reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

ja też ciągle wstaję w nocy do łazienki, strasznie mnie to wkurza, bo się wyspać nie mogę /: no i spojenie zaczyna boleć, mały naciska.
cały czas poluję na wizytę u mojego ginekologa, ale chyba dwie ostatnie będę musiała u innego odbyć /: wcale mi się to nie podoba.

reklama
ja też ciągle wstaję w nocy do łazienki, strasznie mnie to wkurza, bo się wyspać nie mogę /: no i spojenie zaczyna boleć, mały naciska.
cały czas poluję na wizytę u mojego ginekologa, ale chyba dwie ostatnie będę musiała u innego odbyć /: wcale mi się to nie podoba.

Olga a chodzisz prywatnie czy na NFZ? Trochę głupio po tylu miesiącach iść do innego lekarza.

Olga a chodzisz prywatnie czy na NFZ? Trochę głupio po tylu miesiącach iść do innego lekarza.

chodzę prywatnie, do Medicoveru, teraz powinnam iść za 2 i 3 tygodnie na kontrolę, a u mojego nie ma wizyt. powiedział, żebym polowała na wolną albo zapisała się do kogoś innego /:

No lipa z tym jest, bo w medicover mozesz ustalic tylko dwie wizyty do przodu. U mojej lekarki też są terminy min 3 tygodniowe, a czasem 4. Więc jak po prostu umwiałam wizyty co 2 tygodnie na wszelki wypadek i jak kazała mi przyjść za 4, to odwoływałam tę co mam za 2. Ja bym na Twoim miejscu umówiła za 2 tyg. jakiegoś innego lekarza, z dobrymi opiniami, a polowała dalej w międzyczasie na wizytę u swojego i najwyżej podmieniła.
Ja się umawiałam na wizytę u położnej żeby ten wymaz pobrać na gbs i są zajebiste terminy, typu 14:20.. A tak to myślałam, że załatwię to razem z pobieraniem krwi, a tak to muszę dwa razy jechać :/

chodzę prywatnie, do Medicoveru, teraz powinnam iść za 2 i 3 tygodnie na kontrolę, a u mojego nie ma wizyt. powiedział, żebym polowała na wolną albo zapisała się do kogoś innego /:

moim zdaniem to przesada skoro chodzisz prywatnie i lekarz podjął się prowadzenia Twojej ciąży to powinien mieć dla Ciebie czas a jeśli miał taki nawał pacjentek to nie powinien dopisywać sobie kolejnych ...........ja też chodzę prywatnie i nie ma opcji aby mnie nie przyjął ostatnio nawet w ten sam dzień jak zadzwoniłam to mnie przyjął mimo tego ze miał już cały dzień zapisany i zawsze mówi ze mogę w każdej chwili dzwonić jak coś mnie niepokoi .....

moim zdaniem to przesada skoro chodzisz prywatnie i lekarz podjął się prowadzenia Twojej ciąży to powinien mieć dla Ciebie czas a jeśli miał taki nawał pacjentek to nie powinien dopisywać sobie kolejnych ...........ja też chodzę prywatnie i nie ma opcji aby mnie nie przyjął ostatnio nawet w ten sam dzień jak zadzwoniłam to mnie przyjął mimo tego ze miał już cały dzień zapisany i zawsze mówi ze mogę w każdej chwili dzwonić jak coś mnie niepokoi .....

no niestety w Medicoverze jest system zapisów online, tam się nie da do lekarza zadzwonić i zapisać tak po prostu /:

zrobiłam już tak, jak radziła Thriade, zapisałam się do pani ginekolog, u której byłam dwa razy planując ciążę, a w międzyczasie będę polowała na wizytę u mojego. ale na razie nic się nie zwalnia i trochę mnie to wkurza, w ogóle pierwszeństwo powinny mieć babki, które już u danego lekarza prowadzą ciążę, a nie jakieś nowe /:

Olga wydaje mi się, że oni też jakaś politykę maja teraz nie żeby nie dopisywać pacjentek na takie dodatkowe wizyty. wiem, że kiedyś tak się dało i jak tak np byłam dodana do listy u endokrynolog kilka lat temu. A teraz moja gin jak wyszło z tym szpitalem to coś mówiła, żebym przyszła wcześniej i tez kazała mi polować. Nawet nie wspomniała o dopisaniu do listy. Może chodzi o to żeby lekarze terminowo kończyli i zwalniali gabinety? Tak czy siak, w ciazy to jest to słabo zorganizowane.

reklama
No właśnie to jest dziwny system. Powinno być pierwszeństwo dla ciężarnych. Dużo łatwiej jest prowadzić ciążę u jednego lekarza. Ja nie mogę akurat na to narzekać- lekarka jest zawsze pod telefonem albo mailem i kontakt mam jak potrzebuje. Nawet dzisiaj udało mi się wepchac na wizytę żeby pogadać o wynikach.

Do góry