reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Jeju ja tez dzis spac nie moglam 5.40 a ja juz BB.Poszlam spac przed 22 , o 1 sie obudzialam wyspana ale na szczescie usnelam.Ale od 5 juz nie spie...

Lilith moja wazy 330g a ulozona jest posladkowo.Tak wywijala na usg ze az lekarz musial ja "draznic" glowica.Lozysko mam wysoko na tylnej scianie dzieki Bogu bo z jasiem bylo przodujace na szczescie ok 25-26tc zagrozenie minelo.
Tez mam tak zaradnego meza a po tym co przeszedl w swoim domu rodzinnym powinien conajmniej w kryminale siedziec.,,w domu zrobi wszystko poczawszy od elektryki, remontow nawet spawal gelender na balkon.O gotowaniu nie wspomne bo to w koncu kucharz:p dobra nie chwale go bo jeszvze to przeczyta i sie pogorszy czy co:D

Zonograja wspolczuje nie jestem w stanie pojac jak moze Wam kazac tyle kasy placic za 12 m..mam nadzieje ze los
szybko sie odwroci!

Aga 88 tezymam kciuki za dzis:p

Wendy jestem na BB juz 8 lat i takie wpisy wlasnie smierdza na kilometr , jesli ktos wpada i ni z gruchy ni z pietruchy pisze o czyms jeszcze polecajac jakas strone:D Moderator musi miec nosa:D haha,

010igov35ye70zfx.png

reklama
hej, dziewczyny, podczytuję was od jakiegoś czasu i chciałabym do was dołączyć. :)
To moja pierwsza ciąża. Nie mam wśród znajomych ludzi z dziećmi, tym samym niewiele osób rozumie co czuję, nie mam z kim pogadać. A jestem troszkę przerażona, szczególnie, że nie było to wszystko do końca planowane ;)

Tak w skrócie o mnie: mam 27 lat, jestem żoną od 4 lat i "mamą" dwóch psiaków.
Jestem w tej chwili w 18 tygodniu z hakiem, mam termin na 8 lipca.

Jeśli można, to chciałabym do was dołączyć :)

Witam się i ja,

Znowu padlam przed czasem, przez co o 4:30 zaliczyłam pobudke razem z mega bólem głowy + rzygiem. Jeszcze 2 dni... I będzie troszkę luzu [emoji6]

Maziajka - a czy zdarza Ci się zdrzemnac w trakcie dnia? Bo strasznie słabo wygląda to Twoje spanie.
Co do siary - dziś z jednej piersi wycisla mi się kropelka.
I w ogóle.. Napierdzielaja mnie znowu cyce [emoji19]

Linoone - witaj w naszym gronie [emoji4]. Termin mamy ten sam [emoji6] (na usg wychodzi mi troszkę szybciej).

Ewella gratuluje

Truskawka jak dzieciatko kopnie to słuchać na doplerku jakby kopnelo w słuchawkę

Tymuniek bardzo podziwiam za skrupulatność! Tez miałam tak rozpisane godziny posiłków, ale nie traktowałam ich aż tak na serio. Ważne żeby regularnie.

Abed gratuluje małego uparciuszka ;)

Lilth nie masz zaparć przy takich dawkach żelaza? Zaparcie w późniejszym przodującym łożysku tez nie dobre...Doczytałam ze borykasz sie z tym problemem. Tak tak mikrofale mam i piekarnik na prąd, wiec nie jest zle. Dziś ryba i ziemniaczki takie w łódeczkach do zapiekania.
A co do tsh nie możesz prywatnie podejść do laboratorium sama zrobić bez proszenia sie?

Aga powodzenia✊ Ja nie polecam stosowani wody morskiej. Ona przy wpsikiwaniu do nosa robi podciśnienie i popycha wydzielinę dalej i tym sposobem oczyszcza nos tylko pozornie. A najbardziej zagęszczania wydzielina schodzi niżej. Lepiej krople obkurczajace

Linoone cześć

Ostatnia edycja:
Witam,
Maziajka slabo ze spanie ale czujnosc na wysokim poziomie dalej ;) ale odespac kiedys trzeba. Ja cale szczescie mimo to ze czasem 5 razy wstaje do mlodego to zasypiam w mig, no i nie mam problemu zeby spac z nim w dzien jak nie mam roboty.

Linoone witaj :)

Lilith no i moj M wymysl sobie obiad sam placki ziemniaczane ktore sam sobie zrobi i mi przy okazji obym ich nie odchorowala [emoji12]
Aga moze na urlopie to bledne kolo ze spaniem i wstawaniem sie skonczy i zaczniesz zyc normalnie spac w nocy i buszowac w dzien ;) ja tez juz powinnam sie pakowac ale jakos mi sie mie chce M zostaje w domu z robota a ma tego troche i jest tak jak u Maziajki wszystko zrobi sam :)uff to duza ulga przy wykonczeniu:) takze takie mam samotne ferie z dzieciakami i nadrobie odwiedziny u przyjaciołek a wszystkie dopiero co urodzily :)
No coz nagadalam sie milego dnia

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Hejka :)

Gratulacje udanych wizyt! :)
I tym którym sie zblizaja- kciuki!

Jeejku, ja nie umiem tak ogarnąć zeby kazdej cos odpisać. Zreszta tyle tu tego :)

Przed nami też remont, od kwietnia chce się wprowadzić do mojego D. Ale zanim to trzeba ogarnac dla nas sypialnie i odświeżyć dom. Plany już są, nawet meble mam wybrane ale jeszcze zeby wygrac choc milion w totka... byloby idealnie :p
tez bede mieszkac z teściową, mam nadzieje, ze nie bedzie szaleć jak na świecie pojawi sie maluch :) ogólnie mamy bardzo dobre kontakty ale kto wie co bedzie później :p

A co do spania, poki co jeszcze mi sie udaje przespac cala noc ale rano to pęcherz pelniutki.
W piatek mam wizyte, ciekawe czy tym razem moje dzieciatko sie ulituje nad ojcem i matka i pokaze co chowa miedzy nóżkami :)

Trzymajcie się cieplutko w ten brzydki dzień :p

Hej dziewczyny
mam takie pytanie do dziewczyn, które uzywaja doplerka- czy jest możliwe, ze on wykrywa jakąs moją tetnice w brzuchu i ona brzmi jak tetno dziecka?? Wiem, pytanie jak od rasowej blondi, ale kurcze cos mi 2 dni ostatnio wykrywa tak pod pepkiem mocne tetno, a w innych miejsach nie i teraz sie martwie, ze moze to tetnice tak wykrywa, a nie dziecko....nie wiem chyba musze zamieszkac u mojego ginekologa zeby sie tak nie martwic wszystkim ;p

ehh co do spania to jestem spioch i gdyby nie pecherz i to, ze musze wstawac do pracy rano to pewnie bym spała do 10 ;p wczoraj poszam spac o 20.30 i tyle dlatego tak pozno, bo moj biadolil, ze chyba zwariowałam tak wczesnie chodzic spac

Dzięki dziewczyny za powitanie :)
Linoone - witaj w naszym gronie [emoji4]. Termin mamy ten sam [emoji6] (na usg wychodzi mi troszkę szybciej).
No właśnie mi z usg też wychodzi szybciej, bo 3 lipca. Więc jestem ciekawa jak to wyjdzie. Lekarz mówi żeby patrzeć na termin z OM, ale ja bym wolała chyba ten tydzień wcześniej ;)

Słuchajcie, mam pytanie. Wiem, że w ciąży jest ryzyko anemii przez niskie żelazo, a ja mam dokładnie odwrotnie, mam trochę za wysokie. Ginekolog nie zwrócił na to zupełnie uwagi i jeszcze zalecił brać witaminy, które to żelazo zawierają. Zaczęłam się obawiać, czy za duża ilość nie wpłynie negatywnie na dzieciątko, macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Dzięki dziewczyny za powitanie :)

No właśnie mi z usg też wychodzi szybciej, bo 3 lipca. Więc jestem ciekawa jak to wyjdzie. Lekarz mówi żeby patrzeć na termin z OM, ale ja bym wolała chyba ten tydzień wcześniej ;)

Słuchajcie, mam pytanie. Wiem, że w ciąży jest ryzyko anemii przez niskie żelazo, a ja mam dokładnie odwrotnie, mam trochę za wysokie. Ginekolog nie zwrócił na to zupełnie uwagi i jeszcze zalecił brać witaminy, które to żelazo zawierają. Zaczęłam się obawiać, czy za duża ilość nie wpłynie negatywnie na dzieciątko, macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Ja też mam na wszystkich usg 3.07 [emoji1]

Co do zwiększonej ilości żelaza nie pomogę, ale mamy tu mądrzejsze w tematyce medycznej koleżanki, więc może one coś podpowiedzą [emoji5]

reklama
Linoone witaj :) jesteśmy w jednym wieku, tez moje pierwsze dziecko :)

Truskawka nie używam doplera ale chciałam napisać, że też z chęcią bym zamieszkała u mojego ginekologa z całym sprzętem usg :D

Ja noc spoko wstaje tak 2-4 razy do wc ale później udaje mi się najczęściej zasnąć :)

Miłego dnia :biggrin2:

Do góry