reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

reklama
LALECZKA- miałam się zapytać Ciebie kochana jak byłaś 8.11 u lekarza to który to był dokładnie tydzień i dzień ciąży????? Ciekawa jestem kiedy zaczyna już bić serduszko :D

Ja dziś ciężka noc bo śpię dziś z synkiem bo on sie rozchorowal o gorączki dostał ,w dzień podjedziemy do lekarza . Synek mój od tygodnia pierwszy raz w życiu zaczął do przedszkola chodzić więc pewnie teraz zacznie sie chorowanie przedszkolne :-(.

Dorota, a mąż nie rozumie, że raczej nie powinnaś się narażać na zachorowania? W ciąży sporo leków jest zakazanych, więc lepiej unikać takich sytuacji. Jak ktoś musi z nim spać to niech to będzie mąż, a nie Ty.
Też mam przedszkolaka w domu i niestety, jak rok temu zaczęła chodzić do przedszkola, to chorowała bardzo dużo, a my się od niej ciągle zarażaliśmy. Pocieszę Cię, że drugi rok jest spokojniejszy - mimo gorszej aury, rozchorowała się dopiero w listopadzie i to też łagodniej, bo bez gorączki. Dużo zdrówka dla synka!

Ja dwa razy poroniłam pod koniec 6-tego tygodnia. Robiliśmy mnóstwo badań, nawet badania kariotypów, ale wszystko jest w porządku. Lekarz już namawiał nas na in-vitro, ale miejmy nadzieję, że temat będzie kompletnie nie ruszony;-)

Witam, u mnie temp normalna, ale w pierwszej ciąży też była normalna, dopiero jakoś w II trymestrze ciut wzrosła.
Dziś sie czuje okropnie! Niedobrze mi , mdli mnie okropnie i spać mi sie chce, bo kawy nie wypilam.... Do tego brzuch boli jak na @.... Latam co chwilą do łazienki i sprawdzam, czy nie przyszła...

Hej dziewczyny,
Również witam nowe mamusie, gratulacje!
Tak się właśnie zastanawiam, od kiedy miałyście mdłości i wymioty? Mam nadzieję że może ominą mnie te "przyjemności" skoro do tej pory ich nie mam;-)
Suwaczek zamontuję jak tylko będę po wizycie czyli 19
Ja się czuję jedynie trochę zmęczona i dużo mi się odbija, wogóle cały brzuszek mam wydęty i zagazowany, ze spaniem i siusianiem nie mam problemów:-)
Jutro planuję rozmowę z szefową..

Ostatnia edycja:
LALECZKA- miałam się zapytać Ciebie kochana jak byłaś 8.11 u lekarza to który to był dokładnie tydzień i dzień ciąży????? Ciekawa jestem kiedy zaczyna już bić serduszko :D

Tak w 6-7 tc. Ja z pierwszej ciąży pierwsze usg mam jakoś niecały skończony 5 tc i jest pęcherzyka, a drugie jakoś koło 7 tc i jest już serduszko

Mi tez się ciągle odbja.
Juz czuje ze dziś będzie wesoło bo mdłości od rana. Pomaga tylko jak jem ale zjem i od razu bleh. Ale dalej nie witalam sie z panem K.z moich wyliczeń ciąża powinna byc 5t6d bo dziś maluszek ma 4 tygodnie. Ale zmienię suwaczek po wizycie z usg. Czas leci wolno ale jakby tak pomyśleć że od prawie 3tyg wiem o niej to szybko. Tylko to patrzenie co chwile na kalendarz nie pomaga :happy:

Usg z biciem serduszka to najlepiej 7-8 tydzień ;) Bije już jak dzwon jak to dziewczyny mówią ;)

Ostatni dzień wolnego męża, więc od rana coś tam robi na podwórku. Synek już spi (drzemka), rosół ugotowany, można Was poczytać ;)
Powiem Wam, że ja jakoś chodzę z głowa w chmurach.. mam sto pytań na minutę, czytam co chwila ksiażki o ciaży o porodzie itp.. w życiu nie sądziłam że ciąża może być taka niespokojna ..chociaż nie chce nic na głos wypowiadać.. kiedyś czytałam ze jak się o złych rzeczach myśli to one się dzieją.. więc próbuje odegnać te sprawy .. myślę o tym, jak to moje szkraby będą sie bawić, jak synek zareaguje na rodzeństwo.. no i jak ja dam sobię radę.. mój P. ciągle w pracy święta to jedyne wolne.. więc może być wesoło..

Miłego poniedziałku

a jutro WIZYTA! :D chodź myślę że to za wcześnie, ale idę tak jak przy poprzednich ciążach zawsze na etapie 4-5tc

Cześć Dziewczyny! Wszystkim nowym na forum gratuluję:) Mi troszkę przeszedł ten cały entuzjazm. Jeśli nie jestem w pracy to cały dzień przesypiam. Wczoraj spałam ciągiem 14h. Mężowi nie daję się dotknąć, bo piersi bolą jakby miały odpaść;) Nic mi nie smakuje, więc mało jem. Ale nie mogę doczekać się wizyty, obym w czwartek usłyszała serducho to na nowo obudzi się we mnie matczyna troska;) Miłego dnia!

reklama
Hej ciezarowki jak z Fabim bylam w ciazy ostatnia @ mialam 1.10 kolejna miala byc 30...nie bylo 4.11 wizyta stwierdzil wczesna ciaze a nie bylo nic widac,kazal za 2 tyg przyjsc i juz bylo widac serduszko zalozyl karte a w karcie mialam napisany 5 tydz...
Mysle ze tym bardziej w 6-7 tyg juz jest serduszko takze spokojnie:) ja im blizej wizyty a mam w srode niecierpliwie sie hehe
Ja gotuje kluseczki do wczorajszego rosolu i zbieramy sie do rodzicow mojego...

Do góry