Lola94
Fanka BB :)
@Marta34000 Ja rowniez trzymam kciuki i czekam na pozytywne wiadomosci
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam właśnie problemy z hemoglobina wiec spora dawka żelaza by mnie interesowała poczytam sobie o tych tabletkachJa poszukałam sobie na własną rękę. Zależało mi na spełnieniu wytycznych PTG bez przyjmowania nadprogramowych składników.
Podstawa to kwas foliowy (400), witamina D (2000) i jod (200). Poza tym zaleca się DHA, magnez i żelazo wg zapotrzebowania.
No więc poczytałam skład chyba z 30 produktów i wybrałam Symvital Mama. Cena fajna i mało substancji pomocniczych.
Jedyne co mnie w nim zastanawia to żelazo. Nigdy nie miałam niedoborów a jego nadmiar też może być szkodliwy. Z drugiej strony mojej koleżance ginekolog zalecił Pregne a tam też żelazo w podobnej dawce. Widocznie przyswaja się tylko częściowo.
Zobaczę po wizycie czy lekarka zaleci mi jakąś zmianę czy powie, żebym dalej stosowała to samo.
Podczas poszukiwań rzuciło mi się w oczy, że praktycznie wszystkie suplementy dla przyszłych mam mają w składzie słabej jakości magnez (w postaci tlenku) więc w razie potrzeby trzeba raczej suplementować osobno.
Cześć Dziewczynki
Kiedy macie pierwsze wizyty u gina w celu potwierdzenia ciąży i który to mniej więcej będzie u was tydzień ciąży
Ja mam 15.11 i będzie to ok 7 tydzieńCześć Dziewczynki
Kiedy macie pierwsze wizyty u gina w celu potwierdzenia ciąży i który to mniej więcej będzie u was