reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Ja bralam tabsy okolo 9lat i jedyny skutek uboczny to spadek libido. Musze poczytać o tych krazkach ale kiedyś słyszałam ze one lubią sie przemieszczać. Prawda to?

U mnie i epidural i gaz sa darmowe na zawołanie. Ja decyduje sie na gaz pomimo ze 9/10kobiet wchodzi tu na porodowke i od razu zada epiduralu.

Gaz ponoc bardziej skupia na oddychaniu przez ta rurke i wtedy jakos te bóle nie sa na pierwszym miejscu. Skutki uboczne to mega mdłości.

Agulam wysłałam ci prv.

Dobrej nocy

reklama
Potwierdzam, gaz może powodować mdłości, najlepiej byłoby startować z pustym żołądkiem pewnie. Jakieś 2 h bez picia i jedzenia. Daje trochę kopa jak alkohol, choć w tym stresie porodowym może inaczej się to czuje...

Krążki mogą niby wypaść, ale mi sie nie zdarzyło. Poza tym ja wyjmowalam na czas akcji, bo czuliśmy oboje. Tam na pierwszych opakowaniach, była informacja, ze można wyjąć na jakaś godzinke nawet a potem włożyć znów, później zniknęła, pewnie wpadki były, bo zapominaly laski zaaplikowac sobie znów.... Żeby nie dostać infekcji wyjmowalam co jakoś czas, plukalam wodą i znow wkladalam, ale czasami lapalam i tak coś...

Bellina oby ci przeszło, ale dziwię sie, ze pogotowie nic nie pomogło... Jak coś jedź.na ip sama, zrobią ci szybko wyniki, usg i zobaczą, czy to nerka czy ucisk...

Witam sie z rana

Czy ktoras moglaby zamowic dzwig by mnie z lozka podnioal?dziewczynh nie moge wstac tak boli :(

Mam podobnie :(

Obudzilam sie, M pomogl mi wstac na siku, polozylam sie i chyba pospie jeszcze do 9. Jak wstane i to rozchodze powinno byc ok :-(

Zalatwilam sobie wczoraj pilke, bo jezeli dalej bedzie mnie tak bolalo i na porodowce nic sie nie zmieni to marny moj los... Tak chociaz troszke pocwicze i moze sie rozruszam...

Pytalam sie Adasia na kiedy mam sie szykowac, a on nic nie odpowiedzial :p

Pogoda brzydka, M w pracy, coz ja mam do roboty...

Witam sie i ja...

Bellina, teraz chyba taka tendencja ,żeby jak najmniej pogotowie jeździło.. Tylko do zagrożenia życia. Dziewczyny mają rację , jak coś się dzieje to na IP. Tam muszą się Tobą zająć.

Pogoda średnia,ale to już problem tatusia co z dzieckiem począć.Ja mam dziś wychodne, na zakupy jadę. Nie wiem ile dam radę bo kręgosłup ciągle boli. Najwyżej tylko lody zaliczę;-)

małgorzatka dzieci zawsze zaskakują ilością energii... nie wiem skąd ją czerpią.. chyba z kosmosu

makota też nie dawno zaczęłam ćwiczyć. wcześniej sie miałam oszczędzać.. to troche zastygłam.. teraz trochę się bujam na piłce i wychodzę więcej z domu.. choć dziś się nie ruszę chyba.

mika kręgosłupa współczuje.. też mi dokucza. wczoraj kazali na płaska leżec na ktg.. tak mnie zaczęło boleć że nie mogłam się z tej kozetki zebrać.

karola ja na razie nie rozważam znieczulenia. ale wszystkie opcje jakie sa w szpitalach są u nas za darmo. gaz, zzo. w jednym szpitalu do którego sie zastanawiam, w ogóle nie ma możliwości zzo. pewnie nie ma anestezjologów.. w drugim babka powiedziała, że jest. ale nie poleca. chyba że ktos ma powolna i bardzo bolesną akcję to wtedy nawet polecają. ale to znieczulenie spowalnia akcję. moja koleżanka sie uparła i przy rozwarciu 7-8cm jej podali - choć akcja szła jak błyskawica - po podaniu akcja sie zatrzymała. nie było w ogóle skurczy. wyciskali więc z niej małego.. skończyło sie o wiele gorzej niż by było jakby nie wzięła znieczulenia.

przez noc brzuch się wyciszył.. za to ledwo chodzę.. spojenie strasznie boli.. więc wczorajsze skurcze spowodowały rozchodzenie spojenia.. chciałam iść do sklepu..ale teraz wyzwaniem jest pójść do kibla... mały śpi w brzuchu. poczułam parę ruchów ale chyba takich przez sen. wczoraj jak miałam skurcze to nie spał prawie cały dzień.. pewnie zmęczony.
dziękuję wszystkim za kciuki - ale jak widać jeszcze nie teraz..

Ostatnia edycja:
Kum, ale pewnie już niedługo! kciuki nadal trzymam za ciebie :tak:

undomiel, baw sie dobrze!!!

ja też wam chciałam polecic ta aplikację enfamilu do liczenia skurczy :tak: wczoraj bardzo mi się przydała. na szczeście wyciszyło się trochę.

kopacz, makota i do mnie ten dźwig podeślijcie :rofl2:

reklama
U mnie i epidural i gaz sa darmowe na zawołanie. Ja decyduje sie na gaz pomimo ze 9/10kobiet wchodzi tu na porodowke i od razu zada epiduralu.

Gaz ponoc bardziej skupia na oddychaniu przez ta rurke i wtedy jakos te bóle nie sa na pierwszym miejscu. Skutki uboczne to mega mdłości.

Agulam wysłałam ci prv.
czyli na gaz sie decydujesz?a te mdlosci tow trakcie porodu czy potem sa?
odczytalam priv,dzis zrobie przelew (ten znizsza kwota)wiec pewnei dopiero w pon wskoczy na Twoje konto:)

Potwierdzam, gaz może powodować mdłości, najlepiej byłoby startować z pustym żołądkiem pewnie. Jakieś 2 h bez picia i jedzenia. Daje trochę kopa jak alkohol, choć w tym stresie porodowym może inaczej się to czuje...
hmmm musze pomyslec....

Czy ktoras moglaby zamowic dzwig by mnie z lozka podnioal?dziewczynh nie moge wstac tak boli :(

wspolczuej dziewczyny,ja tez zcasami z trudem wstaje ale jak sie rozchodze jest ok,tu zakuje ,tu cos innego ale to chyba normalne;-)

Undomiel miłej zabawy weselnej:)

dziewczyny ja jakas 'ciemna' jestem :zawstydzona/y:o co chodzi z ta aplikacja do skurczy?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
miłego dnia WAm zyzce,u nas dzien jak co dzien,na razie planów brak;) no oprozc tych codziennych, obiad itp:-D

Do góry