reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Dziękuję, że pytasz ❤️ Czuję się fatalnie, tabletki teraz już tylko wyciszają mdłości, ale ich nie eliminują całkiem. Jestem bardzo zmęczona tym, wczoraj po pracy spałam cały dzień, a dzisiaj nie dałam rady pójść, wzięłam urlop. Powiem Wam, że obroty wysokie od początku. Jutro wizyta u ginekologa, u którego chcę prowadzić ciążę, więc liczę, że może zaproponuje jeszcze coś innego, inaczej będę zmuszona pójść w przyszł tygodniu na L4. Ale mimo wszystko jestem bardzo szczęśliwa i wdzięczna za to jak się czuję, po prostu staram się dać organizmowi to czego potrzebuje 🥺
Biedna, masakra ze aż tak Cię męczy :( może faktycznie idź na L4 lepiej, w sumie nie musisz od razu do końca ciąży już tylko póki nie jesteś w stanie funkcjonować 🙈

reklama
W sumie fajny czas nam się trafił, idealnie na święta będziemy wchodzić w drugi trymestr i już będzie można trochę odetchnąć. No i te wszystkie świąteczne okazje żeby bliskim powiedzieć ☺️

U mnie teściowa wie już z 2 tyg no mój mąż jej powiedział 🙈 powiedzieliśmy moim rodzicom w weekend bo inaczej musiałabym unikać spotkań z nimi bo mam już naprawdę duży brzuch i nie da się go ukryć a odbierają mi czasem syna z przedszkola. W pracy powiem za jakiś tydzień bo serio nie mam się w co już ubierać żeby ukryć, z resztą już 2 osoby mi gratulowały. Naprawdę mam duży brzuch

W sumie fajny czas nam się trafił, idealnie na święta będziemy wchodzić w drugi trymestr i już będzie można trochę odetchnąć. No i te wszystkie świąteczne okazje żeby bliskim powiedzieć ☺️
ja mam w planach zapakować zdjęcia z USG w ładny papier i położyć z innymi prezentami. Wiem, że dzieciaki będą przeszczęśliwe, bo już od dawno pytają o rodzeństwo. Tylko syn zastrzega, że jak znowu dziewczynka, to się wyprowadza 😂

U mnie teściowa wie już z 2 tyg no mój mąż jej powiedział 🙈 powiedzieliśmy moim rodzicom w weekend bo inaczej musiałabym unikać spotkań z nimi bo mam już naprawdę duży brzuch i nie da się go ukryć a odbierają mi czasem syna z przedszkola. W pracy powiem za jakiś tydzień bo serio nie mam się w co już ubierać żeby ukryć, z resztą już 2 osoby mi gratulowały. Naprawdę mam duży brzuch
Powiem Ci że jestem w szoku że już widać. Ja dopiero mam nadzieję na styczeń 😂 od wakacji jestem na diecie, trochę schudłam i planowalam na święta obcisłą sukienkę 🤣

To w którym jesteś tygodniu, że już widać? Mi w poprzedniej ciąży brzuch zaczął rosnąć w 15 tygodniu 🙈 Ale nadal bym prawie niewidoczny.

A ja uwielbiam sałatkę jarzynową, ale w tej ciąży mam totalny odrzut. Zresztą to był mój pierwszy objaw ciąży- pomyslalam, że trzeba zrobić na święta sałatkę i mnie zemdlilo 😂 więc będą pierwsze w życiu święta bez sałatki 😀😀 za to wczoraj robiłam ciasto na piernik staropolski i pachniało obłędnie 🤤

Mówicie już komuś o ciąży? Czy czekacie jeszcze?
u mnie tylko dwie koleżanki wiedza i mąż. Reszta dowie się na święta.

To w którym jesteś tygodniu, że już widać? Mi w poprzedniej ciąży brzuch zaczął rosnąć w 15 tygodniu 🙈 Ale nadal bym prawie niewidoczny.
6+4 dzisiaj, cieszcie się wszystkie tym co brzucha nie widać bo łatwiej wam będzie wrócić do formy, a u mnie to znowu będzie walka

reklama
IMG_3099.jpeg

Do góry