reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

ja mam stresujaca pracę przy komputerze, pracuje na Call center. i chyba pójdę na L4 na kręgosłup do 14.Nie wiem czy dam radę wysiedziec 8 h przed kompem

reklama
Gratulacje! Hehe moja data urodzin 15 lipca :) a miałaś wtedy jakieś objawy które wskazywały ze coś jest nie tak?
Jedynym objawem był brak okresu stąd test z okropnie mocna druga kreska i to mnie zaniepokoiło bo pomyślałam od razu o ciąży bliźniaczejale to nie mogło się udać na tamtą chwilę bo karmiłam piersia 1,5 roczna córkę i brałam tabletki antykoncepcyjne

A jakiś czułam że jest inaczej. Na miesiączkę bolało mnie wszystko jak zwykle, piersi spuchniete, suszenie. U mnie standard przed okresem. W sobotę miało mnie zalać a w poniedziałek już dwie kreski :D

A jakiś czułam że jest inaczej. Na miesiączkę bolało mnie wszystko jak zwykle, piersi spuchniete, suszenie. U mnie standard przed okresem. W sobotę miało mnie zalać a w poniedziałek już dwie kreski :D
Nie czułam zupełnie nic w sumie jak teraz i w dwóch wcześniejszych ciążach. Objawy pojawiają się u mnie tak po 7 tygodniu i są to mdłości i wstręt do zapachów. A tak poza tym to mam dwie wspaniałe córki, starsza będzie miała w grudniu 8 lat a młodsza skończyła we wrześniu 3.

Jedynym objawem był brak okresu stąd test z okropnie mocna druga kreska i to mnie zaniepokoiło bo pomyślałam od razu o ciąży bliźniaczejale to nie mogło się udać na tamtą chwilę bo karmiłam piersia 1,5 roczna córkę i brałam tabletki antykoncepcyjne
Ja też od półtora roku jestem na tabletkach antykoncepcyjnych ale jak okres nie przyszedł tak jak powinien to poszłam sobie kupić test ciążowy i na luzie go zrobiłam a tu dwie kreski i szok

Cześć Dziewczynki... Mam pytanie... Czy macie jakieś objawy ciąży... Bo u mnie gdyby nie brak okresu i pobolewanie podbrzusza i krzyża od czasu do czasu jak na @ to bym nie powiedziała że w ciąży jestem... Cycki zero dolegliwości ani bolące ani napiete
Mi kalkulator pokazuje 7-8 lipca to zależy w jaki wpisze... 20.11.mam wizytę u lekarza więc się wszystko okaże co i jak... A boję się jak cholera

Ale musialas miec niespodzianke :)
I to duża... Bo nie planowałam już dzieci... Nikomu narazie nic nie powiedziałam, wie tylko moja najbliższą przyjaciółka, postanowiłam normalnie chodzić do pracy mimo że jest fizyczna ale nie za ciężka a nie tak jak w poprzedniej ciąży od razu na zwolnienie i niestety nic z tego nie wyszło. Dlatego teraz podchodzę do wszystkiego na luzie co ma być to będzie.. A wkurwia mnie to że mam u nas taka sasiadeczke która chla, jara fajki i ćpa do tego i 3 zdrowych dzieci i nic jej nie było, a jak pragnęłam dziecka bo w domu 11latk to nie zakończyło się szczęśliwie dlatego wrzucam na luz

I to duża... Bo nie planowałam już dzieci... Nikomu narazie nic nie powiedziałam, wie tylko moja najbliższą przyjaciółka, postanowiłam normalnie chodzić do pracy mimo że jest fizyczna ale nie za ciężka a nie tak jak w poprzedniej ciąży od razu na zwolnienie i niestety nic z tego nie wyszło. Dlatego teraz podchodzę do wszystkiego na luzie co ma być to będzie.. A wkurwia mnie to że mam u nas taka sasiadeczke która chla, jara fajki i ćpa do tego i 3 zdrowych dzieci i nic jej nie było, a jak pragnęłam dziecka bo w domu 11latk to nie zakończyło się szczęśliwie dlatego wrzucam na luz

Niestety taka niesprawiedliwosc... :(
Masz dobre podejscie, i tak co ma byc to bedzie bo niestety nie na wszystko mamy wplyw, musimy w tej chwili o siebie dbac, nie stresowac sie i po prostu patrzec pozytywnie na przyszlosc :)
Ja ide 8tc do lekarza, bo po pierwszej ciazy ktora byla mlodsza o 2tyg. tyle sie stresu najadlam, ze teraz wole poczekac
U mnie wie tylko maz, za jakis tydzien pewnie powiem mamie a tak to bedziemy to trzymac do pierwszego usg conajmniej ;)

reklama
Niestety taka niesprawiedliwosc... :(
Masz dobre podejscie, i tak co ma byc to bedzie bo niestety nie na wszystko mamy wplyw, musimy w tej chwili o siebie dbac, nie stresowac sie i po prostu patrzec pozytywnie na przyszlosc :)
Ja ide 8tc do lekarza, bo po pierwszej ciazy ktora byla mlodsza o 2tyg. tyle sie stresu najadlam, ze teraz wole poczekac
U mnie wie tylko maz, za jakis tydzien pewnie powiem mamie a tak to bedziemy to trzymac do pierwszego usg conajmniej ;)
U mnie będzie wypada 7 tydzień więc też powinno już być wiadomo co i jak... Trzymam kciuki

Do góry