reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Apropo monitorów oddechu, z tegoż artykułu który podesłała Pralinka.

Załączniki

• Screenshot_2020-06-25-10-29-20-917_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-06-25-10-29-20-917_com.android.chrome.jpg
    172,5 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Ja się boję, że od tej ściany dzidzi będzie zimno bo ona typowo jest od zewnątrz, a nie mamy domu super ocieplonego, zobaczymy. Też ten ochraniacz nie jest jakiś gruby, najwyżej założymy go jak by od drugiej strony😊

Apropo monitorów oddechu, z tegoż artykułu który podesłała Pralinka.

Ja kupiłam dla spokojnej głowy dlatego ze w razie gdyby coś się stało żebym później nie miała do siebie zarzutów ze mogłam zaradzić a pożałowałam pieniędzy. I może dzięki temu będę spokojniejsza i nie będę cała noc siedziała i sprawdzała czy oddycha ...
wystarczająco jestem wszystkim przerażona 🙈

Ja chyba zostawiam ten ochraniacz też. Czasem jestem uparta jak osioł i to jest chyba jeden z przykładów 😅 bo patrzcie: moje łóżeczko ma szczebelki ale np. te łóżeczka Chicco są z materiału. To też by można powiedzieć że jak dziecko się przytuli do ściany w takim lozeczku Chicco to się może udusić, a wiadomo że nikt się tym nie martwi, bo łóżeczko jest bezpieczne dla noworodków i niemowląt. Ten mój ochraniacz to nie jest jakaś gruba tkanina tylko cieniutka tkanina z bawełny, tak samo cieniutka albo nawet cieńsza niż ściana łóżeczka Chicco. Wiem, że sama pytałam Was o opinie, ale czasem tak jest że człowiek musi sobie sam to poukładać w głowie :D

Boże dziewczyny jak mi się nudzi i ciągnie ten czas.... dziś zaczynam 40 tydz i co i nic...... jestem już tą końcówką zmęczona. Chciałabym być po.... na dzis jeszcze zdołałam.umówic dentyste bo plombe zgubiłam a nie chce przy porodzie jeszcze zęba zgubić.....

zeba nie gubisz jedynie może zacząć bolec. Ale faktycznie lepiej załatwić to przed porodem i nie przejmować się tym.
Ja miałam to szczęście ze kiedy zaczal się wirus to mi się złamał po kanałowym. Nie bolało to przełożyłam wizytę później był zakaz przyjmowania a on dalej się kruszył wkoncu zostało mi jego tyle ze nie mam pojęcia jak ona mi go odbudowała. Zapewniła ze do porodu wytrzyma na pewno hehe

Boże dziewczyny jak mi się nudzi i ciągnie ten czas.... dziś zaczynam 40 tydz i co i nic...... jestem już tą końcówką zmęczona. Chciałabym być po.... na dzis jeszcze zdołałam.umówic dentyste bo plombe zgubiłam a nie chce przy porodzie jeszcze zęba zgubić.....
Dasz radę, Natalia ;) już zdecydowanie dużo bliżej końca niż początku. Odpoczywaj póki możesz i może coś poczytaj fajnego albo pooglądaj jakiś serial?

A macie ochraniacze na łóżeczko? Bo ja mam, na dwie ściany, taki cieniutki wiązany na szczebelkach. A teraz szukając filmów jak zamontować łóżeczko sznurami, wyskoczył mi taki artykuł: Link do: Naukowcy ostrzegają: ochraniacze na łóżeczko są niebezpieczne :/ zwariuje zaraz już od tego napływu często sprzecznych informacji 😔
Martitta, ten filmik to tylko tak aby podpowiedzieć jak spiac. Możesz użyć zwykłego sznureczka przecież.
Co do ochraniaczy, ja się wstrzymałam narazie ze względu na właśnie bezpieczeństwo, a po drugie żeby był luft w tym łóżeczku. Dopóki mloda nie będzie się obracać sama to raczej nie będę ich kupować.

reklama
Do góry