reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Jeju ja tez dzis spac nie moglam 5.40 a ja juz BB.Poszlam spac przed 22 , o 1 sie obudzialam wyspana ale na szczescie usnelam.Ale od 5 juz nie spie...

Lilith moja wazy 330g a ulozona jest posladkowo.Tak wywijala na usg ze az lekarz musial ja "draznic" glowica.Lozysko mam wysoko na tylnej scianie dzieki Bogu bo z jasiem bylo przodujace na szczescie ok 25-26tc zagrozenie minelo.
Tez mam tak zaradnego meza a po tym co przeszedl w swoim domu rodzinnym powinien conajmniej w kryminale siedziec.,,w domu zrobi wszystko poczawszy od elektryki, remontow nawet spawal gelender na balkon.O gotowaniu nie wspomne bo to w koncu kucharz:p dobra nie chwale go bo jeszvze to przeczyta i sie pogorszy czy co:D

Zonograja wspolczuje nie jestem w stanie pojac jak moze Wam kazac tyle kasy placic za 12 m..mam nadzieje ze los
szybko sie odwroci!

Aga 88 tezymam kciuki za dzis:p

Wendy jestem na BB juz 8 lat i takie wpisy wlasnie smierdza na kilometr , jesli ktos wpada i ni z gruchy ni z pietruchy pisze o czyms jeszcze polecajac jakas strone:D Moderator musi miec nosa:D haha,

010igov35ye70zfx.png

reklama
hej, dziewczyny, podczytuję was od jakiegoś czasu i chciałabym do was dołączyć. :)
To moja pierwsza ciąża. Nie mam wśród znajomych ludzi z dziećmi, tym samym niewiele osób rozumie co czuję, nie mam z kim pogadać. A jestem troszkę przerażona, szczególnie, że nie było to wszystko do końca planowane ;)

Tak w skrócie o mnie: mam 27 lat, jestem żoną od 4 lat i "mamą" dwóch psiaków.
Jestem w tej chwili w 18 tygodniu z hakiem, mam termin na 8 lipca.

Jeśli można, to chciałabym do was dołączyć :)

Witam się i ja,

Znowu padlam przed czasem, przez co o 4:30 zaliczyłam pobudke razem z mega bólem głowy + rzygiem. Jeszcze 2 dni... I będzie troszkę luzu [emoji6]

Maziajka - a czy zdarza Ci się zdrzemnac w trakcie dnia? Bo strasznie słabo wygląda to Twoje spanie.
Co do siary - dziś z jednej piersi wycisla mi się kropelka.
I w ogóle.. Napierdzielaja mnie znowu cyce [emoji19]

Linoone - witaj w naszym gronie [emoji4]. Termin mamy ten sam [emoji6] (na usg wychodzi mi troszkę szybciej).

Ewella gratuluje

Truskawka jak dzieciatko kopnie to słuchać na doplerku jakby kopnelo w słuchawkę

Tymuniek bardzo podziwiam za skrupulatność! Tez miałam tak rozpisane godziny posiłków, ale nie traktowałam ich aż tak na serio. Ważne żeby regularnie.

Abed gratuluje małego uparciuszka ;)

Lilth nie masz zaparć przy takich dawkach żelaza? Zaparcie w późniejszym przodującym łożysku tez nie dobre...Doczytałam ze borykasz sie z tym problemem. Tak tak mikrofale mam i piekarnik na prąd, wiec nie jest zle. Dziś ryba i ziemniaczki takie w łódeczkach do zapiekania.
A co do tsh nie możesz prywatnie podejść do laboratorium sama zrobić bez proszenia sie?

Aga powodzenia✊ Ja nie polecam stosowani wody morskiej. Ona przy wpsikiwaniu do nosa robi podciśnienie i popycha wydzielinę dalej i tym sposobem oczyszcza nos tylko pozornie. A najbardziej zagęszczania wydzielina schodzi niżej. Lepiej krople obkurczajace

Linoone cześć

Ostatnia edycja:
Witam,
Maziajka slabo ze spanie ale czujnosc na wysokim poziomie dalej ;) ale odespac kiedys trzeba. Ja cale szczescie mimo to ze czasem 5 razy wstaje do mlodego to zasypiam w mig, no i nie mam problemu zeby spac z nim w dzien jak nie mam roboty.

Linoone witaj :)

Lilith no i moj M wymysl sobie obiad sam placki ziemniaczane ktore sam sobie zrobi i mi przy okazji obym ich nie odchorowala [emoji12]
Aga moze na urlopie to bledne kolo ze spaniem i wstawaniem sie skonczy i zaczniesz zyc normalnie spac w nocy i buszowac w dzien ;) ja tez juz powinnam sie pakowac ale jakos mi sie mie chce M zostaje w domu z robota a ma tego troche i jest tak jak u Maziajki wszystko zrobi sam :)uff to duza ulga przy wykonczeniu:) takze takie mam samotne ferie z dzieciakami i nadrobie odwiedziny u przyjaciołek a wszystkie dopiero co urodzily :)
No coz nagadalam sie milego dnia

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Hejka :)

Gratulacje udanych wizyt! :)
I tym którym sie zblizaja- kciuki!

Jeejku, ja nie umiem tak ogarnąć zeby kazdej cos odpisać. Zreszta tyle tu tego :)

Przed nami też remont, od kwietnia chce się wprowadzić do mojego D. Ale zanim to trzeba ogarnac dla nas sypialnie i odświeżyć dom. Plany już są, nawet meble mam wybrane ale jeszcze zeby wygrac choc milion w totka... byloby idealnie :p
tez bede mieszkac z teściową, mam nadzieje, ze nie bedzie szaleć jak na świecie pojawi sie maluch :) ogólnie mamy bardzo dobre kontakty ale kto wie co bedzie później :p

A co do spania, poki co jeszcze mi sie udaje przespac cala noc ale rano to pęcherz pelniutki.
W piatek mam wizyte, ciekawe czy tym razem moje dzieciatko sie ulituje nad ojcem i matka i pokaze co chowa miedzy nóżkami :)

Trzymajcie się cieplutko w ten brzydki dzień :p

Hej dziewczyny
mam takie pytanie do dziewczyn, które uzywaja doplerka- czy jest możliwe, ze on wykrywa jakąs moją tetnice w brzuchu i ona brzmi jak tetno dziecka?? Wiem, pytanie jak od rasowej blondi, ale kurcze cos mi 2 dni ostatnio wykrywa tak pod pepkiem mocne tetno, a w innych miejsach nie i teraz sie martwie, ze moze to tetnice tak wykrywa, a nie dziecko....nie wiem chyba musze zamieszkac u mojego ginekologa zeby sie tak nie martwic wszystkim ;p

ehh co do spania to jestem spioch i gdyby nie pecherz i to, ze musze wstawac do pracy rano to pewnie bym spała do 10 ;p wczoraj poszam spac o 20.30 i tyle dlatego tak pozno, bo moj biadolil, ze chyba zwariowałam tak wczesnie chodzic spac

Dzięki dziewczyny za powitanie :)
Linoone - witaj w naszym gronie [emoji4]. Termin mamy ten sam [emoji6] (na usg wychodzi mi troszkę szybciej).
No właśnie mi z usg też wychodzi szybciej, bo 3 lipca. Więc jestem ciekawa jak to wyjdzie. Lekarz mówi żeby patrzeć na termin z OM, ale ja bym wolała chyba ten tydzień wcześniej ;)

Słuchajcie, mam pytanie. Wiem, że w ciąży jest ryzyko anemii przez niskie żelazo, a ja mam dokładnie odwrotnie, mam trochę za wysokie. Ginekolog nie zwrócił na to zupełnie uwagi i jeszcze zalecił brać witaminy, które to żelazo zawierają. Zaczęłam się obawiać, czy za duża ilość nie wpłynie negatywnie na dzieciątko, macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Dzięki dziewczyny za powitanie :)

No właśnie mi z usg też wychodzi szybciej, bo 3 lipca. Więc jestem ciekawa jak to wyjdzie. Lekarz mówi żeby patrzeć na termin z OM, ale ja bym wolała chyba ten tydzień wcześniej ;)

Słuchajcie, mam pytanie. Wiem, że w ciąży jest ryzyko anemii przez niskie żelazo, a ja mam dokładnie odwrotnie, mam trochę za wysokie. Ginekolog nie zwrócił na to zupełnie uwagi i jeszcze zalecił brać witaminy, które to żelazo zawierają. Zaczęłam się obawiać, czy za duża ilość nie wpłynie negatywnie na dzieciątko, macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Ja też mam na wszystkich usg 3.07 [emoji1]

Co do zwiększonej ilości żelaza nie pomogę, ale mamy tu mądrzejsze w tematyce medycznej koleżanki, więc może one coś podpowiedzą [emoji5]

reklama
Linoone witaj :) jesteśmy w jednym wieku, tez moje pierwsze dziecko :)

Truskawka nie używam doplera ale chciałam napisać, że też z chęcią bym zamieszkała u mojego ginekologa z całym sprzętem usg :D

Ja noc spoko wstaje tak 2-4 razy do wc ale później udaje mi się najczęściej zasnąć :)

Miłego dnia :biggrin2:

Do góry