reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Bakalia ja też panikara jestem ,zwłaszcza w ciazy ,ale to jest fakt ze jak myślimy o złych i nieprzyjemnych rzeczach to w końcu sami je prsyciagniemy :-), więc glowa do góry i myśli tylko pozytywne lub trzeba sie czymś zająć aby o glupotach nie myśleć :-).

Jagodka tak wszystko jest do zrozumienia ,ale moje dzieci to strasznie mamusiowate są zwłaszcza synek :-), wiesz ja mam 2 małych dzieci i nie możliwościa jest odseparowac sie od chorób ,zwłaszcza jak córka pierwszy rok w zerowce ,ona ma zespół turnera i przez to też łapie wszystko co sie da ,synek od tygodnia w przedszkolu ,więc co ma być to bedzie ,ja jestem dobrej myśli ,musi być dobrze :-).
Jak z alankiem w ciazy byłam to oliwka miała 1,5 roku i też wiecznie chora .

Mnie 1 pierś boli jak dotkne :-).

Byliśmy z synkiem u lekarza ,gardło chore ale bez antybiotyku ,potrzymam go do środy w domu a w środę pójdę z nim do naszego pediatry :-).

reklama
Cześć dziewczyny. Po kilku dniach zastanawiania się w końcu postanowiłam do Was zawitać, z niektórymi z Was znam się ze Staraczek2013, ale z resztą witam się. Obecnie jestem po testach domowych i Beta HCG, jutro mam wizytę u lekarza. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie, zaraz napiszę coś w wątku poznajmy się :)

Jagodka tak wszystko jest do zrozumienia ,ale moje dzieci to strasznie mamusiowate są zwłaszcza synek :-), wiesz ja mam 2 małych dzieci i nie możliwościa jest odseparowac sie od chorób ,zwłaszcza jak córka pierwszy rok w zerowce ,ona ma zespół turnera i przez to też łapie wszystko co sie da ,synek od tygodnia w przedszkolu ,więc co ma być to bedzie ,ja jestem dobrej myśli ,musi być dobrze :-).
Jak z alankiem w ciazy byłam to oliwka miała 1,5 roku i też wiecznie chora .

Ja mam ten komfort, że moje dziecko pępowinę ma od dawna odciętą;-)
Ja od rana w kuchni, zrobiłam tiramisu, ugotowałam ogórkową i przygotowałam sobie piersi kurczaka.. A teraz leżę, bo mnie brzuch zaczął boleć:baffled: Jutro dzwonię do lekarza, żeby powiedzieć mu o ciąży i niech mi powie kiedy mam do niego przyjść, podejrzewam, że po tych moich przygodach będzie chciał mnie niedługo zobaczyć, żeby sprawdzić, czy jest pęcherzyk i jeśli tak, to czy w dobrym miejscu.

Moje dziecko ma zaledwie rok i 9mc.. a chore było od ukończenia 8mc do września tego roku z przerwami.. także ja coś juz wiem na temat chorób. U nas też ja śpię z małym jak chory;) No i oczywiste on mnie zaraża itp ..

Obecnie to każdy z nas kicha, prycha i inne takie. Leczymy się domowo.. oby nic się nie rozwinęło z tego.

A co do pępowiny.. mój syn jest bardzo indywidualną jednostką, nie lubiącą ograniczania jego istnienia... jako takiej pępowiny nie ma chyba :D Ale lubi przy zasypianiu trzymać mnie za rękę ;D

Dzien dobry mamusie
Ja juz po pracy pije kawke I zajadam lunch w domku,zmeczona I senna poza tym ok
Dorota zdrowka dla Alanka I nie wiedzialam ze u ciebie z ciaza moga byc jakies problemy tzn ze nie powinnas zachodzic..porozmawiaj z lekarzem moze kochana o ryzyku jakie niesie ze soba kolejna ciaza..
Oj widze ze wszystkie czekamy na te wizyty z utesknieniem :) ja w srode mam ten wywiad I mimo ze usg nie bede miala to doczekac sie nie moge bo wiem ze juz blizej ja2m dalej do umowienia mi na scan

Jagodka no pempowine to ponoć przy porodzie jest odcinana hi ,nie no fakt synek to taki mamusiowy ,córka nigdy taka nie była :-), ale on też do lutego tego roku na piersi był :-), ale on też ma taki harakter delikatny .
No u nas też co chwilę jakieś przeziębienia :-(, a ja też zawsze łapie wszystko po nich ,ale póki co ze mną jest ok :-).

Do oliwki koleżanka 7 letnia przyszła i bawią sie więc mam już 3 dzieci w domu ,wczoraj miałam 5 dzieci :-).

Dziewczyny ja wam zazdroszczę tych wypiekow ,bo ja to noga jestem z wszelkich wypiekow :-).

Rosolek zjedzony ,teraz idę z M coś na kompie obejzec :-).

Minisia równo jak zaczęliśmy sie starać to poszłam do gina ,najpierw do jednego ,później do drugiego i obaj odradzali ,i mieliśmy sie wycofać a tu nagle fasolka ,więc gin o ryzyku wie ,ale co mi pozostaje jak tylko być dobrej myśli .

Dziś oboje z M jacyś opryskliwi jesteśmy ,chyba nie tylko ja w ciazy jestem ,bo on to ma gorsze nastroje odemnie :-(, właśnie sie popsztrykalismy :-(.

serduszko bije ponoc od okolo 21 dnia od poczecia.
wszystko zalezy kiedy do niego doszlo.
ja mam cykle reg. 28dniowe z owulka w 11dc, ale np. jesli ktoras z was ma niereg. lub np. 35 dniowe to owulka najprawdopodobniej byla nie szybciej jak w 20-21dc takze ciaza z suwaczka pokaze np. 6-7 tydzien ale tak naprawde to dzidzia ma 3 tygodnie albo i mniej,

stad kazda z nas ma podobne terminy porodu a na suwaczkach roznica nawet w pelnym tygodniu. wszystko sie wyrowna podczas usg.

:)
takze najlepiej isc 7-8 tydz bo wtedy niezaleznie kiedy byla owulka serduszko przy zdrowej ciazy musi byc

powodzenia na wizytach, ja zmykam do pracy, potem zajrze jak sie uda.

Ostatnia edycja:
stresuje sie jutrzejsza wizyta,jak zobacze moje malenstwo to bede przeszczesliwa, pewnie bicia jeszcze nie uslysze, bo nie wiem kiedy mialam owulacje,od x miesiecy robie testy owulacyjne i ani razu nie pokazaly mi owulacji, sama tez jej nie wyczailam z obserwacji, wiec dla mnie to wielkie zaskoczenie ta ciaza, dlatego tez sie tak stresuje...ale musi byc dobrze :) ja nadal bez mdlosci itd :)

reklama
No wlasnie usg nam pokaze ..
Dorota ja rozumiem ze juz za pozno bo maluszek rosnie ale jesli naprawde jest duze ryzyko dla ciebie warto porozm z lekarzd poniewaz masz 2 dzieci w domu ktore cie potrzebuja ..

Do góry