reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Anilwe - kurczak z ziemiorami i mizeria to dobra inspiracja na niedziele - wykorzystam :-D

Pyycha wyszło, a jutro u nas łazanki M. sobie wymyślił i dobrze, bo jak M robi obiad to zawsze się pyta co ma zrobić a jak ja robię to on mi niewiele pomysłów podrzuca ale zapieknki makaronowe uwielbiam to z kolei ja moze zrobie zapiekanke w niedziele :)

elifit nie ma to jak w domu co?

reklama
Kum Ty się nie wygłupiaj kochana, miałyśmy się spotkać na porodówce :szok: a ja się w najbliższym czasie bynajmniej nie wybieram! :-D

elifit dobrze, że już wyszłaś, nie ma jak w domu :-)

Kum czekamy na info!

Mamo bobasa, niedługo zapomnisz... teraz odpocznij, nabierz sił, za kilka godzin inaczej na wszystko spojrzysz

Olę zapisałam na jutro do okulisty, pani na infolinii powiedziała, że jak nie ma innych objawów, to lepiej od razu okulista niż pediatra... pójdziemy później do sklepu, kupię rumianek i jeszcze wieczorem jej przemyję oczy rumiankiem

Elifit i kiedy wracasz? Jak coś się zacznie? Fajnie tak wysciskać swojego Bąbla, ja dzisiaj tez mam dzień, że męczę mojego uściskami, przytulaniem

Wracam jak się zacznie ale nie później niż w dniu terminu. Muszą monitorowac wagę małej. Upewniłam się że mnie nie będą męczyć :)

Fajnie tak wysciskać swojego bąbla oj tak :) jaki duży i mądry mi się wydawał masakra:O a nie było mnie tylko 5 dni. Współczuję rodzicom na delegacji.

Ostatnia edycja:
Kum czekamy na info!

Mamo bobasa, niedługo zapomnisz... teraz odpocznij, nabierz sił, za kilka godzin inaczej na wszystko spojrzysz

Olę zapisałam na jutro do okulisty, pani na infolinii powiedziała, że jak nie ma innych objawów, to lepiej od razu okulista niż pediatra... pójdziemy później do sklepu, kupię rumianek i jeszcze wieczorem jej przemyję oczy rumiankiem

Gosia z tego co pamiętam, to rumianku nie powinno się stosować do przemywania oczu, bo powoduje jeszcze właśnie uczulenia...Może lepiej tylko solą fizjologiczną na waciku, albo woda przegotowaną?

Mamobobasa, ale duza corcia! Nie dziwne, ze sie tyle nameczylas. Ale to juz za Toba i teraz szybciutko dochodz do siebie.Trzymam kciuki i gratuluje.

Kum, jak tam??

Elifit, dobrze, ze juz w domu, teraz naciesz sie synkiem i wyspij sie porzadnie.

Malgorzatka, popieram dziewczyny - rumianek do oczu nie. Najlepiej przegotowana woda po prostu.

Malgorzatkar popieram Doti, ziele świetlika - ostatnio przemywałam oczy mężowi, nawet krople do oczu na jego bazie produkują

Anilewe no ja właśnie też się zastanawiam kiedy to się na tyle ureguluje żeby było co obserwować, bo po tylu latach bez niczego nie chcę już inaczej niż naturalnie... no ale trzeba być dobrej myśli;-)

reklama
Ja bym się bała kalendarzyka, termometru czy obserwacji sluzu. Ale chyba dlatego że ja zakręcona jestem i niezbyt systematyczna ;-) podziwiam te które stosują naturalne metody. I to z powodzeniem przez lata.
My zawsze z gumką.
Po porodzie będę się zastanawiać co dalej. Więcej dzieci nie planuję, zostanę przy dwójce.

Czy któraś stosowała coś innego niż tabletki i plastry?? Co polecacie?

Do góry