reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Ja melduje się prosto z zajęć - postępowania w administracji. Ja wczoraj na wizycie byłam z moim T.. powiem wam, że pierwszy raz usg nie sprawiło mi frajdy wiem ze nie powinnam tak mówić bo najważniejsze jest to ze z malutka wszystko w porządku :) ale pamiętacie ta moja bakterie o której dowiedziałam się z posiewu moczu ? No i niestety powinna ona reagować na furagine a nie reaguje, Pani doktor przypisala mi antybiotyk który mam brać przez 7 dni i potem zrobic kolejne badanie moczu, i jeśli nie będzie poprawy to będzie musiała mnie położyć na oddział. Japierdykam.. :( i teraz ciągle siedzę i o tym myślę, i jeszcze na dodatek z jeździłam juz z 5 aptek i nigdzie niema tego leku :/ niech by to szlak. A co do mojej malutkiej to wszystko wporzadku Pani doktor się śmiała bo przy nas założyła sobie i nóżki i rączki na głowę i buzi nie pokazała.. zdjęcia też mam takie rozmazane ze nie ma co wstawiać.. a waży juz 536 gram :)

reklama
martyśka nie martw się furagina to coś jak ruitinoscorbin na przeziębienie lekarz nie chciał Cie na darmo faszerować antybiotykiem od razu ale skoro tamto nie pomogło to teraz na pewno antybiotyk da radę najważniejsze że malutka zdrowa:-)

Rozmawiałam z sisą Ł. ona napisała ze to chodzi o te pod grupy co napisała Kornelia i ze tego niby nie da się wykryć w czasie ciąży. Młody miał ostrą żółtaczkę i podobno spadek bilurbiny mógł zakończyć się przetaczaniem krwi ale coś więcej nie potrafiła napisać więc dopytam chociażby z ciekawości doktorka ;)

Gratulacje udanych wizyt, poznanych i potwierdzonych płci :)

Ja też miałam bezsenną noc :( mało tego rośnie mi jakiś bokser albo jakiś ekspert od muai tai bo już główką do dołu jest i kopał mnie tak w żołądek że mnie zgagi męczyły ehhh

Ja ruchy czuje na dole brzucha i na wysokości pępka. Muszę koniecznie na następnej wizycie usiąść na samolot żeby sprawdził mi szyjkę :/
maluch jest jeszcze na tyle maly i ma tyle miejsca ze jeszcze nie rz zmieni pozycje wiec to ze teraz jest glowka do dolu to nic nie znaczy bo zaraz moze lezec inaczej. Ruchy tez odczuwam bardzo nisko i powyzej pepka tez bo macica juz ponad pepek mi siega. to nie ma lacznosci z szyjka;0

Ja melduje się prosto z zajęć - postępowania w administracji. Ja wczoraj na wizycie byłam z moim T.. powiem wam, że pierwszy raz usg nie sprawiło mi frajdy wiem ze nie powinnam tak mówić bo najważniejsze jest to ze z malutka wszystko w porządku :) ale pamiętacie ta moja bakterie o której dowiedziałam się z posiewu moczu ? No i niestety powinna ona reagować na furagine a nie reaguje, Pani doktor przypisala mi antybiotyk który mam brać przez 7 dni i potem zrobic kolejne badanie moczu, i jeśli nie będzie poprawy to będzie musiała mnie położyć na oddział. Japierdykam.. :( i teraz ciągle siedzę i o tym myślę, i jeszcze na dodatek z jeździłam juz z 5 aptek i nigdzie niema tego leku :/ niech by to szlak. A co do mojej malutkiej to wszystko wporzadku Pani doktor się śmiała bo przy nas założyła sobie i nóżki i rączki na głowę i buzi nie pokazała.. zdjęcia też mam takie rozmazane ze nie ma co wstawiać.. a waży juz 536 gram :)
Nie zakładaj że antybiotyk nie zadziała! Ja przed ciążą miałam takie zapalenie pęcherza, którego nie życzę naprawdę najgorszemu wrogowi. Krew, skrzepy, ból taki, że wyłam próbując się wysikać... Po 2 dniach brania antybiotyku (Nolicin) była już ogromna poprawa. Furaginy to nawet mi lekarz nie przepisywał. Piłam dużo i do tego zażywalam jeszcze Urinal Intensive. A ty z tego co piszesz jakiś specjalnych objawów nie masz, więc to nie jest pewnie żadna ostra infekcja! Bądź dobrej myśli.. Ja na swój wynik posiewu niestety jeszcze czekam :/ Trochę mnie to martwi, bo jakby nie wyszły bakterie to by wynik byl szybciej, a tak to robią pewnie antybiogram i to trwa dodatkowe dni :(

ja ruchy czuję trochę poniżej pępka i przeważnie z lewej choć i z prawej ostatnio mi się coś tam uwypuklało a i łożysko mam na przedniej ścianie :-) a malutka już od kilku wizyt ułożona pośladkowo ale lekarz mówił żeby się nie martwić bo często dzieci dopiero przed porodem zmieniają pozycję...........

dziś znów obudził mnie ból zdrętwiałej nogi ale już troche lepiej się sapało podłożyłam sobie poduszkę z tyłu i jak chciałam na plecy to podkładałam ją pod tyłek żeby troche na lewo być obróconą;-)

a dziś wybieramy się do znajomych na parapetówkę szczerze to mi się nie chce bo siedzenie przy stole przez kilka godzin przy tym jak ostatnio mnie boli kręgosłup to masakra mam nadzieję się wymiksować po jakiś 2 godzinkach ;-) a pogoda depresyjna szaro buro i deszczowo............

Ja wiem dziewczyny, że nie warto panikować. Ale.. nigdy nie byłam w szpitalu i jeszcze na dodatek w moim mieście niema zbyt dobrej opinii, że zwyczajnie boje się tego jak będą traktowac i wgl.. jak trzeba będzie to trzeba niema wyjścia. Ważne ze nic malutkiej nie zagraża i tu chodzi tylko o mnie. Musze jeszcze raz po zajęciach zrobić rundke po aptekach żeby znalesc ten lek. U nas tez szaro buro a ja po szkole jeszcze chcem rosół ugotować bo juz kilka dni za mną chodzi..

Dziś rano znajoma w skrócie pisała mi jak wrażenia po urodzeniu synka w naszym szpitalu ( mieszkamy w tym samym mieście )
: " Mój łukasz wolał je cały czas bo
Już miałam mocne skurcze do parcia a jak mały wychodził to przeciela mnie bez skurczu ze wszystko czułam łóżko do porodu się rozwalił jak rodzilam masakra jednym słowem "
I weź tu się kobieto nie stresuj :)

reklama
Martyśka to moze mieszkasz tu gdzie ja, to nasz szpital ma takie złe opinie (Zawiercie) :dry:

Hehee, nie ja mieszkam w woj. Lubuskim żary dokładnie. Ale jak widać, pomimo walk o godny poród to nic się nie zmienia. Może i większych miastach jest w czym wybrać i można urodzić godnie. Ale niestety w mniejszych miastach dalej jest to samo..

Do góry