reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam.
Od tygodnia próbuje Was nadrobić i w końcu się udało.
Widzę że coraz więcej nas wie co w brzuszku siedzi. To super. A chorym brzuchtkom życzę zdrówka. Ja na szczęście trzymam sie dobrze pomimo że mąż przez miesiąc był na zwolnieniu z zapaleniem płuc.
Kasia a co do urlopu tacierzyńskiego, to czy w przyszłym roku nie będzie wdłużony o jeden tydzień. Bo tak sobie myślę że skoro można go wykorzystać do ukończenia przez dziecko 1 roku, to może załapie się na więcej. Ja sobie wyliczyłam że posiedzę z dzidzią jakieś 7 miesięcy. Też mam 8 dni zaległego za 2010, cały za 2011 + 2 dni opieki nad dzieckiem. A wiecie o tym że po cesarce przysługuje mężowi do 2 tyg zwolnienia na opiekę nad żoną. My korzystaliśmy z tego. Mąż do wynagrodzenia dostał dodatek opiekuńczy więc nawet się nie traci finansowo na zwolnieniu.

reklama
No właśnie dziewczyneczki...ile przysługuje Mężowi tacierzyńskiego??;-) Bo ja też zielona jestem w tych sprawach, a będę spokojniejsza jak wszystko będę wiedziała:-)

Dziendoberek. Ja obudzilam sie przed 6 i nie ma szans na zasniecie. Jakas masakra !!! :wściekła/y: do tego zle budzik nastawilam zeby isc podpisac bezrobotne i sie D obudzil wkurzony ze juz nie zasnie. Nie wiem co mam teraz robic jak spac nie moge :-(

E-mka bidulko nie martw się ;-) ja tez obudzilam sie po 6 na siku i juz nie zasnęłam.Wyprawilam córkę do szkoly a teraz siedze i maluje paznokcie:-p

Postrasze Was od rana moim psem heh

Ostatnia edycja:
oj ja dziś po ciężkiej nocy obudziłam się z budziekiem męża przed 7 i juz nie mogłam spać..... dziś w nocy mój brzuch postanowił się porozciągać - co godzinę się budziłam, wzięłam no-spę, ale to nie do końca pomogło.....

więc teraz jestem niwyspana z pobolewającym jeszcze brzuchem, a dziś muszę jechać do pracy na druga stronę Warszawy zawieźć zwolnienie i podstemplować legitymację..... a wieczorem umówiłam się z kolegą 'na piwo'..... nie wiem, czy tego ostatniego nie odwołam.... :(

ale za to dzień się piękny zaczął - słonecczko świeci, tylko szyby troszkę oszronione....

Margeretko czemu mi się zdawało, ze spaniela masz? Śliczny psiak :-) Em-ka zgłos lekarzowi ten ból. Może faktycznie to są nerwobóle i traz przy zmiananch ciążowych wrociły. Może Ci czegos-jakiegoś pierwiastka- brakuje. Ja wstałam i cos czuję że moj małż wróci zaraz z firmy. Rano gorączkę miał na bank,ale musial komuś robote oddać. Będę miala chorego faceta w domu :-( Najwyżej schowam go do beczki na tydzień ;-) Buziole i miłego dnia :-)

Dzien doberek a ja standardowo obudzilam sie o 7 bo Paweł wrocil z Nocki i zasnelam do 8 wstalam a tak w nocy razna siusienku .
I zaraz uciekam na spacer z moim psiakiem moze uda mi sie zdjecie wstawic ... hmmm ooooj mamusiu cos dzisiaj mi ten internet dziala jak na pedały moze innym razem Wam pokaze :) Ojj Margeritkooo ten Twoj francuzik tooo przeeeee uroczy.... ;> uwielbiam te nietoperzowe uszęta :) jestem ciekawa jak tam Maqnio czy zdrowa

Dzień dobry brzucholinki :*:* no nadrobiłam czytanie :-D ja wstałam o 4tej ze strasznym bólem...zęba poszłam siku i okazało się,że plomba mi wyleciała więc zaraz dzwonię do dentysty bo kolejnej pobudki takiej nie chcę mieć :-( em_ka ja mam niedomykalność zastawki w sercu i strasznie miałam jeszcze rok temu,bo jak mnie kłuć zaczynało,to od razu twierdziłam,że mnie dusi i lądowałam na pogotowiu a tam mi dawali ketonal i relanium (zastrzyki) i szłam spać :-( Narazie mam spokój od prawie roku i jak masz jak idź niech dadzą Ci skierowanie na Echo Serca tam będziesz miała czarno na białym co i jak..O tych urlopach tacierzyńskich poczytać muszę,bo to się należy mojemu T to niech korzysta i pobędzie z dzidzia,szef już mu kazał pisać urlop ale cholera ja nie wiem czy w terminie urodzę :baffled: a nie wiem czy przesunąć urlop w prywatnej firmie może szef ??Może wie któraś z Was ??

reklama
hej ho u mnie dziś piękne słońce, jak od razu chce się żyć:-) ja śpię bezproblemowo, całe życie tak miałam i na razie bez zmian
z urlopem to ja się jeszcze nastawiam że wezmę też za 2012 od razu cały hurtem, bo przecież od stycznia będzie przysługiwał.
I nie pamiętam, czy Kasiulka pisała pewnie tak, ale jeszcze są 2 dni w każdym roku na opiekę nad dzieckiem - dodatkowo oprócz urlopu
emka 22 tyg to nie tak mało - w końcu 5 i pół miesiąca, to rzadko kiedy tak w Polsce było dobrze jak teraz pod tym względem ;-)
a tacierzyński w tym roku tydzień, od przyszłego drugi, więc zakładam, że w przyszłym, zanim maluch skończy rok, tata będzie mógł wziąć ten drugi - Kasiulka popraw mnie jeśli źle kombinuję?

aha tak mi się przypomniało Maqnio jeśli masz nadal gorączkę, to polecam napar z kwiatu lipy z cytryną i miodem - działa! Całe dzieciństwo mama mi tak temp zbijała, bo ona jest raczej anty-lekowa ;-)

Do góry