reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

ja mam stresujaca pracę przy komputerze, pracuje na Call center. i chyba pójdę na L4 na kręgosłup do 14.Nie wiem czy dam radę wysiedziec 8 h przed kompem

reklama
Gratulacje! Hehe moja data urodzin 15 lipca :) a miałaś wtedy jakieś objawy które wskazywały ze coś jest nie tak?
Jedynym objawem był brak okresu stąd test z okropnie mocna druga kreska i to mnie zaniepokoiło bo pomyślałam od razu o ciąży bliźniaczejale to nie mogło się udać na tamtą chwilę bo karmiłam piersia 1,5 roczna córkę i brałam tabletki antykoncepcyjne

A jakiś czułam że jest inaczej. Na miesiączkę bolało mnie wszystko jak zwykle, piersi spuchniete, suszenie. U mnie standard przed okresem. W sobotę miało mnie zalać a w poniedziałek już dwie kreski :D

A jakiś czułam że jest inaczej. Na miesiączkę bolało mnie wszystko jak zwykle, piersi spuchniete, suszenie. U mnie standard przed okresem. W sobotę miało mnie zalać a w poniedziałek już dwie kreski :D
Nie czułam zupełnie nic w sumie jak teraz i w dwóch wcześniejszych ciążach. Objawy pojawiają się u mnie tak po 7 tygodniu i są to mdłości i wstręt do zapachów. A tak poza tym to mam dwie wspaniałe córki, starsza będzie miała w grudniu 8 lat a młodsza skończyła we wrześniu 3.

Jedynym objawem był brak okresu stąd test z okropnie mocna druga kreska i to mnie zaniepokoiło bo pomyślałam od razu o ciąży bliźniaczejale to nie mogło się udać na tamtą chwilę bo karmiłam piersia 1,5 roczna córkę i brałam tabletki antykoncepcyjne
Ja też od półtora roku jestem na tabletkach antykoncepcyjnych ale jak okres nie przyszedł tak jak powinien to poszłam sobie kupić test ciążowy i na luzie go zrobiłam a tu dwie kreski i szok

Cześć Dziewczynki... Mam pytanie... Czy macie jakieś objawy ciąży... Bo u mnie gdyby nie brak okresu i pobolewanie podbrzusza i krzyża od czasu do czasu jak na @ to bym nie powiedziała że w ciąży jestem... Cycki zero dolegliwości ani bolące ani napiete
Mi kalkulator pokazuje 7-8 lipca to zależy w jaki wpisze... 20.11.mam wizytę u lekarza więc się wszystko okaże co i jak... A boję się jak cholera

Ale musialas miec niespodzianke :)
I to duża... Bo nie planowałam już dzieci... Nikomu narazie nic nie powiedziałam, wie tylko moja najbliższą przyjaciółka, postanowiłam normalnie chodzić do pracy mimo że jest fizyczna ale nie za ciężka a nie tak jak w poprzedniej ciąży od razu na zwolnienie i niestety nic z tego nie wyszło. Dlatego teraz podchodzę do wszystkiego na luzie co ma być to będzie.. A wkurwia mnie to że mam u nas taka sasiadeczke która chla, jara fajki i ćpa do tego i 3 zdrowych dzieci i nic jej nie było, a jak pragnęłam dziecka bo w domu 11latk to nie zakończyło się szczęśliwie dlatego wrzucam na luz

I to duża... Bo nie planowałam już dzieci... Nikomu narazie nic nie powiedziałam, wie tylko moja najbliższą przyjaciółka, postanowiłam normalnie chodzić do pracy mimo że jest fizyczna ale nie za ciężka a nie tak jak w poprzedniej ciąży od razu na zwolnienie i niestety nic z tego nie wyszło. Dlatego teraz podchodzę do wszystkiego na luzie co ma być to będzie.. A wkurwia mnie to że mam u nas taka sasiadeczke która chla, jara fajki i ćpa do tego i 3 zdrowych dzieci i nic jej nie było, a jak pragnęłam dziecka bo w domu 11latk to nie zakończyło się szczęśliwie dlatego wrzucam na luz

Niestety taka niesprawiedliwosc... :(
Masz dobre podejscie, i tak co ma byc to bedzie bo niestety nie na wszystko mamy wplyw, musimy w tej chwili o siebie dbac, nie stresowac sie i po prostu patrzec pozytywnie na przyszlosc :)
Ja ide 8tc do lekarza, bo po pierwszej ciazy ktora byla mlodsza o 2tyg. tyle sie stresu najadlam, ze teraz wole poczekac
U mnie wie tylko maz, za jakis tydzien pewnie powiem mamie a tak to bedziemy to trzymac do pierwszego usg conajmniej ;)

reklama
Niestety taka niesprawiedliwosc... :(
Masz dobre podejscie, i tak co ma byc to bedzie bo niestety nie na wszystko mamy wplyw, musimy w tej chwili o siebie dbac, nie stresowac sie i po prostu patrzec pozytywnie na przyszlosc :)
Ja ide 8tc do lekarza, bo po pierwszej ciazy ktora byla mlodsza o 2tyg. tyle sie stresu najadlam, ze teraz wole poczekac
U mnie wie tylko maz, za jakis tydzien pewnie powiem mamie a tak to bedziemy to trzymac do pierwszego usg conajmniej ;)
U mnie będzie wypada 7 tydzień więc też powinno już być wiadomo co i jak... Trzymam kciuki

Do góry