawny :) cykle mialam 28-30dni zawsze ost miesiaczka 26 wrzesnia wiec owu 9 pazdz mniej wiecej tak?

Witam dziewczyny rowniez jestem szczesliwa mamusia :-) termin mam na 5.07 ja juz bylam u lekarza w 5 tygodniu ,serduszko jeszcze nie bilo ale juz sie nie moglam doczekac i wogole chcialam potwierdzic ciaze.Pozdrawiam

Ja to bym sobie teraz zjadła naleśniki z twarogiem:-) a tu na obiad tylko kotlecik z piersi kurczaczka
Ja też mam w sumie problem z moim suwaczkiem ale to się zmieni po wizycie
Witam kolejne mamusie:-)

minisia ja om mialam 27 wrzesnia cykle mam 30 dni zazwyczaj wiec jestem w 7 tyg tak mi kalendarz pokazje..

z Fabim mialam tak jak teraz ze wychodzily mi pozno itp z OM mialam termin na 8 lipca a z usg 25 lipca nie kumalam tego wtedy tak mnie lekarz prowadzil no i jednak z om wrocilo :)
Przeciez te 2 pierwsze tyg to domniemana ciaza czyli jak ktos jest w 7 - 2 czyli jest w piatym od zaplodnienia prawda...nic trudnego kochane...chyba:) po wizytach bedziemy wszystko wiedziec;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No wlasnie usg nam pokaze ..
Dorota ja rozumiem ze juz za pozno bo maluszek rosnie ale jesli naprawde jest duze ryzyko dla ciebie warto porozm z lekarzd poniewaz masz 2 dzieci w domu ktore cie potrzebuja ..

Minisia masz na myśli usunięcie ? Sprawa wygląda tak ze w karzdej ciazy moze sie coś dziać ,ile kobiet podczas pierwszego porodu ma komplikacje jest ich jakiś procent ,a jakiś inny procent ze jest wszystko ok.
Lekarz musial poinformowac mnie o ryzyku ,ale też mówił ze moze być wszystko wzorowo :-), tego niestety nie da sie przewidziec.
Napewno nie usune ,a pozatym 3 cc nie kwalifikuje sie do legalnej aborcji ,dziecko musialoby być bardzo chore ,wiem ze będę informowana o tym jakby sie coś działo .
j
Ja naprawdę wiem ze bedzie dobrze,dziś w nocy naszly mnie myśli coby było gdyby mi sie coś stało przy porodzie itp ,kocham moje dzieci i nie chciałabym ich osierocic .
Ech Minisia nie mówmy już o tym bo stres nie wskazany . Chce myśleć i wierzyć ze bedzie wszystko dobrze i w lipcu będę szczęśliwa mamusią 3 dzieci :-).

reklama
Co do wieku ciąży z suwaczkow: Bo jako że nie wiadomo w większości przypadków kiedy była owu i w ogóle zapłodnienie wiek ciąży liczy sie od ostatniej miesiaczki a nie od owu. Z tego wyjdzie wam jedna data porodu. Z usg za każdym razem może wychodzić inną data, inny wiek, no każde bobo rozwija sie inaczej, no i błąd pomiaru parametru ( długość, obwód itp ) też trzeba wziąć pod uwagę. Data z usg w 12-14 tc jest najbardziej prawdopodobna data porodu.

Do góry