reklama
Wow to rzeczywiście spoko ...a tam gdzie ja rodzę nawet położne proszą o pieluchy tetrowe na sale porodowa które później wyrzucają. Tez jestem w szoku ale myślałam ze wszędzie teraz tak jest. Jak rodziłam 12 i 6 lat temu w innym szpitalu to nic nie musiałam mieć dla dziecka oprócz rzeczy na wyjście ...U mnie tak samo. Pytałam położnej co mam zabrać do szpitala to powiedziała że tam wszystko dają i że tylko dokumenty . Chyba trochę przesadziła bo np. klapki pod prysznic, kosmetyki dla mnie i ubrania właśnie na wyjście dla małego i dla mnie się przydadzą ale fajnie, że tak dużo rzeczy dają i nie trzeba się niczym martwić. Nawet koszule codziennie dają świeże, i podpaski, majtki, takie rzeczy też.
Natalia198777
Fanka BB :)
9 lat temu rodziłam w Poznaniu i tez nic nie musiałam mieć. Tylko ubranka na wyjście. Teraz będę rodzić w Szamotułach i też nic nie chcąc.
Co do szpitali to faktycznie różne podejście mają. Większości zależy, żeby to u nich kobiety rodziły, bo wiadomo kasa, zachęcają wyprawkami szpitalnymi, różnymi dietami dostępnymi dla kobiet rodzących itp. Ale są szpitale, które i tak są mega oblegane, bo jakąś tam sobie renomę przez x lat wyrobiły i mam wrażenie, ze dochodzą do wniosku, ze i tak i tak kobiety będą chciały u nich rodzić i faktycznie nic nie dają. Co do pieluch tetrowych to u mnie w szpitalu tez tak jest, ze muszę mieć kilka zapasowych do samego porodu, które później są wyrzucane. Wszystko muszę mieć. Noo.. ewentualnie są laktatory do wypożyczenia, tylko muszę tam u nich wymienne końcówki dokupić.
niunia2324
Myślę że może to być kwestia zarówno organizacji danej placówki jak i (o ile nie tylko) kasy. Niestety finansowanie szpitali to w ostatnich czasach jakaś porażka, z reszta służba zdrowia zawsze miała pod górkę jeśli chodzi o fundusze. Niestety łatwiej jest wymagać od pacjentów własnej "wyprawki" niż zadbać, o adekwatny do sytuacji stan wyposażenia. Smutne toCo do szpitali to faktycznie różne podejście mają. Większości zależy, żeby to u nich kobiety rodziły, bo wiadomo kasa, zachęcają wyprawkami szpitalnymi, różnymi dietami dostępnymi dla kobiet rodzących itp. Ale są szpitale, które i tak są mega oblegane, bo jakąś tam sobie renomę przez x lat wyrobiły i mam wrażenie, ze dochodzą do wniosku, ze i tak i tak kobiety będą chciały u nich rodzić i faktycznie nic nie dają. Co do pieluch tetrowych to u mnie w szpitalu tez tak jest, ze muszę mieć kilka zapasowych do samego porodu, które później są wyrzucane. Wszystko muszę mieć. Noo.. ewentualnie są laktatory do wypożyczenia, tylko muszę tam u nich wymienne końcówki dokupić.
Basik12
Zaangażowana w BB
My tez kupiliśmy baliosa zdecydowaliśmy sie głownie dlatego ze jest zgrabny i w miarę lekki . Ja mam 160 i wnoszenie na 2 piętro A fotelik avionaut pixelKupiliśmy dzisiaj wózek. Zdecydowalam się na cybex balios s lux. Fajny lekki latwo się składa. Fotelik wybraliśmy aton 5 i jeszcze w tym samym sklepie kupiliśmy materacyk
Hania będzie mamą
To kupiłam sobie koszule do rodzenia bo nie wiem gdzie będę rodzic a jak w niektórych na tetry żałują to wolę mieć w zapasie. Najwyżej się sprzeda.
Ostatnio brałam udział w konkursie firmy Medbest na fb i wygrałam spory rabat więc zamówiłam. Jest zaprojektowana przez położne podobno więc wydała mi się godna.
Ostatnio brałam udział w konkursie firmy Medbest na fb i wygrałam spory rabat więc zamówiłam. Jest zaprojektowana przez położne podobno więc wydała mi się godna.
reklama
My tez kupiliśmy baliosa zdecydowaliśmy sie głownie dlatego ze jest zgrabny i w miarę lekki . Ja mam 160 i wnoszenie na 2 piętro A fotelik avionaut pixel
tez mi się podoba jego zgrabnosc