reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Cześć Kobitki :)
No mnie to dopiero wcięło :)
Ale miałam emocjonujący weekend. Powiedzieliśmy moim rodzicom, była taka radość i ściskanie ze ledwo przeżyłam :)

Wczoraj byłam się rozerwać na koncercie Ani Dąbrowskiej a dziś zaliczyłam obiad w restauracji.

Gratuluje udanych wizyt !

Limonka może to jakiś rodzaj jelitowki?

Ja przystrajam dom w dużą ilość lampek, kupiłam w tym roku w tchibo taką długa girlande z lampkami, zakładam tez różne ledy na okna i obowiązkowo choinka.

Co do testów prenatalnych to ja robię ten zintegrowany FmF- moja gin mi zaleciła, a ze na początku stycznia kończę 34 lata to pewnie to tez swoje robi :)

Jak u Was z objawami? Zauważyliście różnicę w różnych porach dnia? Ja z rana jak nowo narodzona , w dzień jako tako ale wieczory są bardzo srednie..... mdłości, ogólnie jak flak i żołądek lekko piecze.....

@kasiunia2124 - super zdjęcie! Gratuluję udanej wizyty.

@Paulina.zen - no właśnie jutro się okaże. Nie jestem przekonana do tych testów pappa, bo jak się pojawia zwiększone prawdopodobieństwo to później do końca ciąży jest stres. A bywa tak, że komuś wychodzi 1:50 i rodzi się zdrowe dziecko, a innemu wychodzi 1:200 i jest choroba.
No, ale jak lekarka powie żeby robić to zrobię. Trzeba mieć zaufanie do mądrzejszych od siebie ;)

A co do świąt to u nas jest taka tradycja, że raz spędzamy wigilię z moimi rodzicami a raz u teściów-na zmianę. Podobnie robi moje rodzeństwo, dzięki czemu rodzice nigdy nie zostają sami.
Moi rodzice są trochę schorowani więc albo się szykuje stół u nich albo przyjeżdżają do kogoś. W tym roku wypada u nas :) kameralnie bo będzie nas 6 osób.
A po wigiliach przyjeżdża reszta rodzeństwa z rodzinami i wtedy rozdaje się prezenty. Coś tam na stole po Wigilii zawsze zostaje więc jak ktoś jeszcze ma miejsce to może podjeść.

Wiadomo, zawsze jest trochę nerwów i przygotowań na ostatnią chwilę, ale po tej oficjalnej części siadamy w salonie, zjeżdża się reszta towarzystwa, brat standardowo wciska jeszcze kilka pierogów a później narzeka że do domu wtoczy się jak kula śnieżna:) są prezenty i głupie rozmowy i wtedy jest naprawdę świątecznie.
Nie mogę narzekać. Święta to u nas fajny czas.

reklama
Do góry