reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Jakie ubranka pakowalyscie/pakujecie do torby? Wg listy szpitalnej mam wziac 3 komplety, ale co to znaczy komplet? Jeszcze biorac pod uwage temperature w lipcu to juz sama nie wiem🤷‍♀️
Dla mnie te ubranka to największa kwestia była 🙈. Mam 3 różne listy - jedną ściągnęłam ze strony szpitala (3-5 kompletów ma być), drugą dostałam od położnej i zapisałam sobie jeszcze polecenia od Joanny Mróz ze szkoły rodzenia. Znalazłam sobie co maja wspólnego i na razie mam takie „zestawy”:
- 2 body z długiem i 2 z krótkim rękawem
- 2 kaftaniki (maja wywijane rękawki, co się lepiej sprawdza niż rękawiczki, położna tak radziła)
- 3 półśpiochy
- 3 pajacyki
- 2 pary skarpetek i 1 rękawiczki (skarpetki mogą zastąpić rękawiczki i położna mówiła, że to nawet jest lepszym rozwiązaniem)
- 2 czapeczki
- kocyk
- otulacz
- ubranka na wypis.

Planuje kombinować na przykład body z długim rękawem + półśpiochy, albo body z krótkim rękawkiem + pajacyk. Kaftaniki mam jako dodatkowa warstwę.
Ale na razie jest mi trochę ciężko te różne ubranka ogarnąć, ale wiem że my wszystkie damy radę 💪💪

reklama
U mnie niby chcą tylko ubranko na wyjście ale ja przygotowałam 3 komplety właśnie, 2 z krótkim body, jeden z długim i pajace na to i dwie czapeczki 😃 każda koleżanka odradzała kaftaniki, znaczy że jak wzięła to i tak nie używała więc odrzuciłam 😀 No i kocyk plus rożek. Muszę jeszcze ten laktator dorzucić i wsio.
My z mężem odkąd skończyłam 36tc i już nie ma ryzyka przedwczesnego porodu zmiękczamy tą szyjkę 😂 następna wizyta na początku lipca, zobaczymy czy coś dają te nasze starania 😁

W moim szpitalu to w ogóle nie trzeba mieć ubranek na czas pobytu w szpitalu bo oni tam mają i dają. Tylko na wyjście, a ja i tak trochę tego nabrałam 🤦🏼‍♀️ także jeżeli będę rodziła wcześniej niż Wy to Wam potem mogę też dać znać jak mi kazali ubierać dzidziusia, bo myślę, że to położne będą instruować a nie ja sama będę im mówiła czego potrzebuję, zobaczymy.

Dziewczyny, zamontowaliśmy już łóżeczko z Ikei jako dostawkę (niby to nie są dostawki, ale można wymontować jedna ścianę i po prostu przyłożyć do łóżka to łóżeczko). No i oczywiście ja na lajcie już zadowolona ze sprawa załatwiona a mnie koleżanki uświadomiły że trzeba to łóżeczko jeszcze jakoś zablokować żebym go niechcący nie przesunęła w nocy 🤦🏼‍♀️ są specjalne zestawy takie do dostawek, takie pasy, ale w Hiszpanii to kosztuje ponad 30 euro i szkoda mi trochę na to kasy, bo wydaje mi się, że można coś prostszego i tańszego wymyślić. Tylko nie do końca wiem co 🤷 jakoś związać może te łóżeczka jakimś mocnym sznurem? Jakby ktoraś z Was miała jakiś pomysł i go podesłała to będę bardzo wdzięczna. Załączam zdjęcie jak to wygląda.
Pasami albo sznurkiem. Tutaj zobacz jak się chicco zabezpiecza. Oglądaj od 2 minuty

U mnie niby chcą tylko ubranko na wyjście ale ja przygotowałam 3 komplety właśnie, 2 z krótkim body, jeden z długim i pajace na to i dwie czapeczki 😃 każda koleżanka odradzała kaftaniki, znaczy że jak wzięła to i tak nie używała więc odrzuciłam 😀 No i kocyk plus rożek. Muszę jeszcze ten laktator dorzucić i wsio.
My z mężem odkąd skończyłam 36tc i już nie ma ryzyka przedwczesnego porodu zmiękczamy tą szyjkę 😂 następna wizyta na początku lipca, zobaczymy czy coś dają te nasze starania 😁
podobno grunt to regularność ;)

reklama
A macie ochraniacze na łóżeczko? Bo ja mam, na dwie ściany, taki cieniutki wiązany na szczebelkach. A teraz szukając filmów jak zamontować łóżeczko sznurami, wyskoczył mi taki artykuł: Link do: Naukowcy ostrzegają: ochraniacze na łóżeczko są niebezpieczne :/ zwariuje zaraz już od tego napływu często sprzecznych informacji 😔
Ja też chciałam nakupowac wszystkiego do łóżeczka ale właśnie podobno to jest niebezpieczne i najlepiej żeby w łóżeczko nic nie było tylko prześcieradło i coś do przykrycia.

Do góry