reklama
U mnie też dziś nocka masakryczna. Nie mogłam zupełnie spać, zdenerwowałam się wynikiem tego Gbs-u. U mówiłam się na dziś juz do lekarza żeby mi to wytłumaczył. Chciałam rodzic naturalnie, ale od nocy myślę czy nie prosić o cesarke jeśli miałoby to być bezpieczniejsze dla dziecka.
go0siaczek
Fanka BB :)
ja noc mialam nawet spokojna jeden raz wstawałam. Za to musze jutro jechac do mojego lekarza bo przyszło mi l4 z powrotem zle data jest napisana ehh a zawsze sprawdzam czy wszystko dobrze wypisane jest musiałam nie zauważyć.
Nikita dobrze ze akurat w tym szpitalu bylaś i wszystko dobrze sie skonczyło
\ja tez czuje ze brzuch coraz bardziej twardy mi sie robi szczegolnie na samej gorze i tylko w jednym miejscu mnie w tedy boli, chyba przez to ze noge wyciąga i to taki bol nieprzyjemny
Nikita dobrze ze akurat w tym szpitalu bylaś i wszystko dobrze sie skonczyło
\ja tez czuje ze brzuch coraz bardziej twardy mi sie robi szczegolnie na samej gorze i tylko w jednym miejscu mnie w tedy boli, chyba przez to ze noge wyciąga i to taki bol nieprzyjemny
Dobre podejście Jestesmy tak szczupłe jak bez ciąży i w ogole w naszych 8-9 miesiącach trzeba by brzuszków z lupą szukać
Ja na dziś zaplanowałam wygrzebywanie nieużywanych dupereli z szaf i wystawianie na allegro.
Ale najpierw zakupy by śniadanie zrobić i obiad. A pomysłu obiadowego nie mam :/
Ja na dziś zaplanowałam wygrzebywanie nieużywanych dupereli z szaf i wystawianie na allegro.
Ale najpierw zakupy by śniadanie zrobić i obiad. A pomysłu obiadowego nie mam :/
wichurka82
Tez nie mam pomysłu na obiad... Ale maz w pracy wiec ja sobie chyba leczo odgrzeje, a dla dziecka mam risotto.
Tez mi brzuch twardnieje, poza tym ze mała tak nisko to z chodzeniem mam problem bo mi główką naciska. A tu dziecko małe w domu mamy potrzebujące... Pierwsza to jest niedoceniany luksus...
Tez mi brzuch twardnieje, poza tym ze mała tak nisko to z chodzeniem mam problem bo mi główką naciska. A tu dziecko małe w domu mamy potrzebujące... Pierwsza to jest niedoceniany luksus...
klaudia81.81
Jezuu co za poranek .... ja juz w sumie od ostatniej wizyty jak mi kazal lezec to sie z domu nie ruszalam. Dzis musialam jechac na krew wiec po drodze odwiozlam syna do p-la a dzis wycieczka. Pani wrocila mnie do domu po dlugie spodnie bo tam komary wiec pedem i biegiem do chalupy po drugie gacie... potem jade i baba z przyporzadkowanej mi lanosem prosto pod maske wyjechala z - piskiem hamowalam... potem pod laboratorium na parkingu ja zahaczylam goscia tylem.... nic sie nie stalo ale zanim wysiadlam i zobaczylam to juz myslalam ze urodze..
I na koniec nie chciala mi krew z zyly leciec i nieopatrznie spojrzalam co sie dzieje i zaslablam... ehh czuje sie jakbym maraton przebiegla. Brzuch jak kamien.
I na koniec nie chciala mi krew z zyly leciec i nieopatrznie spojrzalam co sie dzieje i zaslablam... ehh czuje sie jakbym maraton przebiegla. Brzuch jak kamien.
Ale dostaniesz antybiotyk przecież, w czym problem? Tylko jak się poród zacznie to im musisz o tym przypominać, chociaż na 99% sami o to zapytają.U mnie też dziś nocka masakryczna. Nie mogłam zupełnie spać, zdenerwowałam się wynikiem tego Gbs-u. U mówiłam się na dziś juz do lekarza żeby mi to wytłumaczył. Chciałam rodzic naturalnie, ale od nocy myślę czy nie prosić o cesarke jeśli miałoby to być bezpieczniejsze dla dziecka.
Nikita współczuję szpitala, ale fakt, że dobrze ze tam trafiłaś. A dają ci magnez? Bo ja jak byłam w szpitalu to ladowali na skurcze wszystkim kroplowke z magnezem.
Klaudia nieźle dzień zaczęłas. To teraz juz się połóż i odpoczywaj i się nie denerwuj.
madziuuula87
Nikita chyba znak abyś więcej odpoczywala :-)
Klaudia no to nieźle ja też już za kierownicą nie czuję się tak pewnie jakaś rozkijazona jestem a muszę jechać dziś znów na ktg i pewnie sama bo mąż nie zdąży na następne wizyty będę się pod wieczór umawiać żeby mnie wozil....
Upały się zbliżają także zgrabne dziewczynki uwazajmy na siebie relax relax i jeszcze raz relax ;-)
Klaudia no to nieźle ja też już za kierownicą nie czuję się tak pewnie jakaś rozkijazona jestem a muszę jechać dziś znów na ktg i pewnie sama bo mąż nie zdąży na następne wizyty będę się pod wieczór umawiać żeby mnie wozil....
Upały się zbliżają także zgrabne dziewczynki uwazajmy na siebie relax relax i jeszcze raz relax ;-)
Ale dostaniesz antybiotyk przecież, w czym problem? Tylko jak się poród zacznie to im musisz o tym przypominać, chociaż na 99% sami o to zapytają.
Nikita współczuję szpitala, ale fakt, że dobrze ze tam trafiłaś. A dają ci magnez? Bo ja jak byłam w szpitalu to ladowali na skurcze wszystkim kroplowke z magnezem.
Klaudia nieźle dzień zaczęłas. To teraz juz się połóż i odpoczywaj i się nie denerwuj.
Wiem ze 4h wcześniej podają antybiotyk ale obawiam się ze jak odejdą mi wody w domu to mała się zarazi. Na czytałam się chorych historii i stad mój schiz się włączył.
reklama
pogadaj z lekarzem o swoich wątpliwościach, ale moim zdaniem nie ma co się aż tak denerwować. Jakby to było tak niebezpieczne i zarażenie to kwestia minut, to dziewczyny z dodatnim gbs by trzymali do rozwiązania w szpitalu. Wiem, ze niektórzy lekarze włączają antybiotyk tez wcześniej, przed porodem - może sie o to zapytaj.