reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dziewczyny umarłam.... albo raczej pomału umieram.

Poszłam na zakupy i nie, żeby dużo dźwigać. W drodze ze sklepu do sklepu złapał mnie ból w prawym boku. Ale po skończonych zakupach dotarłam do domu, gdzie mnie już powaliło. Płakałam aż z bólu... Mój wrócił szybciej z pracy i wpakował mnie pod prysznic, pomogło na jakieś 15 min. Jak znowu zaczęłam wyć zadzwonił na pogotowie i co... gość powiedział, że no albo nerka, albo dziecko mi uciska na jakiś nerw. Mam dużo pić, mogę ciepłe prysznice i okłady ciepłe. Więc mój poleciał do apteki i kupił mi termofor. Nie powiem, paracetamol z ciepłymi okładami pomogły na tyle, że żyję, ale boli potwornie (na tyle mniej, że jestem w stanie coś napisać i się ruszyć)... A dyspozytor stwierdził, że tak mogę mieć do rozwiązania a pogotowie mi więcej nie pomoże poza tym co sama zrobiłam, bo więcej leków mi dać nie mogą... Masakra... Mam nadzieję, że do jutra mi jednak przejdzie i szybko nie wróci, bo nie mam pojęcia co zrobię...

reklama
bellina miała raz taki napad bólowy - trzymało jakies 3 godziny, tez z prawej strony. mi sie wydaje że to było coś od kręgosłupa, może mały też coś ucisnął. przeszło.. w ogóle nie mogła sie połozyć tylko w takim półsiedzie..

elifit - chciałabym aby sie rozwinęło.. mlody już spory ale jeszcze nie za duży :)
choć w poniedziałek bardzo bym chciała załatwić jedną sprawę. więc popołudniu moge iść rodzic :-)

Belina współczuję bólu, mam nadzieję, że przejdzie.

Kum ach te porody:crazy:

Czy któraś z Was ma aplikację do skurczy?
Jak się nazywa?

Kum- Trzymaj się tam jakoś.. Już niedługo:*

Dziewczyny ja brałam tabletki antykoncepcyjne zaraz po zaręczynach bo bałam się że półtora roku do ślubu i wpadniemy:p Bo my gumek nienawidzimy a fuj:no::baffled: więc jechaliśmy stosunkiem przerywanym.. W sumie tyle byliśmy razem przed ślubem i nie wpadliśmy przez przerywany.. Ale teraz jak urodzę to żeby od razu nie wpaść- bo by był strach dla mnie tak jedno po drugim.. To wrócę do tabletek.. Ale muszę przyznać że mi oo nich też troszeczkę libido spada:/ Są jeszcze krążki.. Ale to jest to samo tylko codziennie nie trzeba pamiętać by zażyć tabletkę.. A drugiego bobasa bym chciała tak po 2 latach.. Więc te tabl chyba zostaną:eek: Zastrzyki chyba są niezdrowe.. Bo zatrzymują całkowicie krwawienie comiesięczne- a to niezdrowe.. (Tak mi się wydaje że tak słyszałam) A dzieci jeszcze będę chciała mieć..

Doti- Nie słyszałam o takiej aplikacji.. ? Jak to działa?

Ostatnia edycja:
Tez chętnie poproszę nazwę tej aplikacji. Wiem ze jest ale nie znam nazwy.

Ja bralam tabsy latami i niestety nie biorę juz zaraz rok i libido nie wrocilo tak jak powinno.

Kum skurcze co 10min to chyba juz cos pomału sie powinno dziac. Oby szyjka sie szybko poddała i żebyś nie cierpiala za długo!

Aby znaleźć aplikacje która pomoże notować skurcze należy wpisac contraction timer albo skurcze i tez sie pojawi. Jest kilka darmowych. Wlasnie znalazłam.

witam wieczornei:)

bellina wspolczuej bolu:no:oby nie wrocil

magdalenka ja slyszalm kiedys taki kawal o tym brokacie;)

mamo bobasa wspolzcuje 'porodu',ja po pierwsyzm mialam dlugo traume:(ale beezdie tylko lepeij:)duza corcia:)

kum &&& za rozpozcecie akcji:)

dawno temu bralam tabletki ale przez nei mialaam mneijsza ochote na igraszki,i taka 'sucha' bylam:crazy:,w ogole mi to nie pasowało:no:po 2 ciazy tylko gumki byly w uzyciu ,teraz jako ze juz dzieci nei planuje to musze sie zastanowic,moj lekazr proponowal kiedys krazki....ale nei zgłebialam tematu

------------------------------------------------------------------------------------------------------
ja dzis zdien towarzyski mialam,he he ,do poludnia pojechalam z dzeicmi do siostry bliźniaczki,potem w domu szybki obiadek i popoludnei zlecialo u mlodszej sisotry:tak:prasowanie odlozylam na jutro:sorry2:

dla mnie krążki to była rewelacja, pamiętac trzeba było tylko o włożeniu i wyjęciu za 3tyg :) plastry mnie wkurzały, że brudziły, znaczy robiła się taka brudna obwódka wokół plastra. przyklejałam tylko na podbrzuszu, więc nie widać było (akurat się 3 mieszczą - nie na raz, tylko jeden odrywałam, drugi obok przyklejałam, co by nie było), ale sam fakt, że jest brudek mnie wkurzał. no i skóra się podrażniała, raz na jakiś czas musiałam przykleić na ramieniu czy łopatce i to już dla mnie dyskomfort mały był.... dlatego przerzuciłam się na krążki. a, no i libido po jakichś 3,5 roku plastrów zaczęło spadać i okropne migreny, po krążkach wróciło do normy, dopiero pod koniec stosowania znów zaczęło siadać

ps. mam okropne bóle jak na okres, idą w kręgosłup skubańce jedne, ledwo siedzę... łapią i puszczają, no ale to chyba nie moga być skurcze, skoro tylko w kręgosłupie czuję i podbrzuszu, a brzuch nie?

Ostatnia edycja:
moj gin zachwalal te krazki a co do plastrow to walsnie opowiadal ze jego zone tez wkuzralo to'brudzeni wokol',jak pzryjdzie czas to raczej nad krazkeim pomysle

reklama
Do góry