reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Takie przypadki zdarzaj sie i w mniejszych i w większych miejscowościach. Ja rodziłam przez cc wiec nie moge sie wypowiedzieć na temat porodu naturalnego, ale ja generalnie z warunków szpitalnych i personelu zadowolona byłam.

reklama
Co za przygnębiająca pogoda .... gdyby nie to, ze musiałam isć na małe zakupy to bym chyba w szlafroku prześmigałą cały dzień.

Martyśka, nie nakrecaj sie niepotrzebnie, Twoje zdrowie najważniejsze i dzidzi, jak będzie trzeba to i na oddziale dasz rade :) opinie opiniami, ale to nie w 100% sie sprawdza. może przy porodzie trafisz na lepszą położną niż znajoma i będziesz miło wspominać, moja położna z którą rodziłam-obca i nieopłacona okazała się aniołem w ludzkiej skórze :).
Ja w dużym mieście niby mam w czym wybierac bo 4 porodówki ale wcale do żadnej nie jestem przekonana, o każdej krążą rozbieżne zdania.

Ja ruchy czuje na dole brzucha i na wysokości pępka. Muszę koniecznie na następnej wizycie usiąść na samolot żeby sprawdził mi szyjkę :/

Ja też czuje tak nisko,martwilo mnie to ale chyba nie ma nic wspolnego z szyjka...Byłam sprawdzić.Moja była w stanie idealnym,4cm...[/QUOTE]

maluch jest jeszcze na tyle maly i ma tyle miejsca ze jeszcze nie rz zmieni pozycje wiec to ze teraz jest glowka do dolu to nic nie znaczy bo zaraz moze lezec inaczej. Ruchy tez odczuwam bardzo nisko i powyzej pepka tez bo macica juz ponad pepek mi siega. to nie ma lacznosci z szyjka;0

Aj dziewczyny nie dopisałam o co mi chodzi, nie że na dole i się tam kręci tylko o moją kość łonową która napizia i mnie martwi czy nie ma wpływu na szyjkę Sorka za nie doprecyzowanie :)

Ja melduje się prosto z zajęć - postępowania w administracji. Ja wczoraj na wizycie byłam z moim T.. powiem wam, że pierwszy raz usg nie sprawiło mi frajdy wiem ze nie powinnam tak mówić bo najważniejsze jest to ze z malutka wszystko w porządku :) ale pamiętacie ta moja bakterie o której dowiedziałam się z posiewu moczu ? No i niestety powinna ona reagować na furagine a nie reaguje, Pani doktor przypisala mi antybiotyk który mam brać przez 7 dni i potem zrobic kolejne badanie moczu, i jeśli nie będzie poprawy to będzie musiała mnie położyć na oddział. Japierdykam.. :( i teraz ciągle siedzę i o tym myślę, i jeszcze na dodatek z jeździłam juz z 5 aptek i nigdzie niema tego leku :/ niech by to szlak. A co do mojej malutkiej to wszystko wporzadku Pani doktor się śmiała bo przy nas założyła sobie i nóżki i rączki na głowę i buzi nie pokazała.. zdjęcia też mam takie rozmazane ze nie ma co wstawiać.. a waży juz 536 gram :)

Antybiotyk z reguły to mocniejszy środek ;) tak jak któraś napisała furaginum jak rutinoskorbin pomoże albo i nie ;). Ja brałam antybiotyk na początku na bakterie coli i jest ok :) Szukaj w dużych aptekach, może będą mieli lub uda się zamówić na pon Będzie dobrze :)

No całe półtora tygodnia miałam spokoju. Zimno znowu się pojawiło i jestem przeziębiona ehhh ...

Cześć dziewczynki!!! Ja się melduje,ze wróciłam po długim niebyciu.... Z Wiki 3 tygodnie w szpitalu byłam, teraz jesteśmy w domu, ale z zapaleniem oskrzeli.... generalnie półtora miesiąca mi zaginęło przez to...
Postaram się jutro Was nadrobić, aczkolwiek będę na bieżąco Was komentować :)

Co do ruchów - to moja Weronika to chyba judoką zostanie- ja ją czuje wszędzie - na dole, na górze, zlewej, z prawej.... dziś siedziałam i się patrzyłam na swój brzuch jak Młoda szalała- normalnie makarena :)))))

Ile macie już na plusie wage?? Bo ja już +10kg!!!!! Z Wiki w sumie przytyłam +14kg... a teraz....jezu - ile ja przytyję w ciąży...........

Mi się brzuch napina.... zwłaszcza w nocy - budzi mnie ból... ale byłam u lekarza - szyjka ok, blizna po cc ok... mam brać magnez i się nie przemęczać... ale jak? po szpitalu?? Teraz Wiki tylko na rękach chce być albo siedzieć na kolanach.... uczy się wstawać (bo wrócił jej niedowład częściowy, więc mamy powtókę z rozrywki uczenia się wstawiania....)... więc ja po całym dniu jestem padnięta.......

Buziaki Wielkie dla Was i cieszę się, ze wreszcie znalazłam czas żeby tu zajrzeć i podczytać co tam u Was :))

czesć dziewczyny,
Michalina-witaj, cięzko w szpitalu zapewne. Dbaj o siebie i wypoczywaj ile możesz. Ja na plusie jakieś niecałe 3,5kg, w pierwszej ciąży przytyłam 9. Hmmm....zobaczymy co tym razem. Ile nie przybedzie to sie zrzuci :) Ja mam dodatkowo motywacje, bo za rok w marcu mam 30 urodziny, wiecej dzieci nie planuje wiec na te urodziny robie sobie samej prezent i gdzieś od września zaczynam proces zwany "wylaszczaniem" no bo jak nie wtedy to kiedy??:-D

Ide pogotować dziś nieco więcej bo na krokiety mnie wzięło wiec naleśniki przede mną. A na dzis kurczaczek, którego też zrobić trzeba.

Jutro wziyta :)

reklama
Hej dziewczyny

Hej Michalina super że do nas udało Ci się wrócić. Duuuuuuużo zdrówka dla córeczki, trzymam za was kciuki. :* I oby się już nic nie przypałętywało do was :))))

Do góry