reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A ja przez ostatnie dni się zaczęłam stresować: porodem, połogiem, opieką nad noworodziem... Śnią mi się koszmary, budzę się z takim bólem brzucha ze stresu i nie mogę się ogarnąć :(

reklama
A ja przez ostatnie dni się zaczęłam stresować: porodem, połogiem, opieką nad noworodziem... Śnią mi się koszmary, budzę się z takim bólem brzucha ze stresu i nie mogę się ogarnąć :(
Wiem co czujesz, im dalej w las tym większe schizy. Ja też mam głupoty w głowie. Najbardziej to się irytuje jak mi jakaś doświadczona matka morały prawi co powinnam a czego nie, to potem w nocy spać nie mogę i brzuch mi się napina. Stawiam jednak na intuicję i staram się luzować. Zawsze tak podchodzę do mojego ciała i staram się go słuchać i zwykle się nie mylę. Każda z nas to ma w sobie. To tak jak te szkoły rodzenia... Panika, że w dobie zarazy nie będziemy się przygotowywać w szkole rodzenia. Kobiety rodzily od zarania dziejów na łonie natury bez doświadczenia więc Laski, my jesteśmy super przygotowane nawet jeśli książka leży na PÓŁCE, bo nie mamy czasu czytać, a szkoły zamknięte. Będzie git. 90 %powodzenia to nasze nastawienie. Najlepiej za dużo nie myśleć😉albo myśleć już o tym jaka dzidzia śliczna będzie i pupy śmierdziuchy będą myte 😂🦄
Pozdrawiam Was 🤗💓

Ostatnio pisałam ze zrobiłam kolejne zamówienie, dzisiaj przyszło. Od matherhood. Jestem zachwycona matą do zabawy. Mieli fajna promocję, w zależności od ilości zakupów kolejno naliczali coraz wyższe rabaty 😀
ja mam od nich kokon i ręcznik i kilka pieluszek zamówiłam, słyszałam, ze pieluszki mają super, ale jeszcze nie przyszły

ja mam od nich kokon i ręcznik i kilka pieluszek zamówiłam, słyszałam, ze pieluszki mają super, ale jeszcze nie przyszły
Ja mam od nich moją łonopodusię, tzn Rogala i jest bdb nie ubija się tak bardzo. Chciałam kupić śpiworek ale widzę że jest tylko T 0.5 i w opinii jest szmaciany po praniu do wyrzucenia.
Widze ze Smyk ma teraz przeceny na motherhood. Mają taniej niż w motherhood na stronie..

Ja polecam pieluszki muślinowe Baby Ono jakby co. Są mięciutkie, najbardziej przyjemne ze wszystkich, które zamawiałam, i nie są aż takie drogie, choć do najtańszych też nie należą - ja płaciłam 23 zł za paczkę 3 sztuk.

Wiem co czujesz, im dalej w las tym większe schizy. Ja też mam głupoty w głowie. Najbardziej to się irytuje jak mi jakaś doświadczona matka morały prawi co powinnam a czego nie, to potem w nocy spać nie mogę i brzuch mi się napina. Stawiam jednak na intuicję i staram się luzować. Zawsze tak podchodzę do mojego ciała i staram się go słuchać i zwykle się nie mylę. Każda z nas to ma w sobie. To tak jak te szkoły rodzenia... Panika, że w dobie zarazy nie będziemy się przygotowywać w szkole rodzenia. Kobiety rodzily od zarania dziejów na łonie natury bez doświadczenia więc Laski, my jesteśmy super przygotowane nawet jeśli książka leży na PÓŁCE, bo nie mamy czasu czytać, a szkoły zamknięte. Będzie git. 90 %powodzenia to nasze nastawienie. Najlepiej za dużo nie myśleć😉albo myśleć już o tym jaka dzidzia śliczna będzie i pupy śmierdziuchy będą myte 😂🦄
Pozdrawiam Was 🤗💓
Dziewczyny ja jestem już mamą 2 dzieci i wiem jedno, że każda mama zna najlepiej swojego maluszka i na pewno będziecie wiedziały co Wasz maluch lubi a czegoś nie ze zwykłej obserwacji. Ja też się na słuchałam innych mam a okazywało się, że ich porady i mądrości wcale przy moich dzieciach się nie sprawdziły. Trzeba słuchać swojego ciała i instynktu i tyle. Ja pojechałam w pierwszej ciąży na porodówkę i usłyszałam, że test wyszedł negatywnie na obecność wód porodowych chociaż mówiłam, że czuję, że się uwalniają a lekarz po zbadaniu powiedział, że nic nie widać, żeby poród był w najbliższych dniach. Po paru godzinach byłam w szpitalu z powrotem że skurczami i urodzilam córcię chociaż wmawiali mi, że zdaje mi się że rodzę
😁

reklama
Do góry