reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Heyy dziewczyny no nas bez zmian co 3 godz karmienie fakt krótsze ale nic się nie zmieniło nawet w nocy aczkolwiek od 20-21 to kolo 1-2 się budzi wogole nie przebierałam w nocy no chyba ze pielucha przebrana i wszystko mokre to wtedy. odnosnie karmienia moj to jak widzi cycusia to normalnie jakbyn go głodziła i jego nic nie rozprasza byle by leciało i nadal tylko cycus
No i mój to od 2 tygodni normalnie gaduła straszna heheh słodziutkie
I strasznie dziąsełka doskwierają 🤦‍♀️🤦‍♀️

reklama
jak się człowiek przyzwyczai do dobrego to potem ciężko wrócić, zwłaszcza do nocnego wstawania :( ja mam nadal problem z przewijaniem, wstaje taka głodna, drze się, nie mam serca jej wtedy przewijać, a po karmieniu trzeba ją odbijać i zasypia na ramieniu...
Ja na szybkości zawsze przewijam, panicznie boje się że wróci nam pieluszkowe zapalenie skóry. My w nocy karmimy się tylko na leżąco, złapałam się parę razy na tym, że zasypiam przed synem ;)

Może to tak zwany regres snu w 4-5 miesiącu? 😞
Chyba wszystkie dzieci przez ten okres przechodzą 😕
Dzisiaj w nocy dopiero po 3 podejściu odkładania do łóżeczka się udało, pospał ciurkiem 3 godziny a jak się obudził to nie krzyczał tylko sobie gadał ze szczebelkami w łóżeczku (już tydzień temu zmontowaliśmy łóżeczko pakując tym samym dostawkę do kartonu :))

Dziewczyny, a nie zamartwiacie się rozwojem Waszych dzieci? Ja cały czas się martwię i nie mogę przestać... Mikelek nadal śpi głównie na lewej stronie, nie ma prawidłowego odruchu ATOS jak ma główkę zwróconą w prawo, często próbuje się przekręcać ale tylko w prawo i to nie jest rolowanie... No i więcej takich rzeczy, każde odstępstwo od normy mnie martwi. Wy nie macie takich problemów? 🙈
Ja trochę z tym wyluzowałam, bo już latałam do 3 różnych fizjoterapeutów... zauważam nowe umiejętności, co mnie bardzo cieszy, jest kilka rzeczy które mnie martwią, ale to wszystko jest do skonsultowania ze specjalistą zawsze, Wy jesteście pod opieką fizjo?

My jesteśmy i chodzimy na rehabilitację bo mlody ma przyklejone łopatki do podłoża dlatego bardzo często go klade na brzuszek i lekki przykurcz lewej strony ale po ćwiczeniach lepiej takze mam nadzieje ze planów nam koronawirus nie pokrzyżuje choć cwicze tez z nim w domku ale wole pod okiem specjalisty go mieć

Moja Mysia też teraz szybciutko się najada. Taka ulga...można już się wybrać na dluższy spacer, ostatnio nawet pojechałam z nią sama autem w daleką trasę. Natomiast zauważyłam dzisiaj że mi strasznie wlosy wypadają...normalnie garściami.

mam to samo z włosami. Zaczęłam brać vitapil mama. Ale chyba jeszcze za szybko żeby spodziewać się efektów bo na razie wybrałam z 20 tabletek

Ja pierwsze slysze o jakims odruchu ATOS :p w ogole nie czytam nic na temat rozwoju, tego co powinien umiec, bądz nie. Nie zwracam uwagina ktora strone ma glowke, ani nic takiego. I na pewno jestem zdrowsza:p ciesze sie kazdą nowoscia, jaka u niego zaobserwuje. I na pewno bedzie robil wszystko, kiedy sam bedzie gotowy:)

Dokładnie mam takie samo podejście, nie czytam co dziecko powinno umieć w danym tygodniu bo można by zwariować jak kazde jest inne i w innym tempie uczy się nowych umiejętności

reklama
Bierzecie może po porodzie tabletki antykoncepcyjne ? Ja dzisiaj skończyłam drugie opakowanie i chyba przestane brać. Tak po nich tyje ze szok. Jak do porodu ważyłam 71 tak teraz waze już 66 a mam tylko 155:( po wyjściu ze szpitala ważyłam ok 62kg

Do góry