reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Dzień dobry :-D:-D u nas moja mała o 3eciej zechciała się bawić godzinkę ale tak cała noc przespana także jest cacy :-D:-D
Teraz ma drzemkę w po niej na spacerek ale jak ogarnę obiadek ;-):-D
basieniak fajne to krzesełko ja tez myślę jakie kupić ;-) wygodne bo wysokie i nie trzeba się schylać do maluszka ;-) siostra moja ma takie mniej więcej i to z ikei i z obydwu jest zadowolona tylko jeden mankament ,że to z ikei jest w sumie twardawe bo plastikowe trzeba kupić jakąs nakładkę miękka ;-)
Hohohoh Róża brawoooo słonko za noc może wreszcie dasz mamusi pospać :-D;-)
corin &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& mocnooooooooo my 22 szczepienie ostatnie w dawce potrójnej ufffffffffff później już jedno na wzw zostanie i po roku kolejne aż się boję już jej płaczu brrrrr:baffled:

basieniak, ja teraz tez ostro sie rozglądam za krzesełkiem.. tylko że my w rodzinie, czyli ja - mąż mamy rozbieżność gustów.. on chce takie co później można zdemontować na stolik i krzesełko a ja chce zwykłe z rozkładanym oparciem.. mnie się podobają te:

Fisher Price Krzesełko Cudowna Planeta T1837 - opis, informacje, dane techniczne produktu
Chicco Krzesełko Polly 64837 - opis, informacje, dane techniczne produktu

to co pokazałaś też jest fajne..
sesti, hehe, to para idzie widzę łeb w łeb :) kluseczka Natusia Tymusia:-D to siedzisko super, ale cena:szok:

no własnie cena- dlatego moze uda mi się wylicytować za sensowną cena bo to byłoby i tak na jakieś 2-3 mce a potem jakies klasyczne krzesełko. No widzisz jak się zgrali haha- na cycusiach , na cycusiach:)

My juz po szczepieniu. Dziekujemy za kciuki i zyczenia. Nadal jestem pewna ze Ewa nie potrafi plakac. Przy wkluciu tylko sie zdziwila, a przy wstrzykiwaniu zawartosci zakwilila, jakby chciala spytac co sie dzieje. Zreszta jej minka i wzrok same mowily jaka jest zdziwiona. Do przychodni szlysmy zachustowane, bo balam sie ze nie bedzie potem chciala lezec w wozku no i pod domem prawie mi zasnela. W domu tylko ja porozbieralam, przystawilam do sysusia i odpadla. Spi moje sloneczko :-) nozke posmarowalam altacetem i mam nadzieje ze nic sie nie bedzie dzialo po szczepieniu.

Mam pytanie do mam niesloiczkowych:-) Jak podajecie dziecku jabluszko to gotowane czy nie? Surowe wystarczy zetrzec na tarce? Bo w necie to 100 roznych opcji jest i juz zglupialam:baffled: Dalam dzisiaj amlej surowe jablko starte na tarce na najmniejszych oczkach i narazie jest ok. Czytalam tez ze surowe jablko dziala rozluzniajaco a gotowane moze prowadzic do zatwardzenia, ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Dzień dobry!!!

U nas noc standardowo, czyli przespana, Dawidek zasnął o 21, a obudził się o 5:45 na karmienie, zjadł i poszedł spać dalej do 8:) O 9 wypił mleczko i poszliśmy na spacerek, wróciliśmy jakies 20 minut temu:) Mama poszła pokazać mu Tor Poznań, co by wiedział, gdzie będzie trenował;)
DSC00523.jpg
Za godzinkę znowu wyruszamy, tym razem nakarmić kaczuchy i wiewiórkę;)
Dałam mu teraz mleko i nie wiem co się, kurcze, dzieje, rano wypił 70 ml, teraz 110 ml i więcej nie chce, a zawsze bez zająknięcia pił 150 ml... i jakąś kupkę łuźniejszą robi, czyżby całe dwa łyczki soczku jabłkowego go męczyły?

Konwalianko, brawo dla dzielnego Tymusia!

Teśka, gratuluje pierwszej miesięcznicy;)

Balkan, u nas tak było latem ze spacerami, 30 minut i ryk, biegiem do domu trzeba było lecieć;) MATEUSZKU, 100 LAT!!!

MADZIA, Basieniak, nie ma czego zazdrościć, mogi mi opdadają, ale chodzę dla dobra Dawidka, zauważyłam, żę im więcej spacerujemy, tym mniej choruje.

Wydussia, też dostałam newsowy sms rano;)

Miczko,
kciuki, żeby przestało gardełko boleć!

Corin, trzymam paluchy za szczepienia. EDIT: nie wiem, co gorsze, czy taka reakcja, jak Ewuni, czy taki krzyk, jak Dawidusia przy szczepieniu.

Sestinko, oj złapie;))) Ale kiedy;)

Danuska, ooo z Gdańska jesteś! Mam tam psiapsiółę;) A w Gdyni rodzinę u której jestem dwa razy w roku, to będziemy mogły się na kawusię spotkać:)

Anula, Marzenka, Sis, Ania, witajcie!

Ostatnia edycja:
reklama
Corin, brawo dla dzielnej Ewuni, u nas po szczepieniu Igunia ślicznie spała :-)
Psocia, to koniecznie daj znać jak będziesz w 3city :-)

Właśnie chciałam was zapytać. Czy wasze dzieci piszczą z radości? Iga od 4 dni piszczy przez pół dnia. Przestała już gugać i teraz ciągle "aaaaaaa" takie baaardzo piskliwe. Spróbuje nagrać to pokaże wam.

Do góry