reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Asia asia umówiłam się u doktora Marka Pabiana . Posyłam Ci lina z danymi kontaktowymi :

Gabinet ginekologiczny. Badania ginekologiczne. Marek Pabian | Zabrze |

Całkowity koszt badania prenatalnego kosztuje 250 zł . Nie jest to mój lekarz prowadzący ale nie mam możliwości żeby zrobić sobie inaczej to badanie . Dlatego za 10 dni zobaczę swoje kochane dzieciątko o które tak drżę każdego dnia.. Pewnie sporo urósł od ostatniej wizyty :)

Asia asia umówiłam się u doktora Marka Pabiana . Posyłam Ci lina z danymi kontaktowymi :

Gabinet ginekologiczny. Badania ginekologiczne. Marek Pabian | Zabrze |

Całkowity koszt badania prenatalnego kosztuje 250 zł . Nie jest to mój lekarz prowadzący ale nie mam możliwości żeby zrobić sobie inaczej to badanie . Dlatego za 10 dni zobaczę swoje kochane dzieciątko o które tak drżę każdego dnia.. Pewnie sporo urósł od ostatniej wizyty :)

Koniecznie daj mi znać :-) Koleżanka była u bardzo fajnego lekarza w Knurowie.Inna z kolei robiła w Katowicach u dr Cnoty. Mam jeszcze trochę czasu, ale dobrze jest mieć więcej lekarzy do porównania.

Na lekarzy trzeba uważać i popytać o opinię znajomych. Ja na pierwszej wizycie byłam u lekarza, który mnie tak wystraszył, że kolejne 2 tygodnie, które czekałam na wizytę u innego lekarza już poleconego przez rodzinę były koszmarem. Mam nadzieję, że ten dwutygodniowy stres nie miał wpływu na rozwój fasolki. Za to ten lekarz polecony był świetny, Na pierwszej wizycie jak tylko weszłam do gabinetu i zobaczył, że jestem pierwszy raz i się pewnie stresuje zapytał się czy lubię muzykę jazzową, po czym ją włączył i powiedział żebym się rozluźniła, wszystko z uśmiechem na twarzy :). Nigdy nie spotkałam tak miłego lekarza, po usg powiedział, że mogę się pochwalić, że już jestem "mamą ciążową" :)

Widzę, że nie tylko mnie przydarzają się dziwne sny. Jak nie koszmary to... sex i tak w kółko :szok: Wszystkie pamiętam z najmniejszymi szczegółami.

hehe mam to samo czasem jak się budzę to nie wiem czy to był tylko sen ......

macie racje dziewczyny ten szał zakupowo prezentowy jest bez sensu w moim przypadku pewnie jak zawsze wszystko będzie na ostatnią chwilę jak co roku ale z kasą nie szalejmy prezenty po około 50 zł no bo co tu kupować raczej każdy już wszystko ma żeby kogoś zaskoczyć prezentem musiała bym kupić auto albo egzotyczne wakacje a niestety mnie nie stać:no:

hehe mam to samo czasem jak się budzę to nie wiem czy to był tylko sen ......

macie racje dziewczyny ten szał zakupowo prezentowy jest bez sensu w moim przypadku pewnie jak zawsze wszystko będzie na ostatnią chwilę jak co roku ale z kasą nie szalejmy prezenty po około 50 zł no bo co tu kupować raczej każdy już wszystko ma żeby kogoś zaskoczyć prezentem musiała bym kupić auto albo egzotyczne wakacje a niestety mnie nie stać:no:

Myślę, że jeśli chodzi o kosmetyki, a tym bardziej jakieś fajne pachnące żele pod prysznic, olejki do kąpieli itp to zawsze się przydadzą. Te produkty się w miarę szybko zużywają, więc nawet jak ktoś ma to później i tak wykorzysta :) a taki prezent jest osobisty :) bo kto nie lubi się zrelaksować biorąc gorącą, pachnącą kąpiel :) gorzej z dziećmi bo jak dziecko wszytko ma to co dalej...?

Hej dziewczyny czytam i czytam i czytam i czytam a Wy piszecie i piszecie i piszecie i piszecie ;)

Któraś dobre kilka stron temu pytała czy ktoś z UK bo coś tam ze służbą zdrowia nie tak? No to ja się zgłaszam ;)
Moja położna już 5 razy(dosłownie) zmieniała datę przyjścia do mnie do domu, żeby coś tam powypełniać. Jak głupia czekałam a ona nawet nie raczyła zadzwonić, że nie przyjdzie. W końcu raczyła odpowiedzieć, że przekaże mnie komuś innemu a ta już trzecia z kolei gdy dowiedziała się, że nie mogę w ten dzień kiedy ona chce bo ile razy można zwalniać się z pracy znów przekazała mnie komuś innemu kto miał przyjść dzisiaj i jakoś cisza...Może zdążą przed końcem ciąży....

My za bardzo nie mamy komu tu kupować prezentów. Mam nadzieję, że to już ostatni rok :) nawzajem na mikołajki sobie też mieliśmy nie kupować tylko na święta ale wczoraj na zakupach pomyślałam, że fajnie tak prezenty dostać i kupiłam sobie i R. skarpety na prezenty a do środka po piżamce i cukierki a no mojemu jeszcze szalik bo chciał. W nocy zawieszę skarpety nad kominkiem :) Wiem, że to nie upragniony prezent ale chodzi o sam fakt zaskoczenia rano :) Oczywiście będę obstawiać, że to nie ja bo przeciez też dostalam prezent :D
Tak się ostatnio wzruszam, że jak myślę o rozpakowywaniu prezentów to już ryczę :-)

reklama
ninex Zosia jest tak nauczona, że rano i wieczorem wychodzę z sunią na szybkie siusiu- czyli nawet nie zakładam kurtki, schodzę na dół(czyli z 1 pietra na parter), sunia robi siusiu i wracamy. Jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby Zosia nawet wstała z łóżka, więc jest ok. Jakiś czas temu schodziłam z elektro nianią i gadałyśmy sobie:-D Niestety pies do kibelka nie zrobi- a szkoda;-)

loop jestem aktorką... Ale ja nie z tych sławnych- serialowych... Jeszcze:-D

Co do prezentów. U mojego B. w rodzinie, nigdy się nie obchodziło 6 grudnia- nawet w najmniejszym stopniu. Dopiero jak ja się pojawiłam to zaczął zauważać, że 6 grudnia jest. Zosia dostaje od nas Lego Duplo z Arielką, a dwójka chrześniaków po 50 zł( i jeden i drugi na coś sobie zbierają, więc pieniążki im się przydadzą). U mnie w Wigilie prezenty przynosi pierwsza gwiazdka, a u B. Mikołaj. Jeszcze nie mam pomysłu na świąteczne prezenty, bo przed chwilą kombinowałam nad urodzinowymi dla Zochny... Nie wiem... Może jakaś książka.

Do góry