reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

To kupiłam sobie koszule do rodzenia bo nie wiem gdzie będę rodzic a jak w niektórych na tetry żałują to wolę mieć w zapasie. Najwyżej się sprzeda.
Ostatnio brałam udział w konkursie firmy Medbest na fb i wygrałam spory rabat więc zamówiłam. Jest zaprojektowana przez położne podobno więc wydała mi się godna.
Wow. Ekstra jest, nie widziałam jej wcześniej .

reklama
Dziewczyny w czwartek 21.05 o godz 18 poloznamama.pl Pani Ania Majda-Sandomierska poprowadzi live na temat ciąży i karmienia piersią. Udział w live to cegiełka 25 zł, która leci na leczenie malutkiej Hani Łączkowskiej, która zbiera pieniądze na najdroższy lek świata. Brakuje jeszcze 8 mln zł.
Webinar odbywa się w ramach tygodnia Dzien Mamy z Hania.
Wpłaty za webinar podpisane swoim imieniem i nazwiskiem wpłacamy na konto Hani Link do: Dzień Matki

i dodajemy się do grupy webinar z położnamamama: Link do: Zaloguj się do Facebooka | Facebook

W tym tygodniu na stronie licytacji Hanii na Facebooku odbywa się mnóstwo licytacji i konkursów, w ktorych można wygrać/wylicytowac konsultacje online z doradcami chustonoszenia, chusty i akcesoria do noszenia dzieci, kosmetyki, biżuterię, gadżety dla dzieci i niemowląt Link do: Licytacje dla Hani Łączkowskiej

Załączniki

• received_2637071966581619.jpeg
    received_2637071966581619.jpeg
    89,1 KB · Wyświetleń: 48
  • received_2884175131651039.jpeg
    received_2884175131651039.jpeg
    629,3 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
To kupiłam sobie koszule do rodzenia bo nie wiem gdzie będę rodzic a jak w niektórych na tetry żałują to wolę mieć w zapasie. Najwyżej się sprzeda.
Ostatnio brałam udział w konkursie firmy Medbest na fb i wygrałam spory rabat więc zamówiłam. Jest zaprojektowana przez położne podobno więc wydała mi się godna.

ciekawa ta koszula i co ważne przy okazji ładna. Tylko szkoda ze taka dość droga😱

Ja kupiłam swoją w TXM 😁 muszę dokupić jeszcze ze 2 do karmienia chociaż ja jestem mocno pidżamową osobą
Dziewczyny, jak wy to widzicie? Ja termin z OM pierwsza lekarka wyliczyła na 19, aplikacja na 18, z pierwszego USG wyszło że 15 i tak z każdym USG teraz się zmniejsza 😂 ale! Moje pytanie- pod który termin liczyć skończone tygodnie? Bo przy jednym dziś kończymy 31 tydzień dopiero, przy kolejnym 31+4. Ja wiem, że mało kto rodzi w terminie ale już patrząc na perspektywę urodzenia wcześniej to każdy tydzień, a nawet każdy dzień się liczy, zawsze to jakiś komfort psychiczny jak jest dalej No ale wiadomo, nie przeskoczę 💁‍♀️

Ja kupiłam swoją w TXM 😁 muszę dokupić jeszcze ze 2 do karmienia chociaż ja jestem mocno pidżamową osobą
Dziewczyny, jak wy to widzicie? Ja termin z OM pierwsza lekarka wyliczyła na 19, aplikacja na 18, z pierwszego USG wyszło że 15 i tak z każdym USG teraz się zmniejsza 😂 ale! Moje pytanie- pod który termin liczyć skończone tygodnie? Bo przy jednym dziś kończymy 31 tydzień dopiero, przy kolejnym 31+4. Ja wiem, że mało kto rodzi w terminie ale już patrząc na perspektywę urodzenia wcześniej to każdy tydzień, a nawet każdy dzień się liczy, zawsze to jakiś komfort psychiczny jak jest dalej No ale wiadomo, nie przeskoczę 💁‍♀️
Mi dziś położna powiedziała , że najbardziej wiarygodna jest data z usg prenatalnego. Zazwyczaj w dokumentach wpisują z om ja podaje obydwie daty ale w mojej aplikacji i tym się sugeruje wpisalam date z prenatalnego czyli 6 dni wcześniej

Ja Kupowałam piżamki do karmienia w Italian Fashion. Nie jestem. Zwolenniczką piżam koszulowych ale do karmienia są najwygodniejsze.

Jeśli chodzi o termin to najbardziej wiarygodny określa się w pierwszych tygodniach ciąży, u mnie np w 5 tygodniu lekarz określił 21.07, a to że on się skraca to nie jest istotne. Mi też się skracał nawet do 16go, z poczęcia wychodzi mi na 20go ale mój termin to Nadal 21.07

Przy regularnych cyklach bralabym pod uwagę termin z OM, przy nieregularnych z 1 usg :)
Ja w ogóle się nastawiam ze w 38 t spadam do szpitala (ze skierowaniem w zwiazku z cukrzyca c.)i w tymże tyg tez będę rodzic. Taka wizja mnie dziś naszła 😀

reklama
Ostatnio pisałam ze zrobiłam kolejne zamówienie, dzisiaj przyszło. Od matherhood. Jestem zachwycona matą do zabawy. Mieli fajna promocję, w zależności od ilości zakupów kolejno naliczali coraz wyższe rabaty 😀

Załączniki

• USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1589794768751_6668082557754969742.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1589794768751_6668082557754969742.jpeg
    133,9 KB · Wyświetleń: 101
Do góry