AsiaPelasia
Fanka BB :)
I polecam wam tkaną chuste, 10 tygodni i 6kg a w chuście nie czuć tej wagi- mąż nawet 3 godziny raz małego nosił ‚po miescie’
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas na razie bez zmian, pierwszy sen najdłuższy - 3,5-4,5 godzin, max 5.A jak u Was nocki? Nasz mały pierwszy sen ma dłuższy ok 3-4 godziny ale później już budzi się nawet i co godzinkę na jedzenie, jak budzi się co 2 godziny to jest wspaniała nocka
A jak u Was nocki? Nasz mały pierwszy sen ma dłuższy ok 3-4 godziny ale później już budzi się nawet i co godzinkę na jedzenie, jak budzi się co 2 godziny to jest wspaniała nocka
U ja moja droga wygląda to identycznie. W nocy ok jak dla mnie. A w dzień drzemki po 30 min, średnioco 2 lub 3 godz nawet. Jak neptyk czasami funkcjonuje synio, dlatego też mam wrażenie cały czas ze on po prostu wiecznie jest głodny męczą go nadal wzdęcia czy kolki.U nas na razie bez zmian, pierwszy sen najdłuższy - 3,5-4,5 godzin, max 5.
Potem sny średnio 2-2,5 godziny. Ale uważam, że to i tak szczęście ❤ Bo w dzień jak wspominałam synek bardzo mało śpi...i ja mało czego potrafię zrobić w domu, ale chociaż w nocy śpimy
My chustę mamy little frog, hematyt 4,6- to chusta tkana, chusty tkane ciężej się wiąże, trzeba trochę dłużej się te pierwsze razy pomęczyć- dlatego u nas synek płakał bo trwało to kilka minut ale teraz już coraz sprawniej idzie
My się też karmimy ok co 2 godziny, czasami przerwa dłuższa, czasami krótsza- przedział czasowy od godziny do 3,5 wiec średnio to tak co 2 by wychodziło
A jak u Was nocki? Nasz mały pierwszy sen ma dłuższy ok 3-4 godziny ale później już budzi się nawet i co godzinkę na jedzenie, jak budzi się co 2 godziny to jest wspaniała nocka
Skoro Ci zasypia zawsze o 23:00 to ja bym ją zaczęła kłaść później. Ja bym na bank nie dała rady tyle godzin się męczyć... Ja kładłam Mikela o 19:00 a on zasypiał o 21:00 i dla mnie to już było męczenie się, dlatego zaczęłam go kłaść o 20:00, i i tak mi zasypia o 21:00, a więc zyskałam godzinę. A jak mi nie chce długo zasnąć, bo są i takie dni, to go biorę do salonu i go karmię albo trzymam oglądając TV albo jedząc kolację, i jak zaśnie to go odnoszę do łóżeczka.mi się dziecko zepsuło. Na początku zasypiała ok 22/23 budziła się ok5 później 8 a teraz mimo ze kapie ja 19/20 jak jest śpiąca to wtedy 19 i i tak zasypia ok 23 i budzi się już ok 2i mniej więcej co 2 godz i czasem nie chce długo zasnąć w nocy. Jestem psychicznie zmęczona tym usypianiem wieczornym i fizycznie tym spaniem na noc daje jej butelkę o często muszę dać jeszcze pierś żeby zasnęła. Pomocy macie jakieś rady?
Skoro Ci zasypia zawsze o 23:00 to ja bym ją zaczęła kłaść później. Ja bym na bank nie dała rady tyle godzin się męczyć... Ja kładłam Mikela o 19:00 a on zasypiał o 21:00 i dla mnie to już było męczenie się, dlatego zaczęłam go kłaść o 20:00, i i tak mi zasypia o 21:00, a więc zyskałam godzinę. A jak mi nie chce długo zasnąć, bo są i takie dni, to go biorę do salonu i go karmię albo trzymam oglądając TV albo jedząc kolację, i jak zaśnie to go odnoszę do łóżeczka.
Nasz układ pokarmowy też się jeszcze do końca nie wykształcił... męczą synka te gazy w nocy, najgorzej jest po godzinie 3-4 w nocy... często podkurcza nóżki i nie śpi spokojnie nad ranem zabieram synka z dostawki do siebie i wtedy śpi lepiej ze mnąU ja moja droga wygląda to identycznie. W nocy ok jak dla mnie. A w dzień drzemki po 30 min, średnioco 2 lub 3 godz nawet. Jak neptyk czasami funkcjonuje synio, dlatego też mam wrażenie cały czas ze on po prostu wiecznie jest głodny męczą go nadal wzdęcia czy kolki.
A do neurologa jesteśmy umówieni. Niestety termin dopiero 7.10.