reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Łee to dziwaczne, że samemu masz sobie pobrać, jeszcze z takim brzuchem, dla mnie to niemal gimnastyka ;) Ale może któraś z dziewczyn z forum też tak miała? Mi pobierała ginka i opisała na tym "badanie w kierunku GBS" i takie hasło też rzuciłam w labo.

dziwne, że sama masz pobierać ten wymaz, mnie to robił lekarz na wizycie i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie pobierania tego samodzielnie, przecież trzeba wiedzieć jak głęboko włożyć ten patyczek, jak pobrać, z jakiej części...

no koleżanka tez u mnie w białej tylko u innego lekarza tez sama pobierała więc nie wiem co to za praktyka tu u nas ........może dlatego nie pobiera że przyjmuje po poludniu i próbka musiała by czekać aż do nastepnego dnia do labo.........jutro jadę robić badania wiec wypytam się o to w laboratorium kurcze zaczyna mnie to wkurzać chyba nie ma lekarzy idealnych z drugiej strony nie jestem pierwsza ciężarną co do niego chodzi ma dobre opinie i pracuje tez w szpitalu to chyba wie co robi???

pytanie do dziewczyn korzystających z Medicoveru: czy po urodzeniu malucha mogę go umówić na jakąś wizytę w ramach swojego pakietu, czy od razu musiałabym wykupić mu pakiet oddzielny?

Olga -wszystko zależy od pakietu jaki posiadasz .
U nas - w związku z tym ,że mamy rodzinny ,nie było problemu ze zgłoszeniem kolejnego dziecka( robiłam to w szpitalu już ) i wizyta pierwsza była już na niego - ale to było prawie 10 lat temu
Zadzwoń na infolinię tam ci powiedzą dokładnie -zwłaszcza ,że widzą przeciz pakiet jaki masz wykupiony .

Zemściło się na mnie przechwalanie,że dobrze mi w upale ....w nocy spac nie mogłam ,gorąco,duszno ,i tak źle i tak niedobrze.....już nigdy nie będe mówic ,że z czymś mi dobrze.....

dzis dzień narzekania i wstrętnego humoru ....wszystko jest bez sensu .powinnam termin cc umówić ,ale nie mogę się zdecydować na szpital .
czekam na weekend ,koleś nam przywiezie wózek
jakies kosmetyczne zakupy musiałabym zrobić, wszystko leży odłogiem .

a ja siedzę i projektuje album dla mojego 3-cio klasisty na koniec roku ( chcemy taki wspólnoklasowy dzienkczynny zrobic Pani ( fantastycznej Pani ) ) i szukam materiałów plastycznych do niego ...
a na poprawę humoru ,choć nie wiem czy to dobry kierunek najnowszą ksiażkę Camilli Lackberg kupiłam i domowe musli piekę ...

Ja już po wizycie .. mała ma 3 kg i obawiam się żeby nie dobiła do 4 kg.. jeśli urodzę w terminie z usg czyli 4.07 to szacunkowo będzie miała 3500 a jak w terminie z miesiączki 13.07 to 4 kg będzie miała ... :szok:
Oczywiście na temat wagi komentarz był, i jeszcze musiała dodać, że Pani przede mną która ma cukrzyce ciążową to nawet schudła 300g a ja ... a ja kurde nie mam cukrzycy ciążowej i nie mam diety i cóż poradzić .. :[
Po badaniu na samolocie stwierdziła, że wszystko ładnie zamknięte hmm i nie sprawdzała czy szyjka się bardziej skróciła od ostatniej wizyty czy nie .. za to wymaz do GBS pobrała, więc od razu go zawiozłam i matko boska 50 zł to kosztuje ;/ ale sobie zdzierają.. aha a jutro mam zrobić posiew moczu i zgłosić się w nast tyg do niej z wynikiem żeby sprawdzić jaka jest przyczyna takiej ilości leukocytów.
Jakoś jestem spokojniejsza i mniej się stresuje jak usłyszałam, że '' wszystko ładnie zamknięte '' .. l4 od razu zawiezione, ja już w domu chyba biorę się za sprzątanie .. A no i kurde już tydzień minął od kiedy zamówiłam koszule z bon prixu i do jasnej cholery dalej jest napisane, że '' kompletowanie zamówienia .. '' ;/

Martyska ja w szpitalu płacilam 25zl za GBS. Co do bon prix to kiedys dwa tyg przed urlopem zamówiłam sobie kostiumy kąpielowe i jakies tam ciuszki i przyszło mi to po urlopie;) hehe przyjechałam z lotniska patrzę a tam awizo w skrzynce hehe

reklama
U mnie dziś wreszcie chłodno i przewiewnie. Byliśmy dziś na wizycie w szpitalu. Ktg mi wyszło tak sobie, zaczęli coś panikować ze za duze tętno małej. Ale ona jest bardziej ruchliwa cały czas moim zdaniem. Skurcze mam co 15 min na poziomie 60%. Szyjka miękka. Pozostaje nam czekać :) zostało 2 tyg do terminu i mam nadzieje usciskac moja kruszynke choć parę dni wcześniej :)))

Do góry