reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Jak ja się ciesze, ze mój szpital zapewnia wszystko mi i dziecku. Jedyne co to dla siebie kosmetyki i ubrania biorę. No i potem potrzebuje tylko ubranka na wyjście 🙀
U mnie tak samo. Pytałam położnej co mam zabrać do szpitala to powiedziała że tam wszystko dają i że tylko dokumenty . Chyba trochę przesadziła :D bo np. klapki pod prysznic, kosmetyki dla mnie i ubrania właśnie na wyjście dla małego i dla mnie się przydadzą ale fajnie, że tak dużo rzeczy dają i nie trzeba się niczym martwić. Nawet koszule codziennie dają świeże, i podpaski, majtki, takie rzeczy też.

Dziewczyny a do szpitala to bierzecie jakieś kocyki itp?? Ja zapakowałam jeden, no bo raczej będzie ciepło( gorąco) .
Przecież rożek to chyba nie,???
Oprócz ubranek dla dzidzi co bierzecie dla dziecka??
zazwyczaj w wytycznych pojawia się i rożek i kocyk, albo dwa kocyki, ale to zależy od szpitala, ktoś mi tłumaczył, że zimą na porodówce też jest utrzymywane 27 stopni a nikt dziecka cienko nie ubiera ze dla mlucha po wyjściu z brzucha to jest szok klimatyczny bo od razu mnie mniej co najmniej 10 stopni, dlatego się go na początku tak ociepla, żeby się powoli zahartował do tej zmiany, chyba, że na dworze akurat będzie 35 stopni :)

U mnie tak samo. Pytałam położnej co mam zabrać do szpitala to powiedziała że tam wszystko dają i że tylko dokumenty . Chyba trochę przesadziła :D bo np. klapki pod prysznic, kosmetyki dla mnie i ubrania właśnie na wyjście dla małego i dla mnie się przydadzą ale fajnie, że tak dużo rzeczy dają i nie trzeba się niczym martwić. Nawet koszule codziennie dają świeże, i podpaski, majtki, takie rzeczy też.
Ale extra!

W normalnym szpitalu takie rzeczy? 🧐

Fajnie, tam gdzie mam zamiar rodzic wszystko musisz prawie mieć nawet laktator

Ostatnia edycja:
reklama
Fajnie, tam gdzie mam zamiar rodzic wszystko musisz prawie mieć nawet laktator
Z drugiej strony to większość rzeczy i tak mam kupionych, bo przydadzą się już w domu, czyli majtki i podpaski poporodowe, pieluchy, laktator itd. Tyle, że po prostu nie trzeba tylu rzeczy zabierać do szpitala.

Do góry