Martitta88
Fanka BB :)
To miłego siedzenia! Obyś się nie wynudziła.Ja siedzę już godzinę na izbie i jeszcze chyba sobie posiedzę :/ jest tyle kobiet ogólnie. Miłego dnia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To miłego siedzenia! Obyś się nie wynudziła.Ja siedzę już godzinę na izbie i jeszcze chyba sobie posiedzę :/ jest tyle kobiet ogólnie. Miłego dnia
Ja wzięłam kilka bodziaków (z krótkim, długim i bez rękawa) i to samo z pajacykami, i wzięłam zarówno rozmiary 56 jak i 62, no i skarpetek kilka par (cieniutkie, średnio grube i grube).Szwagier mi polecil zjadanie pasty do zebow, ale jakos mnie to nie przekonuje
Jakie ubranka pakowalyscie/pakujecie do torby? Wg listy szpitalnej mam wziac 3 komplety, ale co to znaczy komplet? Jeszcze biorac pod uwage temperature w lipcu to juz sama nie wiem
bo ja miałam bardzo twardą szyjkę i to utrudnia i wydłuża poród, jest po prostu ciężej i usłyszałam w szkole rodzenia (dziewczyny poleciły, najlepsza szkoła jaką do tej pory widziałam UCZKiN) że można sobie to domowymi metodami ułatwić, 1. seks, 2. tabletki z wiesiołka, 3. herbata z liści malin, to podobno wpływa dobrze na konsystencję szyjki, lekarz się trochę śmiał, ze nie wierzy, ze to ma wpływ na cokolwiek ale pozwolił brać, więc wczoraj zawitałam do apteki, jak nie szkodzi a może pomóc to ja pierwszaPralinka, a o co chodzi z tą szyjką żeby ja zmiękczać? Po co i jak?
z tą temperaturą to mi tłumaczyi, że na porodówkach jest ok 27 stopni i latem i zimą, dziecko ma w brzuchu 37, wiec po przyjściu na świat ma spadek i tak od razu 10 stopni, dlatego w pierwszych dobach się tak ciepło maluchy ubiera - pierwsze hartowanie, drugie następuje jak idziesz do domu, gdzie znowu masz spadek o kolejne prawie 10 stopni,Szwagier mi polecil zjadanie pasty do zebow, ale jakos mnie to nie przekonuje
Jakie ubranka pakowalyscie/pakujecie do torby? Wg listy szpitalnej mam wziac 3 komplety, ale co to znaczy komplet? Jeszcze biorac pod uwage temperature w lipcu to juz sama nie wiem
martita ja do czicco przystawnego dostałam takie pasy zwykłe ściągane, ale widziałam, ze dziewczyny na forach pisały, że jak te pasy się zgubią to zwykłymi sznurkami do ramy i nóg łóżka montowałyDziewczyny, zamontowaliśmy już łóżeczko z Ikei jako dostawkę (niby to nie są dostawki, ale można wymontować jedna ścianę i po prostu przyłożyć do łóżka to łóżeczko). No i oczywiście ja na lajcie już zadowolona ze sprawa załatwiona a mnie koleżanki uświadomiły że trzeba to łóżeczko jeszcze jakoś zablokować żebym go niechcący nie przesunęła w nocy są specjalne zestawy takie do dostawek, takie pasy, ale w Hiszpanii to kosztuje ponad 30 euro i szkoda mi trochę na to kasy, bo wydaje mi się, że można coś prostszego i tańszego wymyślić. Tylko nie do końca wiem co jakoś związać może te łóżeczka jakimś mocnym sznurem? Jakby ktoraś z Was miała jakiś pomysł i go podesłała to będę bardzo wdzięczna. Załączam zdjęcie jak to wygląda.
jeszcze mi się przypomniało, że komplet to też kaftanik/bodziak z długim rękawem i na to śpiochy/spodenki - do wyboru, ale zwróć uwagę, czy są na dole rozpinane, bo w tych pierwszych dniach łatwiej z tych rozpinanych na dole ubranek korzystać, ja dlatego biorę tylko pajace, bo ani spodenek ani śpochów nie miałam rozpinanych, potem będę w domu walczyć jak poczuję się pewniejSzwagier mi polecil zjadanie pasty do zebow, ale jakos mnie to nie przekonuje
Moja kuzynka piła olej z wiesiołka i miała miękką szyjkę i elastyczne krocze. Nie ma pewności że to dlatego, ale jest spore prawdopodobieństwo, więc spróbować nie zaszkodzibo ja miałam bardzo twardą szyjkę i to utrudnia i wydłuża poród, jest po prostu ciężej i usłyszałam w szkole rodzenia (dziewczyny poleciły, najlepsza szkoła jaką do tej pory widziałam UCZKiN) że można sobie to domowymi metodami ułatwić, 1. seks, 2. tabletki z wiesiołka, 3. herbata z liści malin, to podobno wpływa dobrze na konsystencję szyjki, lekarz się trochę śmiał, ze nie wierzy, ze to ma wpływ na cokolwiek ale pozwolił brać, więc wczoraj zawitałam do apteki, jak nie szkodzi a może pomóc to ja pierwsza
Dziękuję!martita ja do czicco przystawnego dostałam takie pasy zwykłe ściągane, ale widziałam, ze dziewczyny na forach pisały, że jak te pasy się zgubią to zwykłymi sznurkami do ramy i nóg łóżka montowały
no iw widzisz, co kraj to obyczaj jak to się mówi, to jest kolejny temat na jaki szpital i położną trafisz, powinni to ustandaryzować, bo ileż my czasu na takie rozkminy poświęcamy jakbyśmy nie miały się czym przejmować, jest kupa roboty na netflixie! trzeba mieć wszstkiego po trochu, najwyzej mąż dowiezie, na szczęście nie słyszałam, żeby w którymkolwiek szpitalu robili problemy z dowożeniem rzeczy, bo znowu waliza też ma ograniczone rozmiary, a potem pytają wszyscy: po co Ci tyle rzeczy....yyyyy...nie wiemKoleżanka urodziła 2 tyg temu to jej w szpitalu ubierali malutka to jak wysyłała filmiki czy zdjęcia to mała leżała z nią w łóżku i miała na sobie tylko krótkie Body