reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Ja też po lekarzu. Pęcherzyk w macicy 8mm, widać ciałko żółte i zalążek zarodka. Wg usg ciąża młodsza o jakieś 3-4 dni niz wg om. Serduszka jeszcze nie było. Mam się zgłosić 21.11 wtedy powinno już bić.
A w ogóle to pęcherzyki były 3! Jeden się zagnieździł a dwa nie.
A ktory to Ci dzisiaj tydz wychodzi? Ja mam w piątek wizyte i to będzie 5+5

Ja robiłam betę tylko raz, żeby potwierdzić, że jest ciąża. Wyszła ponad 1000 więc już więcej nie powtarzałam. Moja lekarka nawet nie pytała o wynik. Powiedziałam, że robiłam i to było dla niej wystarczające.
Wydaje mi się, że na etapie badań USG nie ma już sensu robić tego badania. Rozwój będzie widoczny na porównaniu poszczególnych zdjęć.

Wg om wychodzi 5+2, ale lekarz stwierdzil ze to raczej 4+6
Albo przesunęła Ci się owulacja albo jest jeszcze za wcześnie na określenie wieku ciąży na podstawie USG. Ja byłam na badaniu w 5w2 i na razie wpisano mi wiek ciąży wg OM, nie ustalała wieku po wielkości pęcherzyka.

Tez bym nie powtarzala bety wiecej niz raz. Jedna na potwierdzenie ciazy druga na przyrost. Ja w uk nie mam mozliwosci zrobienia bety wiec tylko test i sprawdzenie czy kreska sciemniala. A teraz czekam co sie wydarzy dalej.

Tez bym nie powtarzala bety wiecej niz raz. Jedna na potwierdzenie ciazy druga na przyrost. Ja w uk nie mam mozliwosci zrobienia bety wiec tylko test i sprawdzenie czy kreska sciemniala. A teraz czekam co sie wydarzy dalej.
A ja przyznaje, że na bete chodze dla swojego świętego spokoju żeby mieć pewność, że prawidłowo przyrasta, po wizycie już sprawdzać nie będę, ale w pierwszej ciąży do wizyty robiłam co kilka dni :) i oczywiście macie racje, że nie ma takiej potrzeby, ale mnie to poprostu uspakaja :)

reklama
Patka bo to tylko temu sluzy tak naprawde. Ja jestem pewna ze gdybym.mieszkala w Polsce i miala mozliwosc to przy wczesniejszych ciazach kiedy staralam sie o synka tyle lat robilabym bete pewnie codziennie.ale teraz patrze na to spokojniej, ze to kolejne sparwdzanie i nakrecanie sie i wszystko fajnie jak przyrost jest super ale jak juz waha sie na granicach normy to czlowiek zaczyna do glowy znow dostawac i analizowac a przeciez o niczym to nie musi swiadczyc :) haha madra jestem po czasie. Taka prawda. Sama swirowalam jak juz mowilam kiedy sie staralam i stanelabym na tamten moment na rzesach zeby wiedziec i zrobic wszystko co w mojej mocy. A ze ta ciaza jest nieplanowana wogole to tym razem zostawilam wszystko w rekach losu. Co bedzie to bedzie. Jestem gotowa na najgorsze, przeszlam to juz wielokrotnie. Spelnienie marzen juz mam, moje malenkie bobo, czuje sie tez spalniona jako mama 3 dzieci. A reszta, zobaczymy.

Do góry