reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

No mi pierwsze regularne bolesne skurcze zaczely sie z pierwszym dzieckiem w srode o 9 rano to urodzilam w czwartek o 11 :) ale i tak bylam juz w szpitalu od poniedzialku

reklama
Dziewczyny nie przegapicie porodu, po co sobie dodawać zmartwień;)

Ja nie wiem, czy dziś pośpię, bo mój maluch obudził się koło 22 i wymiotował w sumie 5 razy. Teraz śpi. Ja padam, ale nie wiem, czy iść spać czy czuwać. Tak czy siak jest ze mną w łóżku.

Hej, ja też się stresuje a jak jeszcze usłyszę tekst typu : " Ooo to ty za 3 tygodnie masz termin porodu '' albo '' O to zaraz możesz urodzić " to mam ochotę pogryźć :-) Jak będę w pon u gin, to muszę się dokładnie podpytać o te skurcze, i kiedy zacząć panikować ...
Wczoraj miłe zakończenie dnia.. w końcu udało nam się znaleźć auto do kupienia, bo na nasz już nie mogłam patrzeć wrr :wściekła/y: W sumie nie nam tylko teściu go wynalazł i była szybka akcja i wóz już jest nasz. Dzisiaj musze jechać na granice opłacić akcyze a po niedzieli do wydziału komunikacji go zarejestrować, jestem mega zadowolona ;)
Nawet jest isofix, więc nie pozostaje mi nic innego jak dokupić bazę :-)
Co do poranka, to dziś ciemno, burza i ulewa na 102 .. po prostu pięknie. A ja miałam kupić na rynku świeże warzywka .. W między czasie zawiozę mocz do badania, to w poniedziałek już nie będę latać na ostatnia chwile przed wizytą jak zawsze..

witam się z rana :-)
ewa zdrówka dla synka..
martyska gratuluje udanego zakupu:-)
co do porodu to też mam obawy czy poznam te właściwe skórcze.. ale napewno ich się nie przegapi ani nie prześpi:-D
u nas pogoda szykuje się sliczna, muszę sukienki wyprać bo jutro idziemy na lecie:-) dobrze że zaczyna się o 16.30 bo już takiego upału nie będzie.. :-)
dzisiaj czuję się troche gorzej maluszek naciska na pęcherz, i bolą mnie pachwiny..

Byłam wczoraj po l4 u innego gina, za jakis tydzień nast wizyta by gbs pobrac, zobaczymy czy u tego czy u mojego.
Swoją drogą jak piszecie o tych zapisach to jest to dla mnie dziwne.... Duże, miedzynarodowe jak sie domyślam (a jeśli nie to nawet ogólnopolskie) sieci przychodni i takie jakby nie patrzeć nieprzyjemnosci... W 1. ciązy chodziłam na nfz i jak było trzeba wczesniej wizyte to zawsze mi miejsce zorganizowano....
Co do szpitala to ja sie wybieram jak skurcze bedą regularne, tak jak ktoś pisał co 3-4 minuty. W różnych ciążowych apkach są moduły do liczenia skurczy wiec może skorzystam. No jak wody odejdą to wiadomo problemu wtedy nie ma :) A co do bóli... mimo że mam bóle miesiączkowe to jakos porodu bym do nich nie porównała.

A skąd ta informacja, że co 3-4 minuty?

Ja chyba się wybiorę jak odstępy między regularnymi skurczami będą krótsze niż co 10 minut, niby rodzę pierwszy raz, więc nie stanie się to od razu, ale nie wiem czy ból będzie przeze mnie do zniesienia ;) Jeszcze to uzgodnię z lekarką do której chodzę, bo może każdy szpital ma inne zasady przyjęć :p

Ostatnia edycja:
A skąd ta informacja, że co 3-4 minuty?

Ja chyba się wybiorę jak odstępy między regularnymi skurczami będą krótsze niż co 10 minut, niby rodzę pierwszy raz, więc nie stanie się to od razu, ale nie wiem czy ból będzie przeze mnie do zniesienia ;) Jeszcze to uzgodnię z lekarką do której chodzę, bo może każdy szpital ma inne zasady przyjęć :p

no, to informacja od położnych (; u mnie na SR też mówiła kobieta, że jeśli skurcze są regularnie co ok. 5 minut przez minimum 2-3 godz., to wtedy należy jechać. jeśli są rządziej lub przez powiedzmy pół godziny, potem nie ma jakiś czas, to nie ma co pędzić, bo po prostu się będzie długo w szpitalu siedziało bez sensu.

No ja też jestem zdania że najlepiej jak najdłużej zostać w domu,jeśli skurcze są jeszcze do wytrzymania. Mam koleżankę która na skurczach jechała do Mc Donalda bo taki miała kaprys a potem się umyć i do szpitala :-D
Ale jak będzie zobaczymy :-D
W uk nie ma co za wcześnie jechać bo i tak cię odesla do domu ;-)

heloł
u nas dzisiaj piekarnik... na razie 33 stopnie!!! a ja muszę iść na 14 do p-la po małego :baffled::baffled::baffled: kapelusz wyciagniety

dziewczyny zobaczycie indywidualnie jak u Was będzie, ja jechałam po ok 1 godz bo wody mi odeszły a GBS dodatni, ale położna na sr mówiła też, ze jeśli wody nie odejdą, a skurcze tak jak piszecie nie są regularne przez jakis czas i co ok 5 min (ogólnie pisząc to często tak bywa, ze jak sie przyjedzie do szpitala bo skurcze ustają bo adrenalina, bo stres na IP itp a tak akcja porodowa trwa w najlepsze i mozna działać od razu ;-)
choć powiem szczerze nie wyobrażam sobie wypisywać tych wszystkich papierów na miejscu przy skurczu ;-):-D

reklama
A ja zaczelam pakowac torbe do szpitala i musze jutro sie przejachac po koszule szlafrok i stanik i miniaturki kosmetykow kupic ... Bierzecie koametyki dla maluszkow ? Jak tak ,to jakiej firmy bo ja nie wiem co jest dobre dla tak delikatnej skory....

Do góry