reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Wlasnie przeraża mnie to jak on będzie chodź do szkoły😔
Wiem że dzieci bywają okropne i bezwzgledne .
I chyba tego się boje najbardziej że przez tą chorobę bo to choroba będą go źle traktowali.

No obecnie jest w stanie tragicznym za kolanami , w łokciach ma aż rany od drapania mimo syropów , smarowania. To efekt na chwilę .
Nawet nie umiem nic konkretnego doradzić 😔 mój ś.p. Wspaniały alergolog wyciągnął mnie z AZS w 2004 roku, powróciło w 2014 i też mnie wyciągnął. Przepisywał mi jakieś robione maści, ale nie odnajdę już ich składu. Wydaje mi się, że bardzo pomogło mi odczulanie, odczulałam się cztery lata, w liceum, na 10 lat z alergią był względny spokój 🤔

reklama
Nawet nie umiem nic konkretnego doradzić 😔 mój ś.p. Wspaniały alergolog wyciągnął mnie z AZS w 2004 roku, powróciło w 2014 i też mnie wyciągnął. Przepisywał mi jakieś robione maści, ale nie odnajdę już ich składu. Wydaje mi się, że bardzo pomogło mi odczulanie, odczulałam się cztery lata, w liceum, na 10 lat z alergią był względny spokój 🤔
A jaka metoda się odczulalas?
Syna odczulalam na kurz nasz domowy wlanie biorezonasem no i tu widzę efekt .
No u co nam pomogło , kontrowersyjna maść ale pomagała. Maść dla koni. W takim dużym pudełku.
Ale co najlepsze w tej maści było chyba tylko 5 składników naturalnych a nie to co w naszych balsamach np po 20 składników .

A jaka metoda się odczulalas?
Syna odczulalam na kurz nasz domowy wlanie biorezonasem no i tu widzę efekt .
No u co nam pomogło , kontrowersyjna maść ale pomagała. Maść dla koni. W takim dużym pudełku.
Ale co najlepsze w tej maści było chyba tylko 5 składników naturalnych a nie to co w naszych balsamach np po 20 składników .
Odczulanie w 2000 roku było szczepionką w zastrzykach Phostal, na brzozę, trawy i zboża. W 2014 roku wystartowałam z Allergovitem na takie same alergeny. Niestety składu maści nie odnajdę już. Składy niektórych kosmetyków są przerażajace, ja niestety miewam alergię kontaktową, na przykład uczula mnie większość antyperspirantów 😳 Muszę poczytać o tej maści, nic o niej nie wiem 🤔

Odczulanie w 2000 roku było szczepionką w zastrzykach Phostal, na brzozę, trawy i zboża. W 2014 roku wystartowałam z Allergovitem na takie same alergeny. Niestety składu maści nie odnajdę już. Składy niektórych kosmetyków są przerażajace, ja niestety miewam alergię kontaktową, na przykład uczula mnie większość antyperspirantów 😳 Muszę poczytać o tej maści, nic o niej nie wiem 🤔
Syn też ma kontaktowa na barwniki np w ubraniach , nie powinien nosić nic w kolorze niebieskim , czerwonym , czarnym granatowym i mocno zielonym 🤔
Najlepiej biały i żółty 🙈
Oj dużo tych alergii ale nie poddajemy się.
Pamiętam jak syn miał oko4-5 miesięcy i poznaliśmy diagnozę i miałam zakaz jedzenia prawie wsyztskiego 🙈 to była masakra . Zakupy nie trwały 30min a czasem dwie godz zanim przeczytałam skład wszytskiego . Potem już się nauczyłam co mogę a co nie ale na początku.

My dziś także po wizycie :) Moja mała piękność rośnie :) mam tak super lekarza, że pozwolił mi dzisiaj nagrać filmik z usg jak bije serduszko, oglądam to na okrągło ❤wg om dzis jest 8 t i3 dzień a dzieciątko ma 2,2 cm :)

Załączniki

• 20191130_220027.jpg
    20191130_220027.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 100
Melo bardzo dobre wieści :) ja tez mam taką fajna lekarkę , nie dość ze film nagrywałam z usg to mi wszystko mówiła do nagrania jako narrator żebym wiedziała później gdzie co i jak ;)
Matko z tym AZS to macie widzę z grubej rury. Moja córa miała ale jej przeszło, natomiast do tej pory myjemy się w emolientach bo jak tylko zmienimy na jakiś inny, dziecięcy płyn to są plamy. U niej tez wychodziło przy silnej reakcji na stres.
Jestem tak padnięta i plecy mnie bolą ze ledwo zipie. Robiłam te kalendarze zapierdziale i jeszcze nie skonczylam ale trudno , kładę się spać.

reklama
Dzień dobry Kobitki :)
Wczoraj się przeciagnelam do 24, dzisiaj wstałam o 8...czyli jak człowiek...
O 11 jadę na pazurki i do pracy..
Coś mnie główka boli 😐
Miłej niedzieli kochane 😘

Do góry