reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Wtrącę się:)
Tak jest u wieloródek. No ale chyba na późniejszym trochę etapie bo zarodek jest jeszcze w macicy , nie przemieści się tak szybko do góry, tzn nie urośnie :)
Ciąża 5, ale ja mam rozejście mięśnia prostego brzucha i niestety mięśnie nie trzymają, odrazu leci. I progesteron tak na mnie działać przed okresem też mi zawsze brzuch magicznie rośnie. Ale ogólnie w ciąży donoszonej to wyglądałam jakbym conajmniej trojaczki miała.
Więc ja zazdroszczę dziewczynom z małymi brzuszkami bo wiem że po porodzie szybko wrócą do formy

Ciąża 5, ale ja mam rozejście mięśnia prostego brzucha i niestety mięśnie nie trzymają, odrazu leci. I progesteron tak na mnie działać przed okresem też mi zawsze brzuch magicznie rośnie. Ale ogólnie w ciąży donoszonej to wyglądałam jakbym conajmniej trojaczki miała.
Więc ja zazdroszczę dziewczynom z małymi brzuszkami bo wiem że po porodzie szybko wrócą do formy
Też tak miałam w 2 ciąży. W 5 miesiącu myśleli, że zaraz rodzę... bliźniaki.
Mi też do dzisiaj brzuch został a 15 miesięcy po porodzie już jestem a należę do szczupłych osób 🤷‍♀️
I genetyka nie zadziałała bo moja Mamcia ma Nas 6stke a brzuch płaski jak nie wiem.

Ja rano wstaje mam brzuch w miarę, a jak zjem juz śniadanie i cokolwiek jeszcze to w tym momencie wyglądam tak, a na wieczór jeszcze większy. Zakładam luzne bluzki do pracy bo w ostatnim czasie schudłam 25 kg i zawsze miałam w miarę płaski brzuch, więc myślę że szybko by się zorientowali

Załączniki

• 75c98622-7b55-4506-9d3d-e19b4e6a8fa4.jpeg
    75c98622-7b55-4506-9d3d-e19b4e6a8fa4.jpeg
    53,1 KB · Wyświetleń: 90
Ja rano wstaje mam brzuch w miarę, a jak zjem juz śniadanie i cokolwiek jeszcze to w tym momencie wyglądam tak, a na wieczór jeszcze większy. Zakładam luzne bluzki do pracy bo w ostatnim czasie schudłam 25 kg i zawsze miałam w miarę płaski brzuch, więc myślę że szybko by się zorientowali
Też mam podobny i rano też już nie mam takiego płaskiego brzucha.

Mi to został brzuch jeszcze po pierwszej ciąży.
Co do mówienia o ciąży to ja się wstrzymuje do prenatalnych, na ten moment wie oczywiście mąż i koleżanki tutaj z forum ;)

Też tak miałam w 2 ciąży. W 5 miesiącu myśleli, że zaraz rodzę... bliźniaki.
Mi też do dzisiaj brzuch został a 15 miesięcy po porodzie już jestem a należę do szczupłych osób 🤷‍♀️
I genetyka nie zadziałała bo moja Mamcia ma Nas 6stke a brzuch płaski jak nie wiem.
No właśnie moja mama też taka chudzinka, i w ciąży maleńki brzuszek i też myślałam że tak będę miała a tu klops 😅

reklama
Ja w tym roku schudłam 7-8 kg. Brzuch byłby ładny gdybym jakieś ćwiczenia robiła, a przy zajmującej córce (nieskończona mamoza) i pracy jedynie dieta mi wyszła. Dobrze że to jesień/zima, to się ukryje pod bluzą czy swetrem jak coś się pokaże.

Do góry