reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Witam.
Od tygodnia próbuje Was nadrobić i w końcu się udało.
Widzę że coraz więcej nas wie co w brzuszku siedzi. To super. A chorym brzuchtkom życzę zdrówka. Ja na szczęście trzymam sie dobrze pomimo że mąż przez miesiąc był na zwolnieniu z zapaleniem płuc.
Kasia a co do urlopu tacierzyńskiego, to czy w przyszłym roku nie będzie wdłużony o jeden tydzień. Bo tak sobie myślę że skoro można go wykorzystać do ukończenia przez dziecko 1 roku, to może załapie się na więcej. Ja sobie wyliczyłam że posiedzę z dzidzią jakieś 7 miesięcy. Też mam 8 dni zaległego za 2010, cały za 2011 + 2 dni opieki nad dzieckiem. A wiecie o tym że po cesarce przysługuje mężowi do 2 tyg zwolnienia na opiekę nad żoną. My korzystaliśmy z tego. Mąż do wynagrodzenia dostał dodatek opiekuńczy więc nawet się nie traci finansowo na zwolnieniu.

reklama
No właśnie dziewczyneczki...ile przysługuje Mężowi tacierzyńskiego??;-) Bo ja też zielona jestem w tych sprawach, a będę spokojniejsza jak wszystko będę wiedziała:-)

Dziendoberek. Ja obudzilam sie przed 6 i nie ma szans na zasniecie. Jakas masakra !!! :wściekła/y: do tego zle budzik nastawilam zeby isc podpisac bezrobotne i sie D obudzil wkurzony ze juz nie zasnie. Nie wiem co mam teraz robic jak spac nie moge :-(

E-mka bidulko nie martw się ;-) ja tez obudzilam sie po 6 na siku i juz nie zasnęłam.Wyprawilam córkę do szkoly a teraz siedze i maluje paznokcie:-p

Postrasze Was od rana moim psem heh

Ostatnia edycja:
oj ja dziś po ciężkiej nocy obudziłam się z budziekiem męża przed 7 i juz nie mogłam spać..... dziś w nocy mój brzuch postanowił się porozciągać - co godzinę się budziłam, wzięłam no-spę, ale to nie do końca pomogło.....

więc teraz jestem niwyspana z pobolewającym jeszcze brzuchem, a dziś muszę jechać do pracy na druga stronę Warszawy zawieźć zwolnienie i podstemplować legitymację..... a wieczorem umówiłam się z kolegą 'na piwo'..... nie wiem, czy tego ostatniego nie odwołam.... :(

ale za to dzień się piękny zaczął - słonecczko świeci, tylko szyby troszkę oszronione....

Margeretko czemu mi się zdawało, ze spaniela masz? Śliczny psiak :-) Em-ka zgłos lekarzowi ten ból. Może faktycznie to są nerwobóle i traz przy zmiananch ciążowych wrociły. Może Ci czegos-jakiegoś pierwiastka- brakuje. Ja wstałam i cos czuję że moj małż wróci zaraz z firmy. Rano gorączkę miał na bank,ale musial komuś robote oddać. Będę miala chorego faceta w domu :-( Najwyżej schowam go do beczki na tydzień ;-) Buziole i miłego dnia :-)

Dzien doberek a ja standardowo obudzilam sie o 7 bo Paweł wrocil z Nocki i zasnelam do 8 wstalam a tak w nocy razna siusienku .
I zaraz uciekam na spacer z moim psiakiem moze uda mi sie zdjecie wstawic ... hmmm ooooj mamusiu cos dzisiaj mi ten internet dziala jak na pedały moze innym razem Wam pokaze :) Ojj Margeritkooo ten Twoj francuzik tooo przeeeee uroczy.... ;> uwielbiam te nietoperzowe uszęta :) jestem ciekawa jak tam Maqnio czy zdrowa

Dzień dobry brzucholinki :*:* no nadrobiłam czytanie :-D ja wstałam o 4tej ze strasznym bólem...zęba poszłam siku i okazało się,że plomba mi wyleciała więc zaraz dzwonię do dentysty bo kolejnej pobudki takiej nie chcę mieć :-( em_ka ja mam niedomykalność zastawki w sercu i strasznie miałam jeszcze rok temu,bo jak mnie kłuć zaczynało,to od razu twierdziłam,że mnie dusi i lądowałam na pogotowiu a tam mi dawali ketonal i relanium (zastrzyki) i szłam spać :-( Narazie mam spokój od prawie roku i jak masz jak idź niech dadzą Ci skierowanie na Echo Serca tam będziesz miała czarno na białym co i jak..O tych urlopach tacierzyńskich poczytać muszę,bo to się należy mojemu T to niech korzysta i pobędzie z dzidzia,szef już mu kazał pisać urlop ale cholera ja nie wiem czy w terminie urodzę :baffled: a nie wiem czy przesunąć urlop w prywatnej firmie może szef ??Może wie któraś z Was ??

reklama
hej ho u mnie dziś piękne słońce, jak od razu chce się żyć:-) ja śpię bezproblemowo, całe życie tak miałam i na razie bez zmian
z urlopem to ja się jeszcze nastawiam że wezmę też za 2012 od razu cały hurtem, bo przecież od stycznia będzie przysługiwał.
I nie pamiętam, czy Kasiulka pisała pewnie tak, ale jeszcze są 2 dni w każdym roku na opiekę nad dzieckiem - dodatkowo oprócz urlopu
emka 22 tyg to nie tak mało - w końcu 5 i pół miesiąca, to rzadko kiedy tak w Polsce było dobrze jak teraz pod tym względem ;-)
a tacierzyński w tym roku tydzień, od przyszłego drugi, więc zakładam, że w przyszłym, zanim maluch skończy rok, tata będzie mógł wziąć ten drugi - Kasiulka popraw mnie jeśli źle kombinuję?

aha tak mi się przypomniało Maqnio jeśli masz nadal gorączkę, to polecam napar z kwiatu lipy z cytryną i miodem - działa! Całe dzieciństwo mama mi tak temp zbijała, bo ona jest raczej anty-lekowa ;-)

Do góry