reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

ja też ciągle wstaję w nocy do łazienki, strasznie mnie to wkurza, bo się wyspać nie mogę /: no i spojenie zaczyna boleć, mały naciska.
cały czas poluję na wizytę u mojego ginekologa, ale chyba dwie ostatnie będę musiała u innego odbyć /: wcale mi się to nie podoba.

reklama
ja też ciągle wstaję w nocy do łazienki, strasznie mnie to wkurza, bo się wyspać nie mogę /: no i spojenie zaczyna boleć, mały naciska.
cały czas poluję na wizytę u mojego ginekologa, ale chyba dwie ostatnie będę musiała u innego odbyć /: wcale mi się to nie podoba.

Olga a chodzisz prywatnie czy na NFZ? Trochę głupio po tylu miesiącach iść do innego lekarza.

Olga a chodzisz prywatnie czy na NFZ? Trochę głupio po tylu miesiącach iść do innego lekarza.

chodzę prywatnie, do Medicoveru, teraz powinnam iść za 2 i 3 tygodnie na kontrolę, a u mojego nie ma wizyt. powiedział, żebym polowała na wolną albo zapisała się do kogoś innego /:

No lipa z tym jest, bo w medicover mozesz ustalic tylko dwie wizyty do przodu. U mojej lekarki też są terminy min 3 tygodniowe, a czasem 4. Więc jak po prostu umwiałam wizyty co 2 tygodnie na wszelki wypadek i jak kazała mi przyjść za 4, to odwoływałam tę co mam za 2. Ja bym na Twoim miejscu umówiła za 2 tyg. jakiegoś innego lekarza, z dobrymi opiniami, a polowała dalej w międzyczasie na wizytę u swojego i najwyżej podmieniła.
Ja się umawiałam na wizytę u położnej żeby ten wymaz pobrać na gbs i są zajebiste terminy, typu 14:20.. A tak to myślałam, że załatwię to razem z pobieraniem krwi, a tak to muszę dwa razy jechać :/

chodzę prywatnie, do Medicoveru, teraz powinnam iść za 2 i 3 tygodnie na kontrolę, a u mojego nie ma wizyt. powiedział, żebym polowała na wolną albo zapisała się do kogoś innego /:

moim zdaniem to przesada skoro chodzisz prywatnie i lekarz podjął się prowadzenia Twojej ciąży to powinien mieć dla Ciebie czas a jeśli miał taki nawał pacjentek to nie powinien dopisywać sobie kolejnych ...........ja też chodzę prywatnie i nie ma opcji aby mnie nie przyjął ostatnio nawet w ten sam dzień jak zadzwoniłam to mnie przyjął mimo tego ze miał już cały dzień zapisany i zawsze mówi ze mogę w każdej chwili dzwonić jak coś mnie niepokoi .....

moim zdaniem to przesada skoro chodzisz prywatnie i lekarz podjął się prowadzenia Twojej ciąży to powinien mieć dla Ciebie czas a jeśli miał taki nawał pacjentek to nie powinien dopisywać sobie kolejnych ...........ja też chodzę prywatnie i nie ma opcji aby mnie nie przyjął ostatnio nawet w ten sam dzień jak zadzwoniłam to mnie przyjął mimo tego ze miał już cały dzień zapisany i zawsze mówi ze mogę w każdej chwili dzwonić jak coś mnie niepokoi .....

no niestety w Medicoverze jest system zapisów online, tam się nie da do lekarza zadzwonić i zapisać tak po prostu /:

zrobiłam już tak, jak radziła Thriade, zapisałam się do pani ginekolog, u której byłam dwa razy planując ciążę, a w międzyczasie będę polowała na wizytę u mojego. ale na razie nic się nie zwalnia i trochę mnie to wkurza, w ogóle pierwszeństwo powinny mieć babki, które już u danego lekarza prowadzą ciążę, a nie jakieś nowe /:

Olga wydaje mi się, że oni też jakaś politykę maja teraz nie żeby nie dopisywać pacjentek na takie dodatkowe wizyty. wiem, że kiedyś tak się dało i jak tak np byłam dodana do listy u endokrynolog kilka lat temu. A teraz moja gin jak wyszło z tym szpitalem to coś mówiła, żebym przyszła wcześniej i tez kazała mi polować. Nawet nie wspomniała o dopisaniu do listy. Może chodzi o to żeby lekarze terminowo kończyli i zwalniali gabinety? Tak czy siak, w ciazy to jest to słabo zorganizowane.

reklama
No właśnie to jest dziwny system. Powinno być pierwszeństwo dla ciężarnych. Dużo łatwiej jest prowadzić ciążę u jednego lekarza. Ja nie mogę akurat na to narzekać- lekarka jest zawsze pod telefonem albo mailem i kontakt mam jak potrzebuje. Nawet dzisiaj udało mi się wepchac na wizytę żeby pogadać o wynikach.

Do góry