reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
U mnie też dziś nocka masakryczna. Nie mogłam zupełnie spać, zdenerwowałam się wynikiem tego Gbs-u. U mówiłam się na dziś juz do lekarza żeby mi to wytłumaczył. Chciałam rodzic naturalnie, ale od nocy myślę czy nie prosić o cesarke jeśli miałoby to być bezpieczniejsze dla dziecka.

ja noc mialam nawet spokojna jeden raz wstawałam. Za to musze jutro jechac do mojego lekarza bo przyszło mi l4 z powrotem zle data jest napisana :crazy: ehh a zawsze sprawdzam czy wszystko dobrze wypisane jest musiałam nie zauważyć.
Nikita dobrze ze akurat w tym szpitalu bylaś i wszystko dobrze sie skonczyło
\ja tez czuje ze brzuch coraz bardziej twardy mi sie robi szczegolnie na samej gorze i tylko w jednym miejscu mnie w tedy boli, chyba przez to ze noge wyciąga i to taki bol nieprzyjemny

Dobre podejście :) Jestesmy tak szczupłe jak bez ciąży i w ogole w naszych 8-9 miesiącach trzeba by brzuszków z lupą szukać :p

Ja na dziś zaplanowałam wygrzebywanie nieużywanych dupereli z szaf i wystawianie na allegro.
Ale najpierw zakupy by śniadanie zrobić i obiad. A pomysłu obiadowego nie mam :/

Tez nie mam pomysłu na obiad... Ale maz w pracy wiec ja sobie chyba leczo odgrzeje, a dla dziecka mam risotto.
Tez mi brzuch twardnieje, poza tym ze mała tak nisko to z chodzeniem mam problem bo mi główką naciska. A tu dziecko małe w domu mamy potrzebujące... Pierwsza to jest niedoceniany luksus...

Jezuu co za poranek .... ja juz w sumie od ostatniej wizyty jak mi kazal lezec to sie z domu nie ruszalam. Dzis musialam jechac na krew wiec po drodze odwiozlam syna do p-la a dzis wycieczka. Pani wrocila mnie do domu po dlugie spodnie bo tam komary wiec pedem i biegiem do chalupy po drugie gacie... potem jade i baba z przyporzadkowanej mi lanosem prosto pod maske wyjechala z - piskiem hamowalam... potem pod laboratorium na parkingu ja zahaczylam goscia tylem.... nic sie nie stalo ale zanim wysiadlam i zobaczylam to juz myslalam ze urodze..
I na koniec nie chciala mi krew z zyly leciec i nieopatrznie spojrzalam co sie dzieje i zaslablam... ehh czuje sie jakbym maraton przebiegla. Brzuch jak kamien.

U mnie też dziś nocka masakryczna. Nie mogłam zupełnie spać, zdenerwowałam się wynikiem tego Gbs-u. U mówiłam się na dziś juz do lekarza żeby mi to wytłumaczył. Chciałam rodzic naturalnie, ale od nocy myślę czy nie prosić o cesarke jeśli miałoby to być bezpieczniejsze dla dziecka.
Ale dostaniesz antybiotyk przecież, w czym problem? Tylko jak się poród zacznie to im musisz o tym przypominać, chociaż na 99% sami o to zapytają.

Nikita współczuję szpitala, ale fakt, że dobrze ze tam trafiłaś. A dają ci magnez? Bo ja jak byłam w szpitalu to ladowali na skurcze wszystkim kroplowke z magnezem.
Klaudia nieźle dzień zaczęłas. To teraz juz się połóż i odpoczywaj i się nie denerwuj.

Nikita chyba znak abyś więcej odpoczywala :-)
Klaudia no to nieźle ja też już za kierownicą nie czuję się tak pewnie jakaś rozkijazona jestem a muszę jechać dziś znów na ktg i pewnie sama bo mąż nie zdąży na następne wizyty będę się pod wieczór umawiać żeby mnie wozil....
Upały się zbliżają także zgrabne dziewczynki uwazajmy na siebie relax relax i jeszcze raz relax ;-)

Ale dostaniesz antybiotyk przecież, w czym problem? Tylko jak się poród zacznie to im musisz o tym przypominać, chociaż na 99% sami o to zapytają.

Nikita współczuję szpitala, ale fakt, że dobrze ze tam trafiłaś. A dają ci magnez? Bo ja jak byłam w szpitalu to ladowali na skurcze wszystkim kroplowke z magnezem.
Klaudia nieźle dzień zaczęłas. To teraz juz się połóż i odpoczywaj i się nie denerwuj.

Wiem ze 4h wcześniej podają antybiotyk ale obawiam się ze jak odejdą mi wody w domu to mała się zarazi. Na czytałam się chorych historii i stad mój schiz się włączył.

reklama
pogadaj z lekarzem o swoich wątpliwościach, ale moim zdaniem nie ma co się aż tak denerwować. Jakby to było tak niebezpieczne i zarażenie to kwestia minut, to dziewczyny z dodatnim gbs by trzymali do rozwiązania w szpitalu. Wiem, ze niektórzy lekarze włączają antybiotyk tez wcześniej, przed porodem - może sie o to zapytaj.

Do góry