reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Jesli chodzi o nocne karmienie, to u nas jedno kolo 2, a drugie kolo 5. Zasypia kolo 20, wiec jest dobrze :) ogolnie z tym karmieniem mamy podobnie, tez zauwazylam ze szybciej sie najada. Tylko też zwolnil z przybieraniem i nie wiem, czy to dobrze. Waże go teraz na zwyklej wadze ze mna i wychodzi, ze ma 6100 - dzis skonczyl 13 tygodni i zastanawiam sie czy to nie za malo. Wyglada dorodnie, tak mysle:p ale sama juz nie wiem, bo wczesniej, jak jeszcze polozna przychodzila, ta waga byla bardziej dynamiczna.
20201031_104951.jpg

reklama
dziewczyny, moja córa skończyła 3 miesiace i wstaje od 1 do 3 razy, śpi od 3 do 7 h, zalezy od dnia, jak to u ws wyglądało u dzieci w tym wieku? czy mam co liczyć na to, że będzie niedługo tylko raz wstawać?
Ja też liczyłam że synek będzie spał przez całą noc jak miał 2-3 pobudki przez długi okres. Ale niestety to się zmienia jak w kalejdoskopie 🙉
Nadal mamy 3-4 pobudki w nocy (~od 20 do 7 rano), czasami 2.
Ale ja się przyzwyczaiłam, karmię tylko na leżąco w nocy. 👌🏻
Pierwszy sen w dostawce, potem zabieramy do siebie do łóżka i jest OK 👌🏻
Czekam kiedy będziemy mieli całą noc bez pobudek, ale na razie naprawdę spoko.
Z czasem dzieci maja więcej snu głębokiego, więc te pobudki powinne się też zmniejszyć 😊 No i oczywiście każde dziecko ma różne „wymagania”, jeśli chodzi o karmienie /przytulanie w nocy. I to nie zależy od treści pokarmu, tylko od samego dziecka 😊

Ostatnia edycja:
Jesli chodzi o nocne karmienie, to u nas jedno kolo 2, a drugie kolo 5. Zasypia kolo 20, wiec jest dobrze :) ogolnie z tym karmieniem mamy podobnie, tez zauwazylam ze szybciej sie najada. Tylko też zwolnil z przybieraniem i nie wiem, czy to dobrze. Waże go teraz na zwyklej wadze ze mna i wychodzi, ze ma 6100 - dzis skonczyl 13 tygodni i zastanawiam sie czy to nie za malo. Wyglada dorodnie, tak mysle:p ale sama juz nie wiem, bo wczesniej, jak jeszcze polozna przychodzila, ta waga byla bardziej dynamiczna.Zobacz załącznik 1195138
Nam i pediatra i położna mówiły, że już nie powinniśmy tak dużo przybierać na wadze, jak w 1-2 miesiącu. Dzieci potem hamują.
Teraz w 3-4m. ma być około 110-120 gr/tydzień.
Głównie jest to aby iść koło „swojego” centyla na siatce cały czas.
6100 brzmi dobrze dla 13 tygodnia 💪💪
Mieliśmy 6160 w 12 tygodniu 😊 ale u nas synek jest bardziej długi 😊

Moja Mysia też teraz szybciutko się najada. Taka ulga...można już się wybrać na dluższy spacer, ostatnio nawet pojechałam z nią sama autem w daleką trasę. Natomiast zauważyłam dzisiaj że mi strasznie wlosy wypadają...normalnie garściami.

U nas jest gorzej :/ Od 3 tygodni, czyli po 3 miesiącu, wstaje 3 razy w ciągu 2 godzin, i to budzi się z mocnym krzykiem, jestem przerażona :(, potem juz nie daję rady i biorę syna do siebie, i budzi się średnio co 3 godz. i śpi spokojniej.
Może to tak zwany regres snu w 4-5 miesiącu? 😞
Chyba wszystkie dzieci przez ten okres przechodzą 😕

Dziewczyny, a nie zamartwiacie się rozwojem Waszych dzieci? Ja cały czas się martwię i nie mogę przestać... Mikelek nadal śpi głównie na lewej stronie, nie ma prawidłowego odruchu ATOS jak ma główkę zwróconą w prawo, często próbuje się przekręcać ale tylko w prawo i to nie jest rolowanie... No i więcej takich rzeczy, każde odstępstwo od normy mnie martwi. Wy nie macie takich problemów? 🙈

Dziewczyny, a nie zamartwiacie się rozwojem Waszych dzieci? Ja cały czas się martwię i nie mogę przestać... Mikelek nadal śpi głównie na lewej stronie, nie ma prawidłowego odruchu ATOS jak ma główkę zwróconą w prawo, często próbuje się przekręcać ale tylko w prawo i to nie jest rolowanie... No i więcej takich rzeczy, każde odstępstwo od normy mnie martwi. Wy nie macie takich problemów? 🙈
Ja pierwsze slysze o jakims odruchu ATOS :p w ogole nie czytam nic na temat rozwoju, tego co powinien umiec, bądz nie. Nie zwracam uwagina ktora strone ma glowke, ani nic takiego. I na pewno jestem zdrowsza:p ciesze sie kazdą nowoscia, jaka u niego zaobserwuje. I na pewno bedzie robil wszystko, kiedy sam bedzie gotowy:)

reklama
Ja pierwsze slysze o jakims odruchu ATOS :p w ogole nie czytam nic na temat rozwoju, tego co powinien umiec, bądz nie. Nie zwracam uwagina ktora strone ma glowke, ani nic takiego. I na pewno jestem zdrowsza:p ciesze sie kazdą nowoscia, jaka u niego zaobserwuje. I na pewno bedzie robil wszystko, kiedy sam bedzie gotowy:)
To zazdroszczę takiego podejścia, też muszę się go nauczyć, bo można zwariować 🙈

Do góry