reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Niby wszedzie pisza ze nie da sie tego nie rozpoznac i po pierwszym porodzie tez tak twierdzilam ale teraz to ja tez sama nie jestem juz taka pewna ???

Ja dzisiaj usłyszałam na wizycie, że skurcze zaczynają się od dołu brzucha i jeśli będę odczuwać takie jak podczas okresu, to mam jechać na IP.

a ja sie stresuje że mały sie nie obróci i zrobią mi cc :-(
albo ze to będzie trwało do końca czyli do 24 lipca - no zwariuje.....!!!

ja nigdy nie miałam bolów miesiaczkowych wiec nie wiem jak to boli, żadnych dolegliwości w sumie tak samo ja teraz w ciazy od poczatku żadnych objawów dopiero teraz twardniejący brzuch

reklama
Klaudia dokładnie przejdzie mu. Faceci to maja hopla na punkcie samochodów, zupełnie tego nie rozumiem;)
Heh, ja bym też mega przeżywała rysę na aucie :) Stare auto nam ktoś porysował na drzwiach specjalnie (i kilka aut obok) to mnie normalnie roznosiło tydzień :)

Co do porodu to ja mam zamiar się kierować tym co nam na SR mówili - bolesne, regularne skurcze, jak są min 40 sekundowe, w odstępach 3-4 minutowych. Wiadomo nie będę tego mierzyć z jakąś aptekarską dokładnością, ale to daje pewną wskazówkę. Oprócz tego jak odejdą wody i pojawią się skurcze (nawet nieregularne), odejście wód bez skurczy przy dodatnim gbs, no i odejście zielonych wód. Nie wiem na ile to prawda, ale nam położna kilka razy powtarzała, że poród boli. I jak czujemy bolesne skurcze to już to :) Oczywiście nie ma co pędzić od razu na sygnale do szpitala. Te skurcze przepowiadające to raczej określała jako dyskomfort.

Do góry