reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Wlasnie przeraża mnie to jak on będzie chodź do szkoły😔
Wiem że dzieci bywają okropne i bezwzgledne .
I chyba tego się boje najbardziej że przez tą chorobę bo to choroba będą go źle traktowali.

No obecnie jest w stanie tragicznym za kolanami , w łokciach ma aż rany od drapania mimo syropów , smarowania. To efekt na chwilę .
Nawet nie umiem nic konkretnego doradzić 😔 mój ś.p. Wspaniały alergolog wyciągnął mnie z AZS w 2004 roku, powróciło w 2014 i też mnie wyciągnął. Przepisywał mi jakieś robione maści, ale nie odnajdę już ich składu. Wydaje mi się, że bardzo pomogło mi odczulanie, odczulałam się cztery lata, w liceum, na 10 lat z alergią był względny spokój 🤔

reklama
Nawet nie umiem nic konkretnego doradzić 😔 mój ś.p. Wspaniały alergolog wyciągnął mnie z AZS w 2004 roku, powróciło w 2014 i też mnie wyciągnął. Przepisywał mi jakieś robione maści, ale nie odnajdę już ich składu. Wydaje mi się, że bardzo pomogło mi odczulanie, odczulałam się cztery lata, w liceum, na 10 lat z alergią był względny spokój 🤔
A jaka metoda się odczulalas?
Syna odczulalam na kurz nasz domowy wlanie biorezonasem no i tu widzę efekt .
No u co nam pomogło , kontrowersyjna maść ale pomagała. Maść dla koni. W takim dużym pudełku.
Ale co najlepsze w tej maści było chyba tylko 5 składników naturalnych a nie to co w naszych balsamach np po 20 składników .

A jaka metoda się odczulalas?
Syna odczulalam na kurz nasz domowy wlanie biorezonasem no i tu widzę efekt .
No u co nam pomogło , kontrowersyjna maść ale pomagała. Maść dla koni. W takim dużym pudełku.
Ale co najlepsze w tej maści było chyba tylko 5 składników naturalnych a nie to co w naszych balsamach np po 20 składników .
Odczulanie w 2000 roku było szczepionką w zastrzykach Phostal, na brzozę, trawy i zboża. W 2014 roku wystartowałam z Allergovitem na takie same alergeny. Niestety składu maści nie odnajdę już. Składy niektórych kosmetyków są przerażajace, ja niestety miewam alergię kontaktową, na przykład uczula mnie większość antyperspirantów 😳 Muszę poczytać o tej maści, nic o niej nie wiem 🤔

Odczulanie w 2000 roku było szczepionką w zastrzykach Phostal, na brzozę, trawy i zboża. W 2014 roku wystartowałam z Allergovitem na takie same alergeny. Niestety składu maści nie odnajdę już. Składy niektórych kosmetyków są przerażajace, ja niestety miewam alergię kontaktową, na przykład uczula mnie większość antyperspirantów 😳 Muszę poczytać o tej maści, nic o niej nie wiem 🤔
Syn też ma kontaktowa na barwniki np w ubraniach , nie powinien nosić nic w kolorze niebieskim , czerwonym , czarnym granatowym i mocno zielonym 🤔
Najlepiej biały i żółty 🙈
Oj dużo tych alergii ale nie poddajemy się.
Pamiętam jak syn miał oko4-5 miesięcy i poznaliśmy diagnozę i miałam zakaz jedzenia prawie wsyztskiego 🙈 to była masakra . Zakupy nie trwały 30min a czasem dwie godz zanim przeczytałam skład wszytskiego . Potem już się nauczyłam co mogę a co nie ale na początku.

My dziś także po wizycie :) Moja mała piękność rośnie :) mam tak super lekarza, że pozwolił mi dzisiaj nagrać filmik z usg jak bije serduszko, oglądam to na okrągło ❤wg om dzis jest 8 t i3 dzień a dzieciątko ma 2,2 cm :)

Załączniki

• 20191130_220027.jpg
    20191130_220027.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 98
Melo bardzo dobre wieści :) ja tez mam taką fajna lekarkę , nie dość ze film nagrywałam z usg to mi wszystko mówiła do nagrania jako narrator żebym wiedziała później gdzie co i jak ;)
Matko z tym AZS to macie widzę z grubej rury. Moja córa miała ale jej przeszło, natomiast do tej pory myjemy się w emolientach bo jak tylko zmienimy na jakiś inny, dziecięcy płyn to są plamy. U niej tez wychodziło przy silnej reakcji na stres.
Jestem tak padnięta i plecy mnie bolą ze ledwo zipie. Robiłam te kalendarze zapierdziale i jeszcze nie skonczylam ale trudno , kładę się spać.

reklama
Dzień dobry Kobitki :)
Wczoraj się przeciagnelam do 24, dzisiaj wstałam o 8...czyli jak człowiek...
O 11 jadę na pazurki i do pracy..
Coś mnie główka boli 😐
Miłej niedzieli kochane 😘

Do góry