reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Aaaaa sorry @Fluttershy , jakoś mi umknęło to info o piąstkach. A więc jakiś powód jednak jest. Tak jak karola radzi, lepiej chyba zapytaj położną co z tymi piąstkami. Ale mi się wydaje że najgorzej jak dziecko cmoka kciuka, a cała piąstka to nic takiego strasznego.
Hejka. Odnośnie piąstek w buzi. Fizjoterapeutka mojego synka mówi ze jak najbardziej! Jak dziecko wkłada piastki do buzi. To jest pożądany odruch :)

reklama
Ja bym nie obcinała :)

Czy jest wśród nas jakaś mama, która nie dała dziecku smoczka? Ja czekałam, żeby dać smoczka, ale jeszcze nigdy nie było okazji. Dziecko jest spokojne i zastanawiam się czy mu tego smoczka jednak nie powinnam dać (naciski z otoczenia, że potrzebuje smoczka bo ssie piąstkę). Sama nie wiem co zrobić.
ale z jakiegos konkretnego powodu?

Ja bym nie obcinała :)

Czy jest wśród nas jakaś mama, która nie dała dziecku smoczka? Ja czekałam, żeby dać smoczka, ale jeszcze nigdy nie było okazji. Dziecko jest spokojne i zastanawiam się czy mu tego smoczka jednak nie powinnam dać (naciski z otoczenia, że potrzebuje smoczka bo ssie piąstkę). Sama nie wiem co zrobić.

moja smoczek wypluwa i pakuje rękę 🙈🙄

Hej dziewczyny
Dawno nie pisałam i nie nadrobię postów, ale melduję się że żyjemy:)
Mamy się dobrze.
Byliśmy u dziadków 350 km od miejsca zamieszkania i tak ogólnie śmiejemy się, próbujemy "gaworzyć":)
Od tygodnia raz dziennie zagęszczamy mleczko kleikiem kukurydzianym :) To tak na szybko,po krótce, co się i nas dzieje :)
Pozdrawiamy wszystkie e-ciocie :)

moja smoczek wypluwa i pakuje rękę 🙈🙄
Lateksowy smoczek też się nie sprawdzil? Czy nie kupiłaś w końcu?
Hej dziewczyny
Dawno nie pisałam i nie nadrobię postów, ale melduję się że żyjemy:)
Mamy się dobrze.
Byliśmy u dziadków 350 km od miejsca zamieszkania i tak ogólnie śmiejemy się, próbujemy "gaworzyć":)
Od tygodnia raz dziennie zagęszczamy mleczko kleikiem kukurydzianym :) To tak na szybko,po krótce, co się i nas dzieje :)
Pozdrawiamy wszystkie e-ciocie :)
A po co zagęszczacie kleikiem?

Lateksowy smoczek też się nie sprawdzil? Czy nie kupiłaś w końcu?

A po co zagęszczacie kleikiem?

Kupiłam wszystkie chyba możliwe. Najdłużej jako jedyny jest MAM ale tez wygrywa z piąstka. Jak widzę to jej zabieram. Ale zauważyłam na kamerce ze się obudziła byla cisza i mlaskanie piąstki 🙄

reklama
Do góry