A na które dostałaś skierowanie? Na Pappa czy amniopunkcje?Na fundusz bo mam 37 lat a po 35 sa na fundusz
reklama
Kasiaparasia
Fanka BB :)
Cześć Kobitki
No mnie to dopiero wcięło
Ale miałam emocjonujący weekend. Powiedzieliśmy moim rodzicom, była taka radość i ściskanie ze ledwo przeżyłam
Wczoraj byłam się rozerwać na koncercie Ani Dąbrowskiej a dziś zaliczyłam obiad w restauracji.
Gratuluje udanych wizyt !
Limonka może to jakiś rodzaj jelitowki?
Ja przystrajam dom w dużą ilość lampek, kupiłam w tym roku w tchibo taką długa girlande z lampkami, zakładam tez różne ledy na okna i obowiązkowo choinka.
Co do testów prenatalnych to ja robię ten zintegrowany FmF- moja gin mi zaleciła, a ze na początku stycznia kończę 34 lata to pewnie to tez swoje robi
No mnie to dopiero wcięło
Ale miałam emocjonujący weekend. Powiedzieliśmy moim rodzicom, była taka radość i ściskanie ze ledwo przeżyłam
Wczoraj byłam się rozerwać na koncercie Ani Dąbrowskiej a dziś zaliczyłam obiad w restauracji.
Gratuluje udanych wizyt !
Limonka może to jakiś rodzaj jelitowki?
Ja przystrajam dom w dużą ilość lampek, kupiłam w tym roku w tchibo taką długa girlande z lampkami, zakładam tez różne ledy na okna i obowiązkowo choinka.
Co do testów prenatalnych to ja robię ten zintegrowany FmF- moja gin mi zaleciła, a ze na początku stycznia kończę 34 lata to pewnie to tez swoje robi
Przepraszam że tak podpytuje ale sama nigdy nie miałam a z racji na wiek 34 lata trochę się denerujeA na które dostałaś skierowanie? Na Pappa czy amniopunkcje?
Natalia198777
Jak u Was z objawami? Zauważyliście różnicę w różnych porach dnia? Ja z rana jak nowo narodzona , w dzień jako tako ale wieczory są bardzo srednie..... mdłości, ogólnie jak flak i żołądek lekko piecze.....
kasiunia2124
Dostalam skierowanie na prenetalne ale tam nic nie ma czy Papa czy amni.. Dzwonilam o termin to nic nie pytala tylko termin wyznaczyla. Ale jutro zadzwonie i dopytamA na które dostałaś skierowanie? Na Pappa czy amniopunkcje?
kasiunia2124
No i kurcze przytulam dużo bo wazylam 66,4 a mam juz 69,5
@kasiunia2124 - super zdjęcie! Gratuluję udanej wizyty.
@Paulina.zen - no właśnie jutro się okaże. Nie jestem przekonana do tych testów pappa, bo jak się pojawia zwiększone prawdopodobieństwo to później do końca ciąży jest stres. A bywa tak, że komuś wychodzi 1:50 i rodzi się zdrowe dziecko, a innemu wychodzi 1:200 i jest choroba.
No, ale jak lekarka powie żeby robić to zrobię. Trzeba mieć zaufanie do mądrzejszych od siebie
A co do świąt to u nas jest taka tradycja, że raz spędzamy wigilię z moimi rodzicami a raz u teściów-na zmianę. Podobnie robi moje rodzeństwo, dzięki czemu rodzice nigdy nie zostają sami.
Moi rodzice są trochę schorowani więc albo się szykuje stół u nich albo przyjeżdżają do kogoś. W tym roku wypada u nas kameralnie bo będzie nas 6 osób.
A po wigiliach przyjeżdża reszta rodzeństwa z rodzinami i wtedy rozdaje się prezenty. Coś tam na stole po Wigilii zawsze zostaje więc jak ktoś jeszcze ma miejsce to może podjeść.
Wiadomo, zawsze jest trochę nerwów i przygotowań na ostatnią chwilę, ale po tej oficjalnej części siadamy w salonie, zjeżdża się reszta towarzystwa, brat standardowo wciska jeszcze kilka pierogów a później narzeka że do domu wtoczy się jak kula śnieżna są prezenty i głupie rozmowy i wtedy jest naprawdę świątecznie.
Nie mogę narzekać. Święta to u nas fajny czas.
@Paulina.zen - no właśnie jutro się okaże. Nie jestem przekonana do tych testów pappa, bo jak się pojawia zwiększone prawdopodobieństwo to później do końca ciąży jest stres. A bywa tak, że komuś wychodzi 1:50 i rodzi się zdrowe dziecko, a innemu wychodzi 1:200 i jest choroba.
No, ale jak lekarka powie żeby robić to zrobię. Trzeba mieć zaufanie do mądrzejszych od siebie
A co do świąt to u nas jest taka tradycja, że raz spędzamy wigilię z moimi rodzicami a raz u teściów-na zmianę. Podobnie robi moje rodzeństwo, dzięki czemu rodzice nigdy nie zostają sami.
Moi rodzice są trochę schorowani więc albo się szykuje stół u nich albo przyjeżdżają do kogoś. W tym roku wypada u nas kameralnie bo będzie nas 6 osób.
A po wigiliach przyjeżdża reszta rodzeństwa z rodzinami i wtedy rozdaje się prezenty. Coś tam na stole po Wigilii zawsze zostaje więc jak ktoś jeszcze ma miejsce to może podjeść.
Wiadomo, zawsze jest trochę nerwów i przygotowań na ostatnią chwilę, ale po tej oficjalnej części siadamy w salonie, zjeżdża się reszta towarzystwa, brat standardowo wciska jeszcze kilka pierogów a później narzeka że do domu wtoczy się jak kula śnieżna są prezenty i głupie rozmowy i wtedy jest naprawdę świątecznie.
Nie mogę narzekać. Święta to u nas fajny czas.
Paulina.zen
Ja mam na odwrót . Od rana ledwo żywa. Oko 16 -17 robi mi się lepiejJak u Was z objawami? Zauważyliście różnicę w różnych porach dnia? Ja z rana jak nowo narodzona , w dzień jako tako ale wieczory są bardzo srednie..... mdłości, ogólnie jak flak i żołądek lekko piecze.....
Gusia 2106
Ja dzisiaj rano miałam mdłości, później do 13 spoko. Po 13 spać mi się chciało..i cały czas głodna. A ogólnie to czuje się notmalnie, jak nie w ciąży
reklama
Ja się boję na wagę wchodzić ...... I tak przed ciąża miałam kilka kg do przoduNo i kurcze przytulam dużo bo wazylam 66,4 a mam juz 69,5