reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witam. Mąż śpi po pracy. Zupa kapuśniak nastawiona. A ja zaraz zrobię sobie domowe spa. Prysznic peeling maseczka i balasamowanie. Dziewczyny macie może szybkowar? Ja się tego boję że się poparze bo slyszalam historię jak znajomej kuzynka sparzyla sobie twarz... mama wymyśliła prezent dla mnie na urodzinki i upiera się przy tym garze.

Aga współczuje bólu głowy. Ja nie mam tego problemu i przyznam się że od początku ciąży ani raz mnie nie bolała. Kiedyś pomagal mi czosnek. 1-2 ząbki moze spróbuj...Długo masz wymioty u mnie w 11 tygodniu skończyły się. Każda ciąża inna...A co do siary. ..to ona wypływa sama czy sie trzeba naciska? Nie znam się :rolleyes:

Wendy lubię ziemniaczane ale dla mnie trochę ciężkie a jestem po usunięciu woreczka żółciowego i później po takim placuszku cierpię ale jest to do przeżycia :) znalazłam sposób i robię ciasto gęste i piekę w piekarniku i wychodzi babka ziemniaczana. Lubię z ketchupem :-p

Lilith mi do szczęścia tylko dzidzi brakuje. Nie mam innych marzeń. . . Teraz to będę szykować wyprawkę i ogarnia mnie panika od czego tu zaczynać. Muszę poczytać wątek zakupowy bo piszecie tam i wózkach.

Buziaki dla Was

reklama
Inka ja myślę że jak jest się ciapą to czy szybkowar czy zwykły garnek czy nawet kubek z herbatą jest potencjalnym zagrożeniem poparzenia ;) dużo dziewczyn tu go ma i sobie chwali i żadna się chyba nie uszkodziła do tej pory :p

Lilith no w koncu pospalas chociaz raz [emoji106] ja juz przytargalam 4kg pyr z rynku M wroci z pracy zrobi co trzeba a ja zakwitne z godz nad patelnia ale sie najem ;)zapraszam starczy dla wszystkich ;)
Aaggaa powodzenia oby jednak tatusiowi sie pokazalo malenstwo moze wlasnie czekalo na niego ;)

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Inka ma tu pare z nas w tym ja, znajoma musiała byc "sprytna" jak poparzyła twarz. Wiadomo, ze w szybkowarze wytwarza sie ciśnienie i na początku trzeba je upuścić, a pózniej otworzyć i nie stać nad buchająca para. Będziesz zadowolona super garnek

Pola zdrowka dla córki

Aga dla Ciebie tez! Rzyg flegma nie jest chyba zły, lepszy niż zawalone zatoki bez ujścia

A ja sie umówiłam juz na ostatnie USG czasu jak lasu jeszcze, ale moj ulubiony lekarz USg wykonuje tylko raz w tygodniu, a tych tygodni "widełek" na zrobienie w konkretnym czasie nie ma tak dużo :D

Inka - szybkowar jest świetny. Tylko, musisz nauczyć się przestrzegać pewnych zasad użytkowania - jest to urządzenie pod ciśnieniem, więc nie wolno kombinować z podglądaniem w trakcie jego pracy [emoji6].
Ja bym była zadowolona z takiego prezentu (bo sama planuje zakupić) [emoji5].

Ja w tej ciąży bardzo mało wymiotowalam, z mdłościami inna bajka [emoji6]. Ale od wczoraj z rana chyba od bólu głowy mnie ciągnie. Także myślę, że to tylko chwilowe [emoji5].

Ojjj, u mnie czosnek na ból głowy odpada. Jestem niskocisnieniowcem, więc jakbym zaaplikowala sobie jeszcze dodatkowo czosnek przy bólu, to w szybkim tempie martwa bym była [emoji1].
Ale nie powiem lubię od czasu do czasu dodać sobie czosnku do twarozku lub na kanapkę [emoji6].

W moim przypadku siara pojawiła się po naciśnięciu, ale później może się sama pojawiać [emoji5].

Witam,

Zupka nastawiona, to zaglądam na chwilkę

Mikołaj przy antybiotyku dużo lepiej :-) całe szczęście, bo temperatura w pewnych momentach sięgała 40st...

Byłam w rossmanie i nie wiem czy wiecie, ale mają tam rajstopy dla ciężarnych, kupiłam i nie powiem, fajne jakościowo w porównaniu z tymi z hm'u, bo i w te ostatnio się zaopatrzylam...

U mnie siara pokazywała się w każdej ciąży na przełomie 19/20 tygodnia. I po cesarce z laktacją nie miałam problemu. Przy dwóch stratach było to dodatkowo smutne :-(
ale przy Mikołaju super

Ostatnia edycja:
Ja nigdy nie miałam siary wcześniej wiec pewnie i teraz nie będę miała, wrecz początkowe tygodnie to muszę mocno pracować na md rozhulaniem laktacji.

reklama
Ok młody okiełznany spi wiec teraz czas dla mnie moze nie tak milo i spa nie bedzie ale za to w druga strone Inka plus drozdzowka i sadlo rosnie a co tam ;) a pochwale Wam sie ze moje dziecie wczoraj skonczylo 2 latka a mnie wzielo na wspominki kazda godzina w szptalu po cc ojjj zgrozo ale szybko odsunelam te mysli bo przeciez niedlugo bede to miala na swiezo wiec po co wspominac ;)
Inka sdybkowar marzenie tez juz ogladalam po temacie dziewczyn i tez jest na mojej liscie do zakupu przy kolejnej okazji mysle ze to super rozwiazanie i prezent bierz jak daja [emoji106][emoji106]
Kasiulka mowisz o 3 prenatalnym tak??ja sobie odpuszczam je :)
A na drugie jeszcze sie jiebumowilam ale to ok 15.03 wiec mam czas.
Pola zdrowka dla cory,u nas dzis zimno ze hej bylam z mlodym na zakupach to bidak w podskokach ladowal sie do wozka zeby szybciej do domu zajechac ;)
No dobra nie truje wiecej czas brac sie do obieraczki :)
O i Kasiulka piszesz juz ktorys az o tym rozhulaniu laktacji zdradz mi jak to robisz bo ja z tych co mleka nie daja :(

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Do góry