reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Jeśli chodzi o zgage to ja się męczę cała ciążę i biorę albo RENI owocowe lub manti i ratuje życie bo bez tego masakra
Gaguś90 trzymamy kciukiii powodzonka

Mi położna doradziła te ...wcześniej kupiłam serie z Nivea...to powiedziała ze spoko te się sprawdza jak dziecko będzie większe ...generalnie wszystkie kremy pod pieluszkę na odparzenia tez używa się profilaktycznie a nie jak dziecku odparzy się pupa..czy tez coś się zmieniło w tym temacie ?
Zreszta jak ktoś już wcześniej pisał co chwile jest moda na coś innego

A powiedzcie mi dziewczyny czy wy wszystkie macie zakupione laktator ? Czy będziecie kupować dopiero w razie potrzeby ( zatkane kanaliki ..zastój zapalenie etc) ?
Mi kolezanka, matka 2ki odradzała zakup teraz, bo nie wiadomo czy będzie mi potrzebny, ale ja i tak kupie. Moja siostra używała, a biorąc pod uwagę mój powiększony rozmiar cycków w ciąży o 3 w górę to będzie co ściągać. Tak czy owak, jeśli będę musiała wyjść żeby tatuskowi zostawić. A wole juz mieć do szpitala bo nie wiadomo jak będzie z dostępnością w szpitalu,npoza tym jakoś wole mieć swój osobisty.

Ostatnia edycja:
ja dziś po wizycie, 35+3, same dobre wieści, szyjka zmiękła, bo się martwiłam, że mimo 1 cm była bardzo twarda, nawet się lekarz zgodził, żebym domowymi metodami ją zmiękczała do porodu, mała leży główkowo, badania idealne, już nie muszę ich więcej powtarzać, tylko brzuch z przyczyn niewiadomych mam ogromny, chyba taka moja natura i od miesiąca przytyłam tylko 200 gramów, więc może nie stanę się wielorybem do porodu, zostanę w wersji słonia :) dopakuję świeże badania do teczki i jestem gotowa!
Pralinka, a o co chodzi z tą szyjką żeby ja zmiękczać? Po co i jak?

Ostatnia edycja:
Szwagier mi polecil zjadanie pasty do zebow, ale jakos mnie to nie przekonuje🤣🤣🙈
Jakie ubranka pakowalyscie/pakujecie do torby? Wg listy szpitalnej mam wziac 3 komplety, ale co to znaczy komplet? Jeszcze biorac pod uwage temperature w lipcu to juz sama nie wiem🤷‍♀️

reklama
Do góry