reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

eh... dumny, uparty, przestraszony egoista... czytałam jak to poinformować faceta który nie planował zostać ojcem, o ciąży... buciki, karteczki, opsikany test na stole razem z obiadem.... ja pierdo... no gorzej jak z jajkiem, żeby się dziki facet nie sploszyl i nie czmychnal w ciemny las.
Można tu przeklinać? czy jesteśmy w ciąży ale bawimy się w przedszkole?

reklama
Cześć Dziewczynki... Mam pytanie... Czy macie jakieś objawy ciąży... Bo u mnie gdyby nie brak okresu i pobolewanie podbrzusza i krzyża od czasu do czasu jak na @ to bym nie powiedziała że w ciąży jestem... Cycki zero dolegliwości ani bolące ani napiete

Zadnych dolegliwości. Jedynie przestalam dosypiac fo ludzkuej godziny i budzę sie o 4 rano. No ale u mnie brak objawów to norma, zdziwilabym się gdybym je miala. Chyba bedziemy mialy podobną roznice wieku u dzieciakow.

No to moze opowiecie jak oznajmilyscie partnerowi o ciazy? U mnie nie bylo niespodzianek :) po 6 latach staran 4iui i wkoncu invitro cos znowu myslslam ze sie nie uda. alr jak zrobilsm test to nie wierzyłam:) poszłam normalnie do pracy. potem kupilam kartke okolicznosciowa i napisalam w niej 'Dzień dobry tato ' i wsadzilam do niej test. dalam mezowi z on sie usmiechnal mowiac 'wiedzialem' :)

Moj dostal body z testem. Cieszyl sie, ale byl bardzo zdziwiony, bo to byl cykl w którym odpuscilismy zupelnie starania[emoji23]

Cześć dziewczyny.Dzisiaj zrobiłam test i jeśli wszystko się uda to termina na 15 lipca.Jeszcze nikomu nie powiedziałam z racji tego ze moja ostatnia ciąża okazała się pozamaciczna. Dlatego nie radzę zwlekać z wizyta u ginekologa dla samego wyeliminowania takiego przypadku.Mi udało się wykryć to w 4 tyg i obeszło się bez zabiegów. Dlatego już we wtorek w porywach do piątku mam zamiar dostać się do ginekologa. A boje się strasznie...

Ja mialam odwrotnie. W pierwszej ciazy poszlam zbyt szybko do lekarza. Wystraszyli mnie ciązą pozamaciczną i w tej stwierdzilam ze juz tak szybko nie pojde. No ale zaczelam plamic i musiałam zmienic plany.

Dzien dobry dziewczyny, jestem ze śląska blisko Katowic. Wczoraj mialam delikatne plamienie pomimo ze biore duphaston ale ustało i doszedł bol glowy, jeszcze 4 dni i wizyta juz sie nie umie doczekać.

Dzień dobry :)
ale mnie wieczorem podwozie bolało. Na szczęście odpoczynek pomógł.
Co do zbyt szybkiego iścia do gina to ja się wstępnie zapisałam na miniony czwartek, ale tak policzylam, poczytalam i stwoerdzilam ze bez sensu. Nie wiele widać, po 6 tyg i tak trzeba będzie przyjść jeszcze raz na kontrolę pracy serca, pomiary i założenie książeczki ciąży. A jeszcze mój gin teraz tylko prywatnie przyjmuje więc 120 zł lekka ręką.... no i odwolalam. Idę na 14 i to już będzie taka pełnowymiarowa wizyta.

u mnie tez 14stego pierwsze usg :)
Dzień dobry :)
ale mnie wieczorem podwozie bolało. Na szczęście odpoczynek pomógł.
Co do zbyt szybkiego iścia do gina to ja się wstępnie zapisałam na miniony czwartek, ale tak policzylam, poczytalam i stwoerdzilam ze bez sensu. Nie wiele widać, po 6 tyg i tak trzeba będzie przyjść jeszcze raz na kontrolę pracy serca, pomiary i założenie książeczki ciąży. A jeszcze mój gin teraz tylko prywatnie przyjmuje więc 120 zł lekka ręką.... no i odwolalam. Idę na 14 i to już będzie taka pełnowymiarowa wizyta.

reklama
Do góry