reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Inka ważne, że już po. Wiec macie jakieś plany, tym bardziej, że Ty na l4?? Co Ci się marzy z rzeczy możliwych przed porodem??

Maziajka, myślisz, że tak ja czumesz zazwyczaj? Wiem, że maluszki mają czas się obrócić i robią to do późnych tygodni ale moja uparcie siedzi tak samo.
Waga śliczna, moja będzie chyba grubassk ale bardzo mi to na rękę Prz wcześniejszej cc, u Ciebie podobnie zresztą.

Widzę że faceci podobni. Zawsze sobie poradzą w życiu i nie muszą nikogo prosić o pomoc.

Aga rzyganko? Jak się teraz czujesz??
U mnie ból głowy znowu od rana ale uwaga wyspalam się :)

Kasiulka tu nid ma labo :)
Jak poproszę to w babskim juz zrobią ale sam fakt..
Mam wlasnid zatwardzenid. Syrop mam w zapasie ale on Oki, pomaga ale nie chroni przed hemo. Obecnie miałam 600mg żelaza dodatkowego i było mi już tak zld, że sama zeszlam na 200 choć na chwilę.. I znowu musze wrócić..
Ja muszę dodadtkowo na zatwardzeniamuwazac przy moich przepuklinach bo one zawsze puchna wtedy..
Smacznego obiadku. Nie możesz zadzwonić tam z zapytanidm ile jeszcze to potrwa?? Jeszcze dla sisbie coś robić to Oki ale przy dieciach..

Wendy pycha. U mnieniestety za mało czasu na smażenie takie,

Truskawka haha moja się chowa za moją żyła. Sprawdza ja mój mąż i często sid śmieje, że znowu sid za nią schowała, dodatkowo taki lekki szum słychać jakby od pepowiny, łożysko tez usłyszysz. To nie glupie pytanie, trzeba pytać :*

Jadę z autem :)

reklama
Witam Moje Brzuszki z rana[emoji4]

Dzieki dziewczyny za dobre slowa! Morelko, Lilith, Kasiu, Maziajko [emoji8]

Cala noc przespana! Nareszcie! chorobsko wciaz jest, ale jakby troszenke mniej[emoji2]

Linoone tu znajdziesz to czego szukasz! Zapraszamy! [emoji4]
Szybko dolaczaj do naszej lipcowej brzuchatej "sekty" hehe[emoji41]

Aga_k_m bol glowy plus rzyg...kurcze biedna![emoji21]
Siara nie leci jeszcze ale cyce jak donice! Bola [emoji39]

Dzis wizyta o 18.20! Pierwszy raz biore do gabinetu mojego T
Wczesniej nie widzialam takiej potrzeby, ale dzis ma byc[emoji1]

I tak sobie mysle, ze skoro bobas nie chcial sie na podwojnym ustawic do przeziernosci i byl z tym problem to teraz tym bardziej interesu nie pokaze[emoji39]
Mimo jego charakterku trzymajcie kciuki, zeby sie obnazyl!

Ze stresu zaczynaja mi sie trzasc nogi[emoji38]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith - powodzenia z autkiem [emoji110]
Ból głowy przeszedł. Ale znowu zatoki odczuwam. U mnie rzyganko przez flegme - bo sporo tego wypłynęło.

Mam nadzieję, że i Tobie przejdzie szybciutko [emoji8]

Co do obiadu - mój M zrobił wczoraj nuggetsy z frytkami (sosy już ja zrobiłam [emoji6]). I troszkę nam się wszystkiego zostało. Stad młoda dzisiaj będzie jadła nuggetsy, a my zrobimy gyrosa i wykorzystamy sosy z warzywkami [emoji6].

Ilka - no właśnie ta wygrana w totka, tyle by ułatwila [emoji6].

Moj Mąż też ambitnie chciał większość w domku zrobić sam. Ale czasu brakuje.. Także, bierzemy pomoc. Chciałabym w maju już się powoli przenosić, zobaczymy jak to wyjdzie [emoji6]

Aaggaa - kochana - po 1 - dużo zdrówka, (bo i Ciebie przyatakowalo); a po 2 - kciukasy mocno zacisniete [emoji110][emoji110].
Daj znać jak wrażenia mężowego [emoji6]

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
mam takie pytanie do dziewczyn, które uzywaja doplerka- czy jest możliwe, ze on wykrywa jakąs moją tetnice w brzuchu i ona brzmi jak tetno dziecka?? Wiem, pytanie jak od rasowej blondi, ale kurcze cos mi 2 dni ostatnio wykrywa tak pod pepkiem mocne tetno, a w innych miejsach nie i teraz sie martwie, ze moze to tetnice tak wykrywa, a nie dziecko....nie wiem chyba musze zamieszkac u mojego ginekologa zeby sie tak nie martwic wszystkim ;p

ehh co do spania to jestem spioch i gdyby nie pecherz i to, ze musze wstawac do pracy rano to pewnie bym spała do 10 ;p wczoraj poszam spac o 20.30 i tyle dlatego tak pozno, bo moj biadolil, ze chyba zwariowałam tak wczesnie chodzic spac
Doppler to Doppler, wyłapuje każdą fale :) jak chcesz mieć pewność co słyszysz to w trakcie słuchania przyłóż sobie rękę do szyi-jeżeli to co słyszysz jest z tym zgodne (identyczne) to znaczy że słyszysz swoje tętno a jak inne (generalnie szybsze i totalnie niezgodne z twoim z szyi) to znaczy że słuchasz tętna dziecka. Mam nadzieję że w miarę zrozumiale napisałam :)

hej :)

Linoone witamy :)

współczuję Wam tych bólów głowy, mnie nie boli, ale mojego męża, więc też cierpię ;) od ostatniej wizyty u lekarza mogę wstawać więc z dnia na dzień robię więcej - generalnie przejęłam gotowanie, żeby odciążyć mojego m, właśnie dziś mam ambitny plan zrobić ala strogonowa więc trochę mi zejdzie :)

też planujemy jakieś remontowe rzeczy, ale u nas wystarczy pomalować pokój 'dziecięcy' który obecnie jest ciemno brązowy :D i przy okazji pomalujemy salon. mój m wczuł się w wicie gniazda bo ciągle coś sprząta i wynosi do piwnicy żeby w tym pokoju było w miarę pusto :D

współczuję mieszkania z teściową. wiem, że jedna z Was mieszka z dwoma mamami i jest super, ale nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami (mieliśmy to szczęście że nie było takiej konieczności), nawet płot w płot nie chciałam i na szczęscie mój m nie nalegał. przez pierwsze pół roku jak się wprowadziłam do mojego m, mieszkaliśmy z jego babcią - dla mnie to było nie do przeskoczenia, czułam się jak gość. nie mogłam wrócić do domu i się jebnąć spać, tylko musiałam posiedzieć przy herbatce i pogawędzić o pogodzie. jestem choleryczką z natury i nie mam za dużo pokory więc.. po pół roku babcia się wyprowadziła w góry:oops:

nie odpiszę każdej z osobna bo czytam Was na bieżąco i nie pamiętam co tam było, odpisuję jedynie raz na jakiś czas jak mam co napisac :D :*

miłego dnia!

p.s. jutro mam wizyte u internisty z okazji pieczątki w karcie zdrowia - przy okazji mąż obiecał mi pepco!!!! :D

Aaggaa trzymam kciuki!!

AIM hmm moje tetno na cisnieniomierzu to jest zawsze ok 80, to co łapie pod pepkiem 170, zastanawiam sie czy mozliwe aby przy tetnicy nagle łapało takie wysokie? Wczoraj jeszcze byłam zadowolona, ze tak super łapie dzidziusia, a nagle watpliwosci czy jakiejs duzej zyły nie wyłapałam ehh

Co do mieszkania z tesciami/rodzicami, wiem, ze sa rozne sytuacje w zyciu, ja sie wyprowadziłam w wieku 20 lat, jak stałam tak wyszłam z domu- wziełam posciel i swoje ciuchy ;p od tego czasu mieszkałam sama a pozniej z narzeczonym/ mezem, rodziców bym zabiła chyba gdybym miala z nimi pomieszkac kilka dni, z tesciami moze bym wytrzymała miesiac i tez bym pewnie wyladowala w kryminale ;p niemniej rozumiem jak sie ma dziecko to jednak sie inaczej patrzy, ja moglam sobie tak ryzykowac, bo byłam sama, a czasem trzeba zacisnac zeby i niestety wytrzymac niektore sytuacje :(

U mnie Dziewczyny córeczka ma anginę, więc nie mam za bardzo możliwości być na bieżąco z Wami. Ale dostala antybiotyk i czuję się już lepiej (na szczęście:)).

reklama
W całym ciele masz tętno dokładnie takie samo także to nie tak że na ręce 80 a w brzuchu 170, ja szczerze średni ufam tym wyświetlaczom Dlatego ci pisałam żebyś sprawdziła ręką co czujesz plus na słuch co słyszysz i to zestawiła ze sobą jeżeli masz wątpliwości.

Do góry