reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Łee to dziwaczne, że samemu masz sobie pobrać, jeszcze z takim brzuchem, dla mnie to niemal gimnastyka ;) Ale może któraś z dziewczyn z forum też tak miała? Mi pobierała ginka i opisała na tym "badanie w kierunku GBS" i takie hasło też rzuciłam w labo.

dziwne, że sama masz pobierać ten wymaz, mnie to robił lekarz na wizycie i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie pobierania tego samodzielnie, przecież trzeba wiedzieć jak głęboko włożyć ten patyczek, jak pobrać, z jakiej części...

no koleżanka tez u mnie w białej tylko u innego lekarza tez sama pobierała więc nie wiem co to za praktyka tu u nas ........może dlatego nie pobiera że przyjmuje po poludniu i próbka musiała by czekać aż do nastepnego dnia do labo.........jutro jadę robić badania wiec wypytam się o to w laboratorium kurcze zaczyna mnie to wkurzać chyba nie ma lekarzy idealnych z drugiej strony nie jestem pierwsza ciężarną co do niego chodzi ma dobre opinie i pracuje tez w szpitalu to chyba wie co robi???

pytanie do dziewczyn korzystających z Medicoveru: czy po urodzeniu malucha mogę go umówić na jakąś wizytę w ramach swojego pakietu, czy od razu musiałabym wykupić mu pakiet oddzielny?

Olga -wszystko zależy od pakietu jaki posiadasz .
U nas - w związku z tym ,że mamy rodzinny ,nie było problemu ze zgłoszeniem kolejnego dziecka( robiłam to w szpitalu już ) i wizyta pierwsza była już na niego - ale to było prawie 10 lat temu
Zadzwoń na infolinię tam ci powiedzą dokładnie -zwłaszcza ,że widzą przeciz pakiet jaki masz wykupiony .

Zemściło się na mnie przechwalanie,że dobrze mi w upale ....w nocy spac nie mogłam ,gorąco,duszno ,i tak źle i tak niedobrze.....już nigdy nie będe mówic ,że z czymś mi dobrze.....

dzis dzień narzekania i wstrętnego humoru ....wszystko jest bez sensu .powinnam termin cc umówić ,ale nie mogę się zdecydować na szpital .
czekam na weekend ,koleś nam przywiezie wózek
jakies kosmetyczne zakupy musiałabym zrobić, wszystko leży odłogiem .

a ja siedzę i projektuje album dla mojego 3-cio klasisty na koniec roku ( chcemy taki wspólnoklasowy dzienkczynny zrobic Pani ( fantastycznej Pani ) ) i szukam materiałów plastycznych do niego ...
a na poprawę humoru ,choć nie wiem czy to dobry kierunek najnowszą ksiażkę Camilli Lackberg kupiłam i domowe musli piekę ...

Ja już po wizycie .. mała ma 3 kg i obawiam się żeby nie dobiła do 4 kg.. jeśli urodzę w terminie z usg czyli 4.07 to szacunkowo będzie miała 3500 a jak w terminie z miesiączki 13.07 to 4 kg będzie miała ... :szok:
Oczywiście na temat wagi komentarz był, i jeszcze musiała dodać, że Pani przede mną która ma cukrzyce ciążową to nawet schudła 300g a ja ... a ja kurde nie mam cukrzycy ciążowej i nie mam diety i cóż poradzić .. :[
Po badaniu na samolocie stwierdziła, że wszystko ładnie zamknięte hmm i nie sprawdzała czy szyjka się bardziej skróciła od ostatniej wizyty czy nie .. za to wymaz do GBS pobrała, więc od razu go zawiozłam i matko boska 50 zł to kosztuje ;/ ale sobie zdzierają.. aha a jutro mam zrobić posiew moczu i zgłosić się w nast tyg do niej z wynikiem żeby sprawdzić jaka jest przyczyna takiej ilości leukocytów.
Jakoś jestem spokojniejsza i mniej się stresuje jak usłyszałam, że '' wszystko ładnie zamknięte '' .. l4 od razu zawiezione, ja już w domu chyba biorę się za sprzątanie .. A no i kurde już tydzień minął od kiedy zamówiłam koszule z bon prixu i do jasnej cholery dalej jest napisane, że '' kompletowanie zamówienia .. '' ;/

Martyska ja w szpitalu płacilam 25zl za GBS. Co do bon prix to kiedys dwa tyg przed urlopem zamówiłam sobie kostiumy kąpielowe i jakies tam ciuszki i przyszło mi to po urlopie;) hehe przyjechałam z lotniska patrzę a tam awizo w skrzynce hehe

reklama
U mnie dziś wreszcie chłodno i przewiewnie. Byliśmy dziś na wizycie w szpitalu. Ktg mi wyszło tak sobie, zaczęli coś panikować ze za duze tętno małej. Ale ona jest bardziej ruchliwa cały czas moim zdaniem. Skurcze mam co 15 min na poziomie 60%. Szyjka miękka. Pozostaje nam czekać :) zostało 2 tyg do terminu i mam nadzieje usciskac moja kruszynke choć parę dni wcześniej :)))

Do góry