reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Pani.olga żeby nie było że mam zamiar ją straszyć nie praktykuję i nie zamierzam! Mowienie dziecku że jest nie grzeczne i mikolaj nie przyjdzie wydaje mi się jeszcze łagodną formą...gorsze są Panie straszące dzieci że ktoś przyjdzie i je zabierze albo że sprzeda cyganom jak będzie niegrzeczne serio serio byłam świadkiem....temat rzeka.

reklama
Pani.olga żeby nie było że mam zamiar ją straszyć nie praktykuję i nie zamierzam! Mowienie dziecku że jest nie grzeczne i mikolaj nie przyjdzie wydaje mi się jeszcze łagodną formą...gorsze są Panie straszące dzieci że ktoś przyjdzie i je zabierze albo że sprzeda cyganom jak będzie niegrzeczne serio serio byłam świadkiem....temat rzeka.

każdy ma swoje metody wychowawcze :) my z A. mamy wypracowane pewne punkty wspólne i nie chcemy stosować ani gróźb (jak nie zrobisz czegoś, to cośtam), ani też przekupstwa (jak zrobisz coś, to cośtam). zobaczymy jak wyjdzie w praniu (;

też tak myślę, to bardziej zachęta do bycia grzecznym a nie straszenie ;)

Hej hej heloł!!

Nati- ja przeechodziłam pare dni temu opryszczke, i niestety Pani w aptece powiedziała, że moge sobie kupic tylko maść cynkowa.. niestety po smarowaniu tym rozeszło mi się to prawie pod nos! Więc zasiegnełam po domowe sposoby- kaktus. Smarowanie aloesem, i zeszlo w dwa dni :))

U nas z prezentami jest tak, prawie wszystkie dzieci są od strony Tomka rodziny i tam kupuje się zabawki niestety z każdej okazji i najlepiej jak najdroższe.. Eh zakonczyłam dzisiaj temat mikołajkowy, wieczorem tylko zapakować a jutro rozdać.. Wywalczyłam że na mikołaja prezenty do 50 zł a pod choinke do 100zł gdzie to i tak dużo moim zdaniem wrr..

Hej hej heloł!!

Nati- ja przeechodziłam pare dni temu opryszczke, i niestety Pani w aptece powiedziała, że moge sobie kupic tylko maść cynkowa.. niestety po smarowaniu tym rozeszło mi się to prawie pod nos! Więc zasiegnełam po domowe sposoby- kaktus. Smarowanie aloesem, i zeszlo w dwa dni :))

U nas z prezentami jest tak, prawie wszystkie dzieci są od strony Tomka rodziny i tam kupuje się zabawki niestety z każdej okazji i najlepiej jak najdroższe.. Eh zakonczyłam dzisiaj temat mikołajkowy, wieczorem tylko zapakować a jutro rozdać.. Wywalczyłam że na mikołaja prezenty do 50 zł a pod choinke do 100zł gdzie to i tak dużo moim zdaniem wrr..

a te plasterki na opryszczkę Compeed? dla mnie to cud medycyny, ale nie wiem jak ze stosowaniem w ciąży, ja przed pierwszą ciążą brałam tabletki silne przeciw opryszczce i dłuuugo nie miałam i do tej pory cisza, a wywalało mnie tylko jak zmarzłam w nogi albo przegrzałam się na słońcu.

a ten zakres conowy to jakich koszmar jeśli chodzi o zabawki, a potem dzieciom odbija:( u nas pod choinke jest do 50 zł

ojjj trzeba by było do DKMS zgłosić, że w ciąży jestem , nie?

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o kupowanie prezentów u mnie w rodzinie to uważam, że każdy kupuje za tyle ile go stać. My kupujemy tylko dzieciom z najbliższej rodziny tzn bratankowi i siostrzenicom, w sumie jest ich razem 7 dzieciaczków, trójka z nich to dzieci w wieku około 3 lat to kupiliśmy za około 30zł, a czterem starszym po około 20 zł. Myślę, że jak się poszuka to się znajdzie coś fajnego i taniego. Tym młodszym dziewczynkom kupiliśmy z kauflandu duże zestawy puzzli trefl z syrenką i konikiem ponny, a chłopczykowi betoniarę z biedronki, nawet dobrze zrobiona bo nie taka lekka. A czwórce dziewczyn starszych około 14-15 lat kupiliśmy zestawy sweet secret tam jest owocowe masło do ciała, peeling, olejek do kąpieli, ja osobiście dostałam coś takiego parę lat temu od szwagierki i świetne to było. Do tego dorzuci się po dobrej czekoladzie i prezenty super. Byłam na zakupach z moją przyjaciółką i ona kupiła dla swojej rodziny podobne zestawy także myślę, że to dobry pomysł był. Oprócz tych prezentów kupiliśmy dla rodziców - ojców sweter z pepco za 40 zl a mamom tez zestawy do kąpieli bardzo ładnie zapakowane o zapachu lawendowym - sa takie w sieci Rossmann. Myśle, że każdy z prezentów się ucieszy i nikt nie bedzie patrzy na to, że mogłybyć droższe bo wszyscy wiedzą, że mamy kredyt na mieszkanie wziety i spodziewamy się dziecka wiec z kasą nie jest lekko.

wydaje mi się że kiedyś prezenty bardziej sprawiały radość bo dostawano je od świeta, a teraz każdy wszystko ma, i stał się bardziej wymagający.. na moje to ma być symboliczny prezent by każdy czuł że o nim się pamięta.. małym dzieciom łatwiej jest kupić prezent niż dorosłym.. a większość młodych ludzi dorabia się więc nie będzie kupować kosztownych prezentów..

wydaje mi się że kiedyś prezenty bardziej sprawiały radość bo dostawano je od świeta, a teraz każdy wszystko ma, i stał się bardziej wymagający.. na moje to ma być symboliczny prezent by każdy czuł że o nim się pamięta.. małym dzieciom łatwiej jest kupić prezent niż dorosłym.. a większość młodych ludzi dorabia się więc nie będzie kupować kosztownych prezentów..
coś w tym prawdy jest, kiedyś człowiek cieszył się z czapki czy szalika, teraz nastolatek krzywo by spojrzał na matkę jak by czapkę dostał a nie tableta...

reklama
Do góry