reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Bierzecie może po porodzie tabletki antykoncepcyjne ? Ja dzisiaj skończyłam drugie opakowanie i chyba przestane brać. Tak po nich tyje ze szok. Jak do porodu ważyłam 71 tak teraz waze już 66 a mam tylko 155:( po wyjściu ze szpitala ważyłam ok 62kg
Mi lekarz dal na probe Limetic, ale tyle co sie naczytalam i skutkach ubocznych, ze poki co nie probuje. Z resztą moj to sie wyprowadzil do kuchni i w sumie od porodu nie spimy razem, wiec nie mam po co brac :(

reklama
Ja trochę z tym wyluzowałam, bo już latałam do 3 różnych fizjoterapeutów... zauważam nowe umiejętności, co mnie bardzo cieszy, jest kilka rzeczy które mnie martwią, ale to wszystko jest do skonsultowania ze specjalistą zawsze, Wy jesteście pod opieką fizjo?
Nie... Mąż mi mówi ciągle żebym wyluzowała i moja mama też. Że jesteśmy pod opieką pediatry i nie ma podstaw do zmartwienia bo inaczej by nam pediatra na to zwróciła uwagę. Musiałabym chodzić prywatnie a to jest mega drogi interes. Oczywiście gdyby mi lekarz powiedział że powinnam chodzić bo coś jest nie tak to bym chodziła ale tak to chyba jeszcze na razie sobie odpuszczę. Już nie chodzi tylko o kasę ale też właśnie o nerwy. Wydaje mi się z drugiej strony że fizjoterapeuci trochę naciągają. Znam przypadek że fizjoterapeuta kazał robić ćwiczenia, rodzic nie robił a i tak dziecko się dobrze rozwijało potem. Kiedyś się tak nie chodziło do rehabilitantów a dzieci raczej wyrastały zdrowe, sama nie wiem co sądzić...

Dokładnie mam takie samo podejście, nie czytam co dziecko powinno umieć w danym tygodniu bo można by zwariować jak kazde jest inne i w innym tempie uczy się nowych umiejętności
Tu nawet nie chodzi o to co dziecko powinno umieć w danym tygodniu bo to wiadomo że zależy od dziecka, mi bardziej chodziło o to że dziecko np. częściej używa jednej strony itd.

Mi lekarz dal na probe Limetic, ale tyle co sie naczytalam i skutkach ubocznych, ze poki co nie probuje. Z resztą moj to sie wyprowadzil do kuchni i w sumie od porodu nie spimy razem, wiec nie mam po co brac :(

mi lekarz dał symonette przepisał 8op wykupiłam 3 ale wybrałam całe 2 i chyba sobie odpuszczę bo podejrzewam z moj przyrost wagi to jest główne ich zasługa :/
A na sex i tak nie mam ochoty nawet. A to tez moze być ich skutek uboczny

Bierzecie może po porodzie tabletki antykoncepcyjne ? Ja dzisiaj skończyłam drugie opakowanie i chyba przestane brać. Tak po nich tyje ze szok. Jak do porodu ważyłam 71 tak teraz waze już 66 a mam tylko 155:( po wyjściu ze szpitala ważyłam ok 62kg
Nie biorę nic. Tak naprawdę wszystkie te środki antykoncepcyjne maja wspólny składnik, jedyny który można brać przy karmieniu piersią - tak mi lekarz mówiła.
Moja ginekolog dała mi Limetic, ale jak przeczytałam opinie, to ja dziękuję...
Ja przez całe życie miałam regularny okres jak zegarek i nie wyobrażam sobie aby jakiś Limetic mi to zepsuł. W skutkach ubocznych albo dłuższe obfite krwawienie albo w ogóle brak okresu... lub trądziki, lub przybieranie na wadze... nie, ja tego brać nie będę 🤯

reklama
Do góry