olka11135
Fanka BB :)
No właśnie też słyszałam o Merino - i to wtedy chyba by wystarczył jeden bo on się dostosowuje do każdej pogody i temperatury?
Mój syn urodził się 27 grudnia.
Teraz zimy są raczej ciepłe, no chyba że mieszkasz w Tatrach.
Ja postawiłam na pajac-kombinezon merino engel merino - rozmiarówka jest w nich duża więc jeden rozmiar styknął synowi na całą zimę. Do tego jak było bardzo zimno to śpiworek merino z layette - on jest do fotelika, ale używałam zamiennie, bo nie widziałam problemu z używaniem go w wózku. Tym zestawem nie przegrzejesz dziecka bo merino grzeje lub chłodzi. Dostosowuje się. Nie trzeba często prać.
Mam też dwa kocyki merino, grubszy i cieńszy - też spoko, ale to już co kto lubi (ja lubię).
I odnosząc się jeszcze do innego wątku (kocham, taką rozpierduchę ) to u mnie syn na co dzień nosił takie komplety i do tego jakieś zwykłe cienkie skarpety:
A na noc takie piżamki:
Tu bez skarpet i koniecznie na suwak.
Z tym, że tu też ważne info syn śpi ze mną, przytulony
Natomiast to o czym wspomina Bibi89:
Trzeba pamiętać też, że dziecko jeździ w gondoli mocno zakryte, naprawdę jemu jest często cieplej niż rodzicowi.
Miałam też coś takiego jak wyżej wrzucone: Link do: Cool Club, Pajac chłopięcy z kapturem, ocieplany, pomarańczowy, Kubuś Puchatek - smyk.com
bo córka koniecznie chciała to dla brata, no i jakoś tam dawało radę od czasu do czasu, ale generalnie jak to z takim sztucznym materiałem syn się w tym często pocił więc ja tam odradzam.
Lepiej oszczędzić na czymś innym według mnie niż na merino