reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Olga z GBS jest tak w uk,że ostatnio matki robią dużo szumu,bo wiedzą czym grozi zaniedbanie tego ale NHS nie chce tego refundowac no chyba że masz przewlekłe infekcje to może Ci zrobią. Dla nich zbyt mały odsetek dzieci które miały infekcje zaraz po urodzeniu więc sobie gwiżdża. Ja zamówiłam sobie zestaw do zrobienia takiego badania bezpłatnie,jest tam nawet opłacona koperta zwrotna. Badanie kosztuje mnie w sumie niewiele. Wyniki mam w 48h i z tym do położnej. I jak się zacznie akcja porodowa antybiotyk.
Nie straszcie drogie koleżanki z tymi porodami co :-D ja chcę jeszcze trochę pospac,wyspać się not:p

Witajcie,
Czy ja dobrze zrozumiałam- u perli8 już się akcja zaczęła? O matko, a termin miała 2 dni przede mną...:szok:

Dziś w nocy nad Krk przeszła straszna burza i obudziwszy się w nocy, i zamiast zasnąć, zaczęłam sobie właśnie wkręcać, że przez takie wahania pogodowe zacznie się mój poród i zaraz będziemy musieli z mężem w tą najgorszą ulewę i pioruny, pędzić do szpitala...

Dobrze, że tą torbę mam, ale jakoś mi się nie śpieszy, ciągle mi się przypomina mnóstwo rzeczy, które jeszcze chciałabym zrobić przed porodem..

Ja spakowałam rzeczy swoje i malucha do jednej (mocno wypchanej i niedopinającej się teraz) torby podróżnej + osobna torba na te rzeczy higieniczne tzn. podkłady, wkładki, pampersy, biorę wszystkiego niedużo, bo szpital mam na tyle blisko, jeszcze z apteką w hallu, że mąż bez problemu w 5 min. doniesie z domu, albo dokupi.

Dziś odebrałam wyniki tego GBS i niestety dodatni..niby to co zdołałam do tej pory się dowiedzieć o tym, mnie uspokoiło, nie ma powodów do rozpaczy, to jednak jakoś perspektywa wkłucia z antybiotykiem od razu na początek mi się nie podoba..no i zawsze to niefajna świadomość, że jest się nosicielem jakiegoś takiego czegoś:eek:

reklama
Do góry