reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Hej Mikołajkowo. Nieźle dużo piszecie dziewczyny:)

U nas dziś prezenty dla dzieciaków za około 50 zł na głowę, a pod choinką będzie za trochę więcej. Ogólnie trochę to bez sensu dawać i 6 i 24, nie wiem kto to wymyślił :p. My ani rodzina nie dajemy żadnych zabawek w ciągu roku, są tylko na urodziny, ewentualnie na imieniny i pod choinkę. Słodyczy w prezencie nie daję, bo mi starszy nie chce jeść normalnego jedzenia, ogólnie to nie mam nic przeciwko słodyczom z jakimś umiarem oczywiście:) Dla reszty rodziny będą prezenty mniej więcej od 30-80 zł. A żadnych innych dzieci w rodzinie nie mamy.

U nas też nie ma Mikołaja, tylko Mikołaj to symbol, a prezenty dają członkowie rodziny, tylko teoretycznie nie wiadomo co od kogo, bo wszystko pod choinką. I zgadzam się z PaniąOlgą, my też staramy się nie mówić, że jak coś to coś, grozić czy szantażować. Dzieci prezenty dostaną niezależnie od zachowania, więc nie mówiłabym, że jak będą niegrzeczne to ich nie dostaną. Zresztą samo słowo "niegrzeczne" u nas nie funcjonuje, bo co to właściwie znaczy;) moim zdaniem to pojęcie zbyt abstrakcyjne:D

Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam, hehe. A mi się śnił romans z byłym chłopakiem sprzed 12 lat, hehehe, ale cichoooo.

Na usg genetyczne i test Pappa jestem zapisana dość późno, bo 5 stycznia- 13t2d, ale jest szansa, że może wtedy Kropeczek "ujawni" już swoją płeć.
Dziewczyny smarujecie się już czymś by uelastycznić skórę, porządnie ją nawilżyć? Czytałam dużo dobrego o olejku ze słodkich migdałów. Na razie używam oliwki z Rossmanna.

Ja jakoś nie mogę się na razie zmobilizować do smarowania, a już mi brzuszek widać. W poprzednich ciążach smarowałam 2-3 trymest właśnie takim olejkiem migdałowym, super był, ale jeden rozstęp na brzuchu mi się zrobił.

Witamy się i my Mikołajkowo :)

U nas już Mikołajek był, przyniósł puzzle, opaski na głowę, bransoletkę którą już rozerwała moja córka :/ przesadził z słodyczami i od rana jest na haju słodyczowym i nic nie da w siebie wmusić no przemyciłam jej tosta ;) więc słodycze schowane a ja biorę się za obiadek :)

Niczym na razie się nie smaruje. Mój brzuch i tak wygląda jak poszarpaniec :/ dopiero znalazłam preparat który jest rewelacyjny i zaczął mi pomagać no a tu bobas :) Czy któraś z was może ma coś wspólnego z kosmetologią? :) Kupiła Kolagen Platinium (Natural collagen inventia Platinium) i nie wiem czy mogę go stosować do uzupełniania kolagenu na brzuchu w ciąży tz na rozstępy :/ Któraś może się w tym temacie orientuje?

asia_asia
tak myślę że lepiej było by to skonsultować z lekarzem, a jeśli się plamienie powtórzy pojechać na IP i nie dać się zmyć jakimiś proszkami typu NOSPA może to nie być nic wielkiego mojego Ł. kuzyna żona miała tak w pierwszej ciąży, donosiła i urodziła zdrowego chłopa no i ona właśnie to konsultowała u gina swojego jeśli się nie mylę przepisał luteinę ale czy doustną czy do pochwową to nie mam już pojęcia.

Ja uzywam kolagenu colway od jakiegos czasu i w ciazy nie przestalam. A co do rozstepow to jak sie ktorejs nie uda ich uniknac to polecam derma roller - po dluzszym stosowaniu dziala cuda w przeciwienstwie do drogich kosmetykow

Witamy się i my Mikołajkowo :)

U nas już Mikołajek był, przyniósł puzzle, opaski na głowę, bransoletkę którą już rozerwała moja córka :/ przesadził z słodyczami i od rana jest na haju słodyczowym i nic nie da w siebie wmusić no przemyciłam jej tosta ;) więc słodycze schowane a ja biorę się za obiadek :)

Niczym na razie się nie smaruje. Mój brzuch i tak wygląda jak poszarpaniec :/ dopiero znalazłam preparat który jest rewelacyjny i zaczął mi pomagać no a tu bobas :) Czy któraś z was może ma coś wspólnego z kosmetologią? :) Kupiła Kolagen Platinium (Natural collagen inventia Platinium) i nie wiem czy mogę go stosować do uzupełniania kolagenu na brzuchu w ciąży tz na rozstępy :/ Któraś może się w tym temacie orientuje?

asia_asia
tak myślę że lepiej było by to skonsultować z lekarzem, a jeśli się plamienie powtórzy pojechać na IP i nie dać się zmyć jakimiś proszkami typu NOSPA może to nie być nic wielkiego mojego Ł. kuzyna żona miała tak w pierwszej ciąży, donosiła i urodziła zdrowego chłopa no i ona właśnie to konsultowała u gina swojego jeśli się nie mylę przepisał luteinę ale czy doustną czy do pochwową to nie mam już pojęcia.

Kochana, ja biorę luteinę dopochwowo 2x2 i mimo to miałam jakies plamienia. Na szczęście już wszystko minęło. Wizytę mam w poniedziałek i na pewno powiem swojej lekarce.

ja mam wizytę 23 grudnia, to będzie 12 tydzień równo (według lekarza), też nie mogę się doczekać. zastanawiam się tylko jak doczekam do kolejnej wizyty, bo chce płeć poznać tak szybko, jak się da q;

Dziewczyny smarujecie się już czymś by uelastycznić skórę, porządnie ją nawilżyć? Czytałam dużo dobrego o olejku ze słodkich migdałów. Na razie używam oliwki z Rossmanna.

ja używam tego:

do ciała: Palmers - Cocoa Butter Formula
a to tylko do brzucha: Palmers - Cocoa Butter Formula

pani olga widzę że tego samego dnia mamy wizytę no i u mnie też to będzie 12 tc z kawałkiem nie mogę się doczekać tak jak Ty :-)
też kupiłam ten palmers ale ja nigdy co do smarowideł nie byłam systematyczna pewnie dopiero zacznę wcierać namiętnie jak się brzuszek większy pojawi ;-)

reklama
witam was :) po całym dniu zmagań z przygotowywaniem do jutrzejszej imprezki wkońcu mam wolne :) jestem padnięta.. do tego zaniepokoiły mnie takie zielonkowate upławy w formie galarety.. martwie się bo dotąd nic nie miałam.. ma może któraś z was podobnie?

Do góry