reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Witam. Mąż śpi po pracy. Zupa kapuśniak nastawiona. A ja zaraz zrobię sobie domowe spa. Prysznic peeling maseczka i balasamowanie. Dziewczyny macie może szybkowar? Ja się tego boję że się poparze bo slyszalam historię jak znajomej kuzynka sparzyla sobie twarz... mama wymyśliła prezent dla mnie na urodzinki i upiera się przy tym garze.

Aga współczuje bólu głowy. Ja nie mam tego problemu i przyznam się że od początku ciąży ani raz mnie nie bolała. Kiedyś pomagal mi czosnek. 1-2 ząbki moze spróbuj...Długo masz wymioty u mnie w 11 tygodniu skończyły się. Każda ciąża inna...A co do siary. ..to ona wypływa sama czy sie trzeba naciska? Nie znam się :rolleyes:

Wendy lubię ziemniaczane ale dla mnie trochę ciężkie a jestem po usunięciu woreczka żółciowego i później po takim placuszku cierpię ale jest to do przeżycia :) znalazłam sposób i robię ciasto gęste i piekę w piekarniku i wychodzi babka ziemniaczana. Lubię z ketchupem :-p

Lilith mi do szczęścia tylko dzidzi brakuje. Nie mam innych marzeń. . . Teraz to będę szykować wyprawkę i ogarnia mnie panika od czego tu zaczynać. Muszę poczytać wątek zakupowy bo piszecie tam i wózkach.

Buziaki dla Was

reklama
Inka ja myślę że jak jest się ciapą to czy szybkowar czy zwykły garnek czy nawet kubek z herbatą jest potencjalnym zagrożeniem poparzenia ;) dużo dziewczyn tu go ma i sobie chwali i żadna się chyba nie uszkodziła do tej pory :p

Lilith no w koncu pospalas chociaz raz [emoji106] ja juz przytargalam 4kg pyr z rynku M wroci z pracy zrobi co trzeba a ja zakwitne z godz nad patelnia ale sie najem ;)zapraszam starczy dla wszystkich ;)
Aaggaa powodzenia oby jednak tatusiowi sie pokazalo malenstwo moze wlasnie czekalo na niego ;)

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Inka ma tu pare z nas w tym ja, znajoma musiała byc "sprytna" jak poparzyła twarz. Wiadomo, ze w szybkowarze wytwarza sie ciśnienie i na początku trzeba je upuścić, a pózniej otworzyć i nie stać nad buchająca para. Będziesz zadowolona super garnek

Pola zdrowka dla córki

Aga dla Ciebie tez! Rzyg flegma nie jest chyba zły, lepszy niż zawalone zatoki bez ujścia

A ja sie umówiłam juz na ostatnie USG czasu jak lasu jeszcze, ale moj ulubiony lekarz USg wykonuje tylko raz w tygodniu, a tych tygodni "widełek" na zrobienie w konkretnym czasie nie ma tak dużo :D

Inka - szybkowar jest świetny. Tylko, musisz nauczyć się przestrzegać pewnych zasad użytkowania - jest to urządzenie pod ciśnieniem, więc nie wolno kombinować z podglądaniem w trakcie jego pracy [emoji6].
Ja bym była zadowolona z takiego prezentu (bo sama planuje zakupić) [emoji5].

Ja w tej ciąży bardzo mało wymiotowalam, z mdłościami inna bajka [emoji6]. Ale od wczoraj z rana chyba od bólu głowy mnie ciągnie. Także myślę, że to tylko chwilowe [emoji5].

Ojjj, u mnie czosnek na ból głowy odpada. Jestem niskocisnieniowcem, więc jakbym zaaplikowala sobie jeszcze dodatkowo czosnek przy bólu, to w szybkim tempie martwa bym była [emoji1].
Ale nie powiem lubię od czasu do czasu dodać sobie czosnku do twarozku lub na kanapkę [emoji6].

W moim przypadku siara pojawiła się po naciśnięciu, ale później może się sama pojawiać [emoji5].

Witam,

Zupka nastawiona, to zaglądam na chwilkę

Mikołaj przy antybiotyku dużo lepiej :-) całe szczęście, bo temperatura w pewnych momentach sięgała 40st...

Byłam w rossmanie i nie wiem czy wiecie, ale mają tam rajstopy dla ciężarnych, kupiłam i nie powiem, fajne jakościowo w porównaniu z tymi z hm'u, bo i w te ostatnio się zaopatrzylam...

U mnie siara pokazywała się w każdej ciąży na przełomie 19/20 tygodnia. I po cesarce z laktacją nie miałam problemu. Przy dwóch stratach było to dodatkowo smutne :-(
ale przy Mikołaju super

Ostatnia edycja:
Ja nigdy nie miałam siary wcześniej wiec pewnie i teraz nie będę miała, wrecz początkowe tygodnie to muszę mocno pracować na md rozhulaniem laktacji.

reklama
Ok młody okiełznany spi wiec teraz czas dla mnie moze nie tak milo i spa nie bedzie ale za to w druga strone Inka plus drozdzowka i sadlo rosnie a co tam ;) a pochwale Wam sie ze moje dziecie wczoraj skonczylo 2 latka a mnie wzielo na wspominki kazda godzina w szptalu po cc ojjj zgrozo ale szybko odsunelam te mysli bo przeciez niedlugo bede to miala na swiezo wiec po co wspominac ;)
Inka sdybkowar marzenie tez juz ogladalam po temacie dziewczyn i tez jest na mojej liscie do zakupu przy kolejnej okazji mysle ze to super rozwiazanie i prezent bierz jak daja [emoji106][emoji106]
Kasiulka mowisz o 3 prenatalnym tak??ja sobie odpuszczam je :)
A na drugie jeszcze sie jiebumowilam ale to ok 15.03 wiec mam czas.
Pola zdrowka dla cory,u nas dzis zimno ze hej bylam z mlodym na zakupach to bidak w podskokach ladowal sie do wozka zeby szybciej do domu zajechac ;)
No dobra nie truje wiecej czas brac sie do obieraczki :)
O i Kasiulka piszesz juz ktorys az o tym rozhulaniu laktacji zdradz mi jak to robisz bo ja z tych co mleka nie daja :(

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Do góry