reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Takie przypadki zdarzaj sie i w mniejszych i w większych miejscowościach. Ja rodziłam przez cc wiec nie moge sie wypowiedzieć na temat porodu naturalnego, ale ja generalnie z warunków szpitalnych i personelu zadowolona byłam.

reklama
Co za przygnębiająca pogoda .... gdyby nie to, ze musiałam isć na małe zakupy to bym chyba w szlafroku prześmigałą cały dzień.

Martyśka, nie nakrecaj sie niepotrzebnie, Twoje zdrowie najważniejsze i dzidzi, jak będzie trzeba to i na oddziale dasz rade :) opinie opiniami, ale to nie w 100% sie sprawdza. może przy porodzie trafisz na lepszą położną niż znajoma i będziesz miło wspominać, moja położna z którą rodziłam-obca i nieopłacona okazała się aniołem w ludzkiej skórze :).
Ja w dużym mieście niby mam w czym wybierac bo 4 porodówki ale wcale do żadnej nie jestem przekonana, o każdej krążą rozbieżne zdania.

Ja ruchy czuje na dole brzucha i na wysokości pępka. Muszę koniecznie na następnej wizycie usiąść na samolot żeby sprawdził mi szyjkę :/

Ja też czuje tak nisko,martwilo mnie to ale chyba nie ma nic wspolnego z szyjka...Byłam sprawdzić.Moja była w stanie idealnym,4cm...[/QUOTE]

maluch jest jeszcze na tyle maly i ma tyle miejsca ze jeszcze nie rz zmieni pozycje wiec to ze teraz jest glowka do dolu to nic nie znaczy bo zaraz moze lezec inaczej. Ruchy tez odczuwam bardzo nisko i powyzej pepka tez bo macica juz ponad pepek mi siega. to nie ma lacznosci z szyjka;0

Aj dziewczyny nie dopisałam o co mi chodzi, nie że na dole i się tam kręci tylko o moją kość łonową która napizia i mnie martwi czy nie ma wpływu na szyjkę Sorka za nie doprecyzowanie :)

Ja melduje się prosto z zajęć - postępowania w administracji. Ja wczoraj na wizycie byłam z moim T.. powiem wam, że pierwszy raz usg nie sprawiło mi frajdy wiem ze nie powinnam tak mówić bo najważniejsze jest to ze z malutka wszystko w porządku :) ale pamiętacie ta moja bakterie o której dowiedziałam się z posiewu moczu ? No i niestety powinna ona reagować na furagine a nie reaguje, Pani doktor przypisala mi antybiotyk który mam brać przez 7 dni i potem zrobic kolejne badanie moczu, i jeśli nie będzie poprawy to będzie musiała mnie położyć na oddział. Japierdykam.. :( i teraz ciągle siedzę i o tym myślę, i jeszcze na dodatek z jeździłam juz z 5 aptek i nigdzie niema tego leku :/ niech by to szlak. A co do mojej malutkiej to wszystko wporzadku Pani doktor się śmiała bo przy nas założyła sobie i nóżki i rączki na głowę i buzi nie pokazała.. zdjęcia też mam takie rozmazane ze nie ma co wstawiać.. a waży juz 536 gram :)

Antybiotyk z reguły to mocniejszy środek ;) tak jak któraś napisała furaginum jak rutinoskorbin pomoże albo i nie ;). Ja brałam antybiotyk na początku na bakterie coli i jest ok :) Szukaj w dużych aptekach, może będą mieli lub uda się zamówić na pon Będzie dobrze :)

No całe półtora tygodnia miałam spokoju. Zimno znowu się pojawiło i jestem przeziębiona ehhh ...

Cześć dziewczynki!!! Ja się melduje,ze wróciłam po długim niebyciu.... Z Wiki 3 tygodnie w szpitalu byłam, teraz jesteśmy w domu, ale z zapaleniem oskrzeli.... generalnie półtora miesiąca mi zaginęło przez to...
Postaram się jutro Was nadrobić, aczkolwiek będę na bieżąco Was komentować :)

Co do ruchów - to moja Weronika to chyba judoką zostanie- ja ją czuje wszędzie - na dole, na górze, zlewej, z prawej.... dziś siedziałam i się patrzyłam na swój brzuch jak Młoda szalała- normalnie makarena :)))))

Ile macie już na plusie wage?? Bo ja już +10kg!!!!! Z Wiki w sumie przytyłam +14kg... a teraz....jezu - ile ja przytyję w ciąży...........

Mi się brzuch napina.... zwłaszcza w nocy - budzi mnie ból... ale byłam u lekarza - szyjka ok, blizna po cc ok... mam brać magnez i się nie przemęczać... ale jak? po szpitalu?? Teraz Wiki tylko na rękach chce być albo siedzieć na kolanach.... uczy się wstawać (bo wrócił jej niedowład częściowy, więc mamy powtókę z rozrywki uczenia się wstawiania....)... więc ja po całym dniu jestem padnięta.......

Buziaki Wielkie dla Was i cieszę się, ze wreszcie znalazłam czas żeby tu zajrzeć i podczytać co tam u Was :))

czesć dziewczyny,
Michalina-witaj, cięzko w szpitalu zapewne. Dbaj o siebie i wypoczywaj ile możesz. Ja na plusie jakieś niecałe 3,5kg, w pierwszej ciąży przytyłam 9. Hmmm....zobaczymy co tym razem. Ile nie przybedzie to sie zrzuci :) Ja mam dodatkowo motywacje, bo za rok w marcu mam 30 urodziny, wiecej dzieci nie planuje wiec na te urodziny robie sobie samej prezent i gdzieś od września zaczynam proces zwany "wylaszczaniem" no bo jak nie wtedy to kiedy??:-D

Ide pogotować dziś nieco więcej bo na krokiety mnie wzięło wiec naleśniki przede mną. A na dzis kurczaczek, którego też zrobić trzeba.

Jutro wziyta :)

reklama
Hej dziewczyny

Hej Michalina super że do nas udało Ci się wrócić. Duuuuuuużo zdrówka dla córeczki, trzymam za was kciuki. :* I oby się już nic nie przypałętywało do was :))))

Do góry